Co bych měl udělat?

Príspevok v téme: Co bych měl udělat?
Necech

V současnosti mám stabilní práci, určitě není bůhví jak placená, protože nedosahuje státního průměru, ale pokud dělám přesčas, tak se k tomu přibližuji. Já jsem si ani ve snu nepředstavoval, že jednou budu dělník, obyčejný dělník! Já měl o sobě dříve přehnané nároky, ale realita je jiná. Na jedné straně jsem rádi za tuto práci, protože mi to velmi pomohlo v osobním životě a já díky tomu napravuji vše, co jsem dříve pokazil. Na druhé straně to není práce snadná (fyzicky) a ty peníze jsou zasloužené a celkově je ta práce nedoceněná!

Pozitivum to ale přece má-mám naprosto čistou hlavu, protože práce je jinak jednoduchá a nenosím si problémy domů-nezažívám to co zažívají ti, co si nosí problémy domů.

Nevadí mi, že jsem obyčejný dělník, ačkoliv tím asi moc lidí neoslním, ale jsem si vědom svých omezených možností a asi i schopností. Školu jsem neměl rád, známky jsem měl nic moc, ačkoliv když jsem zabral, šlo to, ale v určitých předmětech to asi dál nešlo (matematika a jazyky).

IQ test jsem v 17 letech udělal na pouhých 95 bodů! A v testu studijních předpokladů jsem měl jen 4 body v celkovém percentilu! Já nevím proč? Mám opravdu takové IQ, nebo se neumím soustředit? Proč jsem se lépe neučil, proč to nešlo?

Proč jsem vlastně chtěl studovat, když to možná nemělo cenu a já se měl živit manuálně? Možná bych měl o to méně starostí?

Necech

Angelika3: nedávno jsem si zkoušel dělat jeden prostorový IQ test a měl jsem z deseti otázek dobře jen dva! Ačkoliv mám maturitu, přesto mám nízké IQ. Tedy alespoň to prostorově matematické. To že se živím manuálně mi dnes už nevadí, dříve bych se za to styděl.

mimila: neučil a asi se ani neuměl učit, později jsem měl opravdu špatné známky a na střední jsem dokonce propadl. V matematice jsem byl vždy slabý. Jako dělník asi moc daleko nepostoupím.

mimila

uz sa teraz ale moc neoplati vyplakavat nad tym kde sa stala chyba kedysi a preco si sa neucil a podobne. uz to teraz proste ber tak ako to je a snaz sa teda vypracovat nejako v tej praci kde si alebo si sprav nejake kurzy ak chces mierit vyssie

Angelika3

Dôležité je aké máš srdce, nie aké máš IQ.
Vysoké IQ neznamená automaticky aj životnú múdrosť. A naopak hlava plná vedomostí ešte nikoho nespasila.
Nemáš sa vôbec prečo cítiť menejcenne.

Necech

energit: a proč bych se měl nudit? Určitě nelituji, protože tenkrát jsem měl různé priority, ale na druhé straně jsem se asi měl vydat jiným směrem. Otázky jsou jasné, nebo ne?

zewa: nemůžu, nemám ani čas a ani vlohy. Myslím, že neexistuje vztah mezi výškou IQ a osobními problémy. Já osobně chci být určitě lépe ohodnocen, než jsem nyní (finančně) a jestli mé práce baví už je jiná věc-vyhořet může člověk u čehokoliv!

zewa

Studovat sa da vzdy. Aj teraz mozes.
Su dva typy ludi. Ti, co sa neustale nahanaju za lepsimi vysledkami, su cielavedomi, huzevnati a tuzia byt najlepsi, maju kopec kurzov a skol, titulov, zodpovednosť za mnoho ludi. A druhi su ti, ktori su spokojni. To zalezi na povahe. Niekedy mam pocit, ze cim vyssie IQ, tym viac problemov so sebou samym. Vysokopostaveni ludia sa nevedia zastavit a neustale musia nieco riesit a je to peklo! To su veci, ktore si v hlave nesiete neustale, doma, na dovolenke, s rodinou. Kdezto, ked clovek vo fabrike vypne stroj, tak uz nad tym viac nemusi uvazovat a moze sa venovat rodine, konickom, alebo len tak lezat :) Ja viem, existuju smeny a neviem co este. Asi ako vsetko ma svoje proti a za. Ked sa clovek niekde citi fajn, nemusi sa hnat za uspechmi a vypustit pri tom dusu. Jedine, ze by to tak chcel, ci potreboval.

energit

a aký je tvoj prolem? tvoja otazka...?
na čo riešiš čo bolo.. teraz akoze lutujes ze si siel na strednu ze si neskončil povinnue zakladne vzdelanie a nesiel pracovat po zakladnej... alebo čo riešiš...?! asi sa nudíš..