Myslite, ze existuje este v tejto dnesnej skazenej dobe nejaky verny muz, ktory uprimne miluje cely zivot len jednu zenu? Ja mam naozaj pocit, ze kazdy do jedneho podvadza a klame nech sa navonok robi a hra na akehokolvek dobraka. Mne je z toho strasne zle a na zvracanie. Myslim, ze budem radsej navzdy sama aj ked som tuzila po rodine a babatku.
Existuje verny muz?
Dakujem pekne za odpoved. Ved to, ze nebyt naivna a neuzatvarat sa, ale ja neviem byt nieco medzi. Viem bud alebo, ale nie medzi. Neviem sa naucit zit, normalne byt sama so sebou a byt spokojna. Presne 6 rokov je uz nejaky cas a ja som do toho vkladala vsetko, naivne dufala, ze pre lasku clovek spravi cokolvek, ale cim viac som prenho trpela, tym viac mi hadzal polena pod nohy a len rana za ranou. Ked som plakala, radsej dal odo mna ruky prec ako aj rozchod, odisla som a viac sa neozval, lebo ze ja som ta vinna. Nechapem ako mozu byt ludia taki necitlivi a tak tvrdi. Ked vidim vsetko naokolo, je to len o peniazoch alebo o tom jednom. Nevidim to pekne co ma byt medzi ludmi, vsade len zlo, som z inej doby? Fakt toto sa pytam samej seba. Neviem ako ist dalej. A ze mi pomoze cas? Nie, neviem to stravit a mam skusenosti aj predtym, ze z jedneho som sa dostavala rok, aj to len preto, ze som presla z kaluze do blata. Inak je vo mne prazdno a len prezivam. Mam sa tesit z malickosti, no neviem ako sa to da naucit. Chodim na vzduch, snazim sa, ale nedokazem ist dalej a vobec si neviem predstavit v mojom veku najst si noveho partnera a zase verit? A zas sklamanie? Je to strasne. Neviem uz sama ani ako by som opisala to co citim. Som na jednom mieste plnom smutku. Ist sa bavit von? Nemam s kym a ak ano, vsetko su to nastrocni alebo je tam iny druh zabavy, len opijanie zvadzanie a kto s kym, nechutne. Naozaj mi je dost zle ako to je.
Potakrv úplne súhlasím s tebou, múdro uvazujes a stotožňujem sa s tým. Je to tak
Laurora pravdivé,žiarlim že to neviem tak jednoducho a trefne povedať.
Sú ludia ktorý sú čestný teda v tomto živote ,ale netušia ,že sklamania sú vlastne liečebný proces pre ich dušu a že ak nezaberú tieto jemné prostriedky prídu drsnejșie.A že všetko je len odpoveďou na ich predošlé správanie a možnosțou poučiť sa zo sklamaní.Samozrejme bez chápania karmy to nemá význam.
Natalik, ja sa ti cudujem, ze este nemas chlapa a uz analyzujes preco sa vsetci podvadzaju a klamu sa. Mozno to ale ma nejaky dovod, nikdy nevidis uplne do vztahov a zivotov ostatnych ludi, tak preto sa neda sudit preco sa im to stalo.
Ludia robia chyby, akekolvek vo vztahu k jeden druhemu, vo vztahu k detom, vseobecne v zivote. Robime chyby, padame, ti mudri sa ale ponaucenia vstanu a idu dalej. Ak si najdes niekoho s kym si budes rozumiet, budes s nim chciet zostat navzdy, budete sa navzajom milovat aj tak sa stane, ze casom spravite nieco cim jeden druheho sklamete. To je realny zivot. Ak budete mat ale stabilny vztah, kde si vazite to co jeden v druhom mate, tak si navzajm odpustite, naucite sa robit kompromisy, porozpravate sa o tom a budete sa lubit dalej aj napriek tomu, ze sme vlastne vsetci nedokonali :) Ja si myslim, ze v dnesnej dobe je dost vzacne zostat s tym dotycnym clovekom ak napriek jeho chybam, nie hladat dokonalu lasku z romanu Rosamunde Pilcherovej, ktora vlasne neexistuje :)...a v kuse skakat do vztahu do vztahu, pretoze hormony uz vyprchali...
Ak sa ale rozhodnes byt sama, bez lasky a bez babatka, ktore chces, zistis, ze si vlastne stastna aj tak nebola, pretoze si nedala nikdy nikomu ani len sancu aby to bolo inak. Ja si myslim, ze najvacia chyba v zivote vela ludi je to, ze nemaju ani len ponatie co skutocna laska je. A ja taktiez neviem ci si aj ty moje slova spravne pochopila ;)
Veľakrát človek žije a snaží sa čo najčestnejșie a z najväčšou láskou niekoho milovať a cez to všetko čo si myslí ,že robil naj naj sa mu prihodí sklamanie,potupa ,zrada.Neviem či veríš v boha alebo nie a je to len tvoja vec ,ale viem že ak veriaci človek v súžení viní a odsudzuje boha zo života
Je lepšie byť ateistom a odsudzovať radšej tisíc ľudí.A viem aj to ,že ak príliš človek lipne na láske k človeku (a to je odpoveď na prve riadky ),že to na čom najviac lipne _mu bude odobraté.Milovať máme ano ,ale nesmieme porušovať prvé prikázanie.!A teraz je jedno či tomu veríš alebo nie.
Tak v tom ti neviem poradiť, ale vernosť musí mať chlap v sebe. Keď je to jeho jediné hobby, tak ťa pravd. sklame.
Bolo by jednoduché teda pre mňa rozoberať teda radit ti..Lebo radit je jednoduché.Hlavne je to na dlho .V prvom rade by si sa mala pokúsiť neuzavrieť sa.Ono ludia sa uzatvárajú (ženy)pred zlým po sklamaní ale netušia ,že ak zatvorís dvere pred zlým,nepríde ani to dobré lebo si sa zatvorila.To ze potrebujes oddych je jasné ale popri to by si sa mala pokúsit zmierit z minulostou ,lebo ak to neurobíš tak život ti bude mat potrebu nadalej dávat lekcie.O ďalšom kroku radšej ani nebudem hovoriť lebo to ludia neradi počujú.....
Ok.to ma mrzí.Každý človek ma nejaky osud.Kazdeho nieco postretne v zivote.Tak ako mi ale aj auta,domy vsetko je pominutelne.Kazdy vztah ta ma nieco naucit a je len na tebe ako to zoberies.Niektorí skonci preto aby clovek nebol naivny a nevsádzal všetko na jednu kartu.Iný skončí preto aby sme sa naučili odpúšťať.Každý vzťah je iný a nikto nemoze povedat že už vyhral....
Ved ked si z niekim 6 rokov tak je to kus zivota samozrejme.tzn ze ste spolu nieco prezili a neda sa to len tak zahodit to je jasné ,ale ked niekoho naozaj milujem a on sa rozhodne ísť vlastnou cestou nech ide ......bolí to ale život je taký.
Budem reagovat, ved nemam co stratit. Maximalne mi tu zas nalozia ludia ako ty. Co som cakala? Naozaj neviem. Citim len smutok a zufalstvo, ze ani sama neviem ako dalej. Frflanie na muzom mi nepomoze ako ani to, ze urcite existuju, len treba takeho najst. Ja len nevidim vobec zmysel zivota a to najkrajsie co by som chcela, ozajstnu lasku mat nemozem a taka nie je, tak z coho sa mam tesit, preco mam zit. Ja som len tuzila po niekom, aby ma mal rad. Chcem tak vela? Mam ist psychologovi?