Ahojte, baby, môžete mi poradiť?
Mám 34 rokov a veľmi sa bojím ku gynekológovi, samozrejme, bola som, po prvý raz pred 2 rokmi, nevyšetroval ma, iba sono urobil, potom som dostala vaginálnu infekciu a urobil mi výter z krčka maternice, aj vaginálne tablety som sa naučila vkladať do vagíny bez problémov, a aj tampóny :D
Môj problém je v tom, že som ešte panna a bojím sa sexu, bolesti, a nevyšetrovali ma ešte prstami, je to pravda, že sa do vagíny vojde celá ruka???? Bolí to veľmi? Ja som si vopchala do vagíny dva prsty, no tretí by nevošiel, bolelo to ako ďas, tak ako potom môžem mať raz sex alebo ako mi môže dať lekár ruku do vagíny?
Znie to bizardne a možno sa zasmejete, ale ja tento problém skutočne mám, je to iba moja psychika?
Bolí vyšetrenie rukou u gynekológa? Ide to? Ako to prekonať a zvládnuť? Diky
Strach z gynekológa
Gynda, a koľko prstov do Teba dal, ak nie celú ruku?
Inak, s gélom to zrejme nebolí a ide ľahšie, brala som tablety, ktoré nešli dobre a boleli, ale keď som tabletu stlačila, vyšlo z nej niečo mazľavé a vďaka tomu to zašlo do pošvy rýchlo, ľahko a bez bolesti :D
Baby, ja som u toho gynekológa bola, hoci som NEMALA problémy, len som nabrala odvahu až v 32 rokoch!
Nevyšetroval ma cez konečník, to by som nechcela, len ultrazvukom, a až rok po prvej návšteve som dostala infekciu, tak mi bral ster z krčka maternice
no ruku do mňa nepchal, hlúposť to ale nie je, známa mi vravela, že v nej gynekologička ruku mala, toho sa bojím najviac, aby to nebolelo. To je totiž veľa, ruka je hrubá :D
Tak čo robiť, aby ma aj normálne vyšetril, prstami, chápete, tak, ako treba, lebo konečníkom to nechcem!
Nerozumieeem - pravda :D a ako vôbec vieš, že je to 1 osoba ?
Poradim a suhlasim- 1 osoba no nevadi. Tiez si na facebooku obcas rada pisem sama so sebou..
Abcd- to je tvoja osobna vec, nikto o tom ci tam chodis nikdy nebude vediet a je to na tebe kedy a či nikdy. Zivot je svina, nezabije ta rakovina krčka maternice, ale na druhy den ta zrazi auto :D alebo rakovina niečoho iného. Poznam x ludí co na gyndu chodili pravidelne a umreli na nu pretoze ked umries mat tak proste umreš ..
Pre každého je dôležité niečo iné. To by som si skôr priplatila za tie zuby ako za súkromnú kliniku. Dôvodov môže byť veľa prečo nie. Ak človeka nič nebolí, tak je to ok. Príklad si neberiem z nikoho.
A to nehovorím o peknom modernom vybavení, o tom celkovom prístupe. Síce si priplatíš, ale mne to za to napriklad stojí a myslím si, že tie ceny sú ešte dosť prijateľné za tu odvedenú prácu čo tam poskytujú.
Plne súhlasím s poradim. Tak ako tu píšete, že dôležitejší je zubár, to možno áno, ale pre ženu je najdôležitejší gynekológ. Poznám XY prípadov, že mladé dievčatá, ktoré prišli dokonca na gyndu na čas, vtedy kedy by sa malo začať chodiť, tak už vtedy prišli neskoro. Ale nič im nebolo, žiadne bolesti, menzes v pohode na čas. No potom sa zistilo. A to nebola jedna. Ja takisto neviem pochopiť ženy, ktoré tam prídu v 30tke prvý krát. Veď stále sa vám dejú v tele hormonálne zmeny, všetko sa mení vekom a gynda by sa v tomto nemala zanedbávať. A to už by ma zaujímalo, aké máš dôvody na to, aby si nešla aspon na preventívku. Na Slovensku máš veľa gynekológov, že si môžeš vyberať. Keď im neveríš, alebo neviem aký máš dovod, tak chod do súkromnej kliniky, ja tiež chodím a som nadmieru spokojná. Lebo tam to nefunguje ako u bežného gyn. Tam prídem, pokecám si so sestričkou aj gynekológom, posmejeme sa, je tam uvolnená atmosféra a netlačia na mňa s časom, že majú ešte 3000 pacientiek nervóznych za dverami. Tam je to uvolnené, človek má svoje súkromie, prístup úplne iný ako keď som chodila k štátnemu gyn. do nemocnice. Tu môžem byť aj pol hodinu a nevyháňaju ma stade. Vždy odchádzam s dobrou náladou a som rada že viem že som v poriadku keďže gyn. mi vždy pekne všetko vysvetlí.
Nechapem co robite z toho taku vedu ze nechodi na gyndu. Je x ludi ktori ani zubarovi nechodia a so zubami su ovela castejsie problemy.. a ked tam nakoniec pridu tak im vytrhnu polovicu zubov. Potom je x ludi ktori nechodia ani obvodnemu na prehliadky ci na odber krvi ... vsetko je to nezodpovednost ale na druhej strane sa treba vzit do toho cloveka ake ma dovody tam neist pokial to nieje len lenivost. Ja som bola snad u vsetkych doktorov okrem gynekologa a mam na to svoje dovody. A ak sa mi nieco stane, trpiet budem ja a nie vy :)
Abcd888, tvoj vek je vysvetlenim preco takto rozmyslas...... snad si neberies priklad z autorky..... a bohuzial, ine zeny mali k tomu tiez taky pristup ako ty, ze nepojdu, pokial nebudu mat problemy, no ked tam potom prisli tak uz bolo neskoro.....
Panny sa vyšetrujú tak, ako to popísala Tiežpanna. Čo sa týka pohlavia, je jedno či to bude muž alebo žena. Nájdi si lekára s overenými referenciami a ľudským prístupom. Niektoré ženy gynekologičky bývajú oveľa drsnejšie a surovejšie ako muži.