Strach z gynekológa

Príspevok v téme: Strach z gynekológa
Esmera

Ahojte, baby, môžete mi poradiť?
Mám 34 rokov a veľmi sa bojím ku gynekológovi, samozrejme, bola som, po prvý raz pred 2 rokmi, nevyšetroval ma, iba sono urobil, potom som dostala vaginálnu infekciu a urobil mi výter z krčka maternice, aj vaginálne tablety som sa naučila vkladať do vagíny bez problémov, a aj tampóny :D
Môj problém je v tom, že som ešte panna a bojím sa sexu, bolesti, a nevyšetrovali ma ešte prstami, je to pravda, že sa do vagíny vojde celá ruka???? Bolí to veľmi? Ja som si vopchala do vagíny dva prsty, no tretí by nevošiel, bolelo to ako ďas, tak ako potom môžem mať raz sex alebo ako mi môže dať lekár ruku do vagíny?
Znie to bizardne a možno sa zasmejete, ale ja tento problém skutočne mám, je to iba moja psychika?
Bolí vyšetrenie rukou u gynekológa? Ide to? Ako to prekonať a zvládnuť? Diky

Abcd888

poradim38
Lenže v tom je podstatný rozdiel. Som od nej o 16 rokov mladšia, takže tak. Neplánujem tam ísť minimálne do 30, ale človek nikdy nevie. Ak by som aj potrebovala, tak asi logicky tú odvahu naberiem. A ak sa ti moje rady nepáčia, tak ich nečítaj.

Gynda

Najdi si radsej gynekologicku. Mozno ze sa budes citit lepsie ako ked ta vysetruje muz. A pokial si panna budes vysetrena cez konecnik. Teda ked ti bude robit sono maternice. Prstami ma vysetroval iba raz. Urcite mi tam nepchal celu ruku. Pri vysetrovani sa pouziva vzdy taky lubrikacny gel cize to neboli

poradim38

Abcd, tak ti jej radis aby nabrala odvahu ale pritom tam ty nejdes??? Preco nenaberes odvahu ty??? Milujem taketo rady.........

Abcd888

Nič na tom zarážajúce nie je, tiež tam ani tak skoro neplánujem ísť. A určite to o tej ruke je hlúposť. Naber odvahu a choď tam, keď musíš.

poradim38

No a presne takto to dopada...... zeny, vy si myslite ze ked ste panny a nic vas neboli tak ze vam automaticky nic nie je???? Ty co si pisala komentar podomnou si napisala taku hovadinu, ze sa mi nad tym rozum pozastavuje...... ako mozete byt take nezodpovedne voci svojmu zdraviu to nikdy nepochopim....... neviem co sa stale bojite gynekologov, ked mate z chlapa zly pocit, najdite si zenu gynekologicku a mate po probleme....... a to som v zivote nepocula a ani nezazila ze by mi gynekolog pchal do posvy celu ruku......ved to je blbost ako hrom, to odkial mas taketo informacie????? A najviac ma zaraza ze si dosla na gyndu vo svojich 32 rokoch prvy krat a to aj tak iba kvoli tomu ze si uz mala problem....... keby si chodila poctivo od nizsieho veku na gyndu na preventivku tak by si nemala problemy ziadne......... to ta musel inak gynekolog dobre zpindat.....

TiezPanna

Tak ja som tiez panna a taktiež to neviem pochopiť. Ale tak jasné že sa to da veď keby sa to nedalo tak by nikto nikdy nemal sex. Ale to som nepočula aby gynekolog strkal ruku do vaginy? A už vobec nič tam nebude davat ked si panna, vysetri ta cez konecnik alebo neviem. Nebola aom tam este. Pocula som nazory ze ked nezijew sexualne, maa normalnu menstruaciu a nic ta neboli tak na gyndu ist nemusis.