Prílivová vlna v Indonézii, zvieratá sa zachránili, ľudia nie.

Príspevok v téme: Prílivová vlna v Indonézii, zvieratá sa zachránili, ľudia nie.
GOING

Pred prílivovou vlnou v Indonézii slony utekali PRESNE Z MIESTA kde vlna mala doraziť keď ešte informácia o prílivovej vlne medzi ľudí nedorazila. Slony sa zachránili lebo presne z toho miesta utiekli včas.

Otázka je. Ako sa táto informácia ku zvieratám dostala ?
Zachránili sa prostredníctvom zmyslového receptorového vnímania (napr. cítili otrasy zeme - posun dosiek prípadne okamžitú zmenu mag. poľa zeme ako napr. holuby, akustický tlak a pod.) alebo ich zachránilo mimo zmyslové vnímanie (bez receptorové) intuícia ?

Alebo šírená psychická energia/informácia od zvierat z oceánu z miest, kadiaľ sa vlna k pevnine pohybovala, ktorú slony mohli zachytiť a o ktorej sa vie, že existuje ale nemá fyzikálne veličiny podobne ako intuícia ?

Ako zvieratá vedeli miesto, kde presne vlna dorazí ?
Mohli to predkovia zvierat na rovnakom mieste už zažiť ?

GOING

Kubo11
Prenáša cez chodidlá a kosti teda všetko receporové vnímanie. Pokiaľ aj sluchom by počul infrazvuk prenášaný aj vzduchom (akustický tlak), ktorý prichádza z mora a infrazvuk nemá pri šírení smerovosť ako frekvencie bližiace sa 20kHz, tak ako vie z receptorového vnímania vyhodnotiť, na ktoré miesto vlna príde? a ktorým smerom má utekať ?
“Nemá to nakalibrované v tabuľke”.
Niečo tam ešte bude, nemá informáciu z vibrácii z miest kde nie je, kde /nebude ohrozený.

Potakrv

Pag ak by si videl film nezvratný osud napadlo by ti ,že možno ak by stavali múry spadol by na nich ak by kopali jaskyne zasypalo by ich .Tý čo tam boli ako turisti spadli by lietadlom.Zbytočne by osud musel zasahovať v stovkách príbehov takto to vyriešila jedna tsunami navyše boli použité vlastné prehrešky voči prírode ako keď využiješ silu tlaku protivníka proti nemu.....čiže tu nejde o chránenie sa pred dôsledkami ale o odstránení príčiny!

Potakrv

Každá katastrofa je na niečo a pre niečo.
Sme príliš malý na to aby sme videli širšie súvislosti.
Ten kto tu už nemal byť tak išiel ďalej veď koneckoncov tu sme len na návšteve ,ale nechováme sa podľa toho.Keď prídeš niekomu na návštevu ponúkne ti že cít sa tu ako doma a všetko využívaj aby ti bolo príjemne .Ale mi zneužívame dobrotu hostiteľa a správame sa proti jeho vôli.

Omen

Going, zvieratá, ba dokonca aj rastliny dokážu predpovedať počasie. Zhoršenie - vtáky (vták je tiež zviera!) lietajú nízko, mačky utekajú domov..., zlepšenie - vtáky lietajú vysoko, žaby kvákajú... A ľudia? Tí kvákajú neustále, aj keď nemajú čo povedať! : )
Čo sa týka zvierat, tie dokážu včas diagnostikovať rakovinu (psy), ale aj niekoľko dní pre udalosťou zachytiť signály, že sa blíži zemetrasenie a tsunami. Okrem tebou už spomínaných slonov to boli: žaby, zemetrasenie, Čína, 2008; byvoly, tsunami, Thajsko, 2004...
Grécky historik Thukydides zaznamenal UŽ v roku 373 pred Kristom zvláštne chovanie psov, krýs a hadov na pobreží Korintského zálivu. Tie sa začali sťahovať pred zemetrasením, ktoré zničilo mesto Helice.

Správaním zvierat sa začali zaoberať aj bádatelia. V Číne prišli na to, že najcitlivejšie senzory majú hady, reagujú už niekoľko dní (5) pred udalosťou. Takže sa máme čo učiť od zvierat, ale čo s ľuďmi, čo sa nechcú učiť ani od človeka?!

StPag

Mali by na pobreží postaviť nejaké vysoké kovové "Eiffelovky" s veľkými nákladnými výťahmi, lebo vlny človeka vždy dobehnú. Lepšie je sa pozerať na vlny zvrchu.