Prečo všetci ignorujú?

Príspevok v téme: Prečo všetci ignorujú?
Smutna007

Ahojte. Veľmi by ma zaujímalo, o čom su tie dnešné medziľudské vzťahy. Prečo má človek XY ľudí medzi priateľmi na sociálnych sieťach a keď mu niekto z nich napíše tak ho jednoducho ignoruje? Uvediem zopár príkladov z osobnej skúsenosti.

Pred troma rokmi,keď som sa sťahovala z rodného mesta do zahraničia som napísala jednej známej (kamarátka z detstva) ktorá tam žije že ako sa jej darí, ako sa žije v tom danom štáte atď... Odpoveď som doteraz nedostala, pritom bola nespočetne veľa krát online.

Alebo... pred polrokom som dostala chrípku a samozrejme že som to nahlásila nadradenému v práci, ale napísala som sms aj dvom kolegyniam, s ktorými úzko spolupracujem a s ktorými si myslím že mám dobré vzťahy v práci, aby vedeli čo so mnou je..že sa patrí no... odpoveď žiadna, ani len krátke "vyzdrav sa".

Posledný príklad... už vyše mesiaca som PN kvôli rizikovému tehotenstvu a včera som napísala vyššie spomínaným dvom kolegyniam, že ako sa im darí v práci, a ako sa zase cítim ja... odpoveď? Žiadna.. pritom taktiež obe boli niekoľkokrát večer online na soc. sieti.

A to sa mi stalo už veľakrát, že som sa proste ozvala niekomu s kým sme napríklad dlhšie nekomunikovali, dotyčný to videl, ale neunúval sa ani odpovedať.
Prečo je to tak? To som len ja taká vtieravá, trápna, že občas sa snažím nadviazať rozhovor s niekým, s kým bežne nekomunikujem? To už ozaj okolo seba my ľudia budeme chodiť ako cudzí, žiadna komunikácia, nič?

Podotýkam, že nepatrím medzi nejakých extrovertov, ktorí potrebujú stále s niekým "kecať", nadväzovať nové kontakty atď... Patrím skôr medzi introvertov...

Nerozumiem tomu. Či je chyba vo mne, alebo v ľuďoch, ktorí nepovažujú za slušnosť odpovedať.

simiona

Neodpisuju preto, lebo si myslia, že budeš od nich niečo chcieť. Ľudia, ktorí sa s človekom takmer nebavia a zrazu mu len tak napíšu, zvyčajne od toho človeka niečo chcú a budú vyžadovať, napr. či nechceš prejsť do poisťovne, kde práve pracujú, aby získali klienta a peniaze za neho alebo chcú od toho človeka nejaké informácie a keď ich získajú, kamarátstvo skončí.

hokkaido kari

ano, aj mne sa to casto stava, aj od blizsich ludi. asi su zakomplexovanci a chcu dat najavo nadradenost, ano, aj take si o daktorych myslim, alebo niektori mozno ozaj nemaju cas. je to trochu drze a dost ma to vytaca ako aj teba.

vevala

Tak nemajú záujem o kontakt s tým človekom a je to iné, niekomu len neodpísať ako keby ho mal napríklad fakt fyzicky ignorovať, to sa ani veľmi nedá. Proste je to jednoduché

Majdanova

Je to všetko o tejto dobe. Ľudia majú milión priateľov na sociálnych sieťach ale neuvedomujú si, že praví priatelia sa správajú úplne inak!!

tasty

asi si si odpoved sama napísala, citujem tvoje slova

"občas sa snažím nadviazať rozhovor s niekým, s kým bežne nekomunikujem"

asi je to blbé, keď s niekým bežne normálne zoči-voči nekomunikuješ,,,, a zrazu mu napíšeš správu, a si budeš myslieť, že si budete písať ako keby ste boli kamaráti.

skôr treba reálne nadviazať kontakt s ľudmi, chodiť s nimi na obed, kecať s nimi o bežných veciach, nielen pracovných a potom sa dá aj chatovať s nimi ak je o čom

Smutna007

Ja nezijem ziadnymi skupinovymi chatmi a podobnymi nezmyslami, vravim obcas ked sa niekomu ozvem ako teraz po mesiaci kolegyniam jedna sms...