Ahojte. Veľmi by ma zaujímalo, o čom su tie dnešné medziľudské vzťahy. Prečo má človek XY ľudí medzi priateľmi na sociálnych sieťach a keď mu niekto z nich napíše tak ho jednoducho ignoruje? Uvediem zopár príkladov z osobnej skúsenosti.
Pred troma rokmi,keď som sa sťahovala z rodného mesta do zahraničia som napísala jednej známej (kamarátka z detstva) ktorá tam žije že ako sa jej darí, ako sa žije v tom danom štáte atď... Odpoveď som doteraz nedostala, pritom bola nespočetne veľa krát online.
Alebo... pred polrokom som dostala chrípku a samozrejme že som to nahlásila nadradenému v práci, ale napísala som sms aj dvom kolegyniam, s ktorými úzko spolupracujem a s ktorými si myslím že mám dobré vzťahy v práci, aby vedeli čo so mnou je..že sa patrí no... odpoveď žiadna, ani len krátke "vyzdrav sa".
Posledný príklad... už vyše mesiaca som PN kvôli rizikovému tehotenstvu a včera som napísala vyššie spomínaným dvom kolegyniam, že ako sa im darí v práci, a ako sa zase cítim ja... odpoveď? Žiadna.. pritom taktiež obe boli niekoľkokrát večer online na soc. sieti.
A to sa mi stalo už veľakrát, že som sa proste ozvala niekomu s kým sme napríklad dlhšie nekomunikovali, dotyčný to videl, ale neunúval sa ani odpovedať.
Prečo je to tak? To som len ja taká vtieravá, trápna, že občas sa snažím nadviazať rozhovor s niekým, s kým bežne nekomunikujem? To už ozaj okolo seba my ľudia budeme chodiť ako cudzí, žiadna komunikácia, nič?
Podotýkam, že nepatrím medzi nejakých extrovertov, ktorí potrebujú stále s niekým "kecať", nadväzovať nové kontakty atď... Patrím skôr medzi introvertov...
Nerozumiem tomu. Či je chyba vo mne, alebo v ľuďoch, ktorí nepovažujú za slušnosť odpovedať.