Prečo všetci ignorujú?

Príspevok v téme: Prečo všetci ignorujú?
Smutna007

Ahojte. Veľmi by ma zaujímalo, o čom su tie dnešné medziľudské vzťahy. Prečo má človek XY ľudí medzi priateľmi na sociálnych sieťach a keď mu niekto z nich napíše tak ho jednoducho ignoruje? Uvediem zopár príkladov z osobnej skúsenosti.

Pred troma rokmi,keď som sa sťahovala z rodného mesta do zahraničia som napísala jednej známej (kamarátka z detstva) ktorá tam žije že ako sa jej darí, ako sa žije v tom danom štáte atď... Odpoveď som doteraz nedostala, pritom bola nespočetne veľa krát online.

Alebo... pred polrokom som dostala chrípku a samozrejme že som to nahlásila nadradenému v práci, ale napísala som sms aj dvom kolegyniam, s ktorými úzko spolupracujem a s ktorými si myslím že mám dobré vzťahy v práci, aby vedeli čo so mnou je..že sa patrí no... odpoveď žiadna, ani len krátke "vyzdrav sa".

Posledný príklad... už vyše mesiaca som PN kvôli rizikovému tehotenstvu a včera som napísala vyššie spomínaným dvom kolegyniam, že ako sa im darí v práci, a ako sa zase cítim ja... odpoveď? Žiadna.. pritom taktiež obe boli niekoľkokrát večer online na soc. sieti.

A to sa mi stalo už veľakrát, že som sa proste ozvala niekomu s kým sme napríklad dlhšie nekomunikovali, dotyčný to videl, ale neunúval sa ani odpovedať.
Prečo je to tak? To som len ja taká vtieravá, trápna, že občas sa snažím nadviazať rozhovor s niekým, s kým bežne nekomunikujem? To už ozaj okolo seba my ľudia budeme chodiť ako cudzí, žiadna komunikácia, nič?

Podotýkam, že nepatrím medzi nejakých extrovertov, ktorí potrebujú stále s niekým "kecať", nadväzovať nové kontakty atď... Patrím skôr medzi introvertov...

Nerozumiem tomu. Či je chyba vo mne, alebo v ľuďoch, ktorí nepovažujú za slušnosť odpovedať.

Kontrol0r_mobil

Ja mám práve opačnú skúsenosť som vo veľa spoločných chatoch a tam to brutálne žije, ja len píšem keď niečo chcem a tak. A každú chvíľu niekto pise a ak hneď nereagujem pise znova. Vela ludi potom ignorujem. Neviem kedy to všetci stíhate.

Smutna007

Prozaicky.. tak ja neviem no, asi žijem v praveku, keď som si myslela, že keď mi niekedy niekto normálne slušne napíše, s kým si myslím že normálne vychádzam tak že mu odpíšem..nevravím že do hodiny, ale nech mi nikto nevraví, že keď niekto presedí polku večera na fb, tak si nenájde pol minúty na odpísanie niekomu kto sa mu ozval prvý... ja netvrdím že mám záujem o nejaké siahodlhé chatovanie, ale proste len napísať odpoveď... no nič, asi som fakt divná ja :)

prozaicky

Otazkou skor je, preco by niekto mal odpisovat niekomu s kym nema zaidne intenzivnejsie spojenie bez vzajomnej lasky (slusnost v tomto zavazi velmi malo), ak ma ovela dolezitejsie veci pripadne ludi na praci. Mozno by ti odpisali, ak by sa veeeelmi nudili a nemali nic lepsieho na praci.