Depresia z ľudí

Príspevok v téme: Depresia z ľudí
Kattrena

Zdravím, nemám konkrétnu otázku, potrebujem sa len vyrozprávať nakoľko nikto z mojich príbuzných vrátane priateľa ani len netušia o tomto probléme..
Mám 29 rokov a neustále čelím výsmeškov zo strany niektorých kolegýň kvôli útlej postave (158cm, 45kg). Niesom vychrtlina, jem ako každý iný človek. Môj problém som brala dlhé roky ako banalitu, nikdy za študentských čias sa mi nestalo žeby si zo mňa niekto uťahoval. Problém v mojom myslení nastal až teraz. Môžem si obliesť čokolovek, primerane sa o seba starám, líčim, farbím vlasy natmavo, farbím obočie no aj napriek tomu stále výzorovo zrejme pôsobím ako puberťáčka... ( Pritom ja ten pocit nemám keď sa vidím v zrkadle). Kedysi som si z toho nerobila veľmi ťažkú hlavu, vždy som vedela zavtipkovať na narážky ale mám pocit že to prerastá do depresie.. stránim sa ľudí, resp. radšej sa na nikoho nepozriem, nepozdravím aby mi náhodou niekto nepotykal alebo sa neprihovoril ako k dieťaťu... Každodenne v práci počúvam reči typu "na svadbu ešte nemáš váhu, ešte si nedorástla", všetko so mnou premeriavajú ako keby som bola nejaký trpaslík. Otázky koľko vážim už ani nepočítam.. Dnes ku mne poslala kolegyňa na zaučenie študentku a povedala jej aby šla "za tou čo vyzerá jej 12ročná dcéra). Plus všetky tie zdrobneniny, všetky možné ktoré sa z môjho mena dajú spraviť..... Vychádzam so všetkými dobre a viem že to nemyslia zle no dnes som sa po príchode domov psychicky zrútila..
Každodenne bojujem s úpravou zovňajška aby som vyzerala aspoň sčasti ako žena.. mám o sebe už pokrivený obraz, cítim sa menejcenná, opúšťa ma sebavedomie. A pritom mám všetko, perfektného priateľa, krásny byt, prácu ktorú milujem, som inak celkom oblúbená, stále usmiata... no už som unavená z tých rečí, neviem ako mám na to reagovať, som dospelá samostatná žena a ľudia mi neustále podkopávajú autoritu, sebavedomie... Vždy si spravia vtípky pred ostatnými a mne príde nevhodné zareagovať tak aby som pred všetkými vyzerala ako urážlivka... reči typu o pár rokov ti to bude lichotiť neznášam.. je to presne to isté ako keby som ja neustále rýpala do obéznej ženskej.. len ja by som sa nikdy neznížila na takú úroveň..

Tomas12345

mates65:

(Tomas preboha niektore zeny su proste taka konstrukcia ze su stihle a drobne to sa teraz ma vyzrat na prasiatko aby boli tie jej zakomplexovane tucne kolegyne spokojne? ! nech je len rada ze je stihla prasnic co sa o seba nestaraju tu mame dost... )

No len aby nebola skôr ten prípad ktorý dokopy nič neje, trčia jej kosti a myslí si o sebe že má normálnu postavu. Takéto príznaky totiž sedia na anorexiu. Už len to že je naozaj podla váhy dosť chudá, a už to hovorí aj okolie, len ona sama to nevidí, značí to, že pravdepodobne ide v jej prípade o anorexiu.

Ak priberie tak tým vôbec nič nepokazí, ba naopak. Ak ale anorekticka je, a začne ešte dalej chudnut tak bude jej zdravie vážne ohrozené. Preto nemá zmysel ju podporovať v tom že jej váha je ok ked to tak očividne nie je. Aký vidíš problém v tom aby začala viac jesť a cvicit, a bude mat normálnu postavu a nebude vyzerat ako vychudnuta ?

Neviem odkial si pochopil že som napísal že sa ma vyžrat ako prasiatko, len hovorím že by mala niekolko kíl nabrať. Osobne mám 65 kíl a 175 cm a to vyzerám dosť chudo, tak o čo viac autorka ktorá má o 20 kíl menej a len o 15 cm je menšia.

mates65

Tomas preboha niektore zeny su proste taka konstrukcia ze su stihle a drobne to sa teraz ma vyzrat na prasiatko aby boli tie jej zakomplexovane tucne kolegyne spokojne? ! nech je len rada ze je stihla prasnic co sa o seba nestaraju tu mame dost...

Tomas12345

poradim38 :

Ocividne podváhu má. Je uplne jedno ci to autorke vadí alebo nie, ide o jej zdravie ale aj fyzický vzhlad. Anorektickam tiež nevadí že maju podváhu a žijú nezdravo, oni to na sebe nevidia lebo trpia psychickou poruchou. Ak je už vsetci na okolí hovoria že vyzerá ako podvýživena tak asi niečo na tom pravdy len bude. Je nepravdepodobne aby sa všetci mýlili.

(jej vec, tu ide uplne o nieco ine v tejto teme a ak ti to nedoslo, precitaj si to este raz...,)

Ide o to že jej vadí že sa jej vysmievaju z jej nízkej váhy. Lenže ona skutocne tu nízku váhu má, a všimli si to už aj ostatní ludia. Ak prestane mat anorekticku postavu a zacne normalne jest a cvicit tak sa jej postava vyformuje na normálnu postavu a ludia sa jej uz nebudu smiat a hovorit ze vyzera ako keby mala podváhu. Pribrať na váhe je riešenie jej problému, a navyse nielen po fyzickej stránke ale aj tej zdravotnej. Zdá sa mi že si pointu nepochopi ty.

mates65

Ahoj Katrena v prvom rade si uvedom ze chyba nieje v tebe ale v tvojich zakomplexovaných kolegyniach. Stavim sa ze su to tlste nestastne zenske ktore rypu kde mozu. Namiesto toho aby zdvihli svoje tucne zadky a zacali same cvicit a chudnut rypu do teba lebo im vadi tvoja stihlost. Slovaci su zial este stale narod ktory nez by zlepsoval vlastne nedostatky a chyby stale poukazuje na druhych aby od seba odputal pozornost. Inak bud rada ze si stihla za chvilu bude stihla baba normalne rarita. Dnesne baby uz aj mlade su tucne ako prasiatka stare ani nehovorim. Strasne malo bab na sk chodi cvicit a ma peknu postavu a stara sa o seba potom ze sa po takej kazdy pozrie a tucne co nic nerobia len priberaju zavidia :-D . Ak by to bolo fakt take neznesitelne skus fakt zmenit robotu za miesto kde je menej zien . Tiez teraz robim v prevazne zenskom kolektive a to som chlap a je to hroza. Tiez kolegyne kecaju ako chcu schudnut a kazdy den si k obedu daju pizzu a sladkosti do toho.

Cliattsi

Ide o mobbing, zosmiešňovanie- naštuduj si o tom a choď za vedúcim. Lebo skončíš zle ak to budeš trpieť naďalej.. Držím inak palce. Leco toto, čo ty žiješ teraz, som žil ja keď som mal 6-9 rokov a je zo mňa presne to, čo sa môže stať aj tebe. Je zo mňa NIKTO. Nemám rád, ak sem niekto napíše "chcela som sa len vypísaŕ". - To ti veľmi nepomôže. Treba konať.

poradim38

Pocuvaj ma Tomas123....... prosim ta, prestan tu pisat nezmysli........na jej vysku ze ma viditelnu podvahu??!??? Pise autorka nieco v tom zmysle ze jej podotykam jej vadi, ze by bola chudsej postavy?????? Nie!!! Takze to ta trapit nemusi, ze aky ma ona jedalnicek a neviem co este... anorekticka urcite nie je, ja mam znamu co ma cca tolko vysku ako autorka a ma 43kg a vyzera uplne normalne!!!! Citi sa dobre a nema ziadny problem s vahou, ani lekar jej nic na vahu nehovoril........ tak nerozpravaj ze ma anorekticky syndrom.....ked sa ona citi dobre a vyhovuje jej byt taka aka je, tak nevidim dovod preco by sa akoze mala prezierat a cvicit.......... jej vec, tu ide uplne o nieco ine v tejto teme a ak ti to nedoslo, precitaj si to este raz...,

poradim38

To je od nich dost blbe...... ja si myslim ze prave oni este rozumovo nedorastli do urovne ani 18 rocneho cloveka...... im sa treba smiat, ich narazky vobec neber osobne..... oni si srandu nerobia, je dobre, ze si si to uvedomila, ze to uz prerasta cez.......... vies co je ich problem? Urcite su to tucne rapave stare baby, ktore ti zavidia postavu, lebo vahovo ju mas uplne primeranu k vyske, si proste drobnejsia zena, ale vacsinou take su najsikovnejsie........ ja som tiez nizucka, sice o skoro 10 cm vyssia od teba, ale priatel mi tiez vravi ze som ako taky trpaslik ked ma podpichuje.........citim sa tiez ze som ten nizsi clovek, takze ta viem pochopit........ tie zenske su sproste...... vidis, mas vsetko ako si popisala, ved mas uzasny zivot, vidno ze si sebavedoma zena, ktora ma spokojneho priatela a svoju domacnost ktora urcite ide tip top, takze nejake narazky od hnusnych fuchtly si neber osobne....... nemozes sa znizit na ich uroven....... ak to bude aj nadalej takto a nebude sa to dat uz ignorovat, normalne im povedz ze ti to je neprijemne, ze ty nie si nejaka 15 rocna soplana ze sa mozu k tebe takto spravat a pred cudzimi ludmi sa takto vyjadrovat o tebe....... ak to nepochopia, radsej z takeho kolektivu odid, urcite mas na nieco lepsie......

Zalesak

Som na tom rovnako ale v mužskej dvadsaťosem ročnej verzii (186cm/73kg). Ty ako žena to máš stále lepšie, lebo chudé sa mužom páčia, považujú to za sexi a traktívne, ale vychrtlí muži sú v očiach žien neviditeľní, tí sa nepáčia nikomu. Ich to j*be kompletne od depky, cez nízke sebavedomie až osamelosť. Chudé ženy sú na tom oveľa lepšie ako chudí muži.

hokkaido kari

este ma napadlo, ze jedna kamoska je tiez takato vychrtlinka, ale ona aj sama zartuje a robi si zo seba srandu. ja s nou tiez zartujem, ani by ma nenapadlo, ze by jej to mohlo vadit.