Dobry den. Prestahovala som sa k priatelovi, problem je ten, ze byva na 9tom poschodi. Ja som cely zivot zila v rodinnom dome, takze nie som zvyknuta. Problem je ten, ze sa sialene bojim vytahov. Mozem nim ist 1000x, stale sa bojim rovnako a chytam paniku vzdy ked tam nastupim. Proste sa bojim ze sa odtrhne a padne. nejdem vyssie ako na tretie poschodie, pretoze kazdym poschodim sa moja panika zhorsuje. Dole sa mi ide lahsie pretoze som stale blizsie a blizsie k zemi.
Dalej sa bojim tych predstav napr. ze vypukne poziar a zostaneme uvazneny v takej vyske, alebo ze niekdo z okna vypadne, ked napr. si vypije. Skratka sa bojim tej vysky.
Poradte prosim ako to riesit okrem stahovania sa . Dakujem
Bojim sa byvat v panelaku
Tak vies to sa moze stat a zaroven aj nemusi :) Zalezi od toho ci si ochotna to riskovat
Zaseknutie vo výťahu? Teda nič príjemné. A ešte k tomu, ak po ruke nie je telefón a naokolo už ani živej duše. Mne sa to stalo síce nie v paneláku, ale cestou domov z pracoviska ešte v podnikovom výťahu. Možno to malo byťt pre mna takou otázkou z nebeských výšin prečo idem (zasa) posledná a nie som šéfka? Ešte že to nebolo v piatok... Vyzeralo to zle, už som si išla rozostlať, bolo tam dost miesta, kedze to bol nákladný výťah. Skončilo sa to dobre, ešte v ten deň, ibaže to bolo ekési rozprávkové - priam parapsychologický zážitok. Nikdy viac som nešla posledná...
Smer psychológ, psychiater!!!
Vytahy by mali mat kazdy jeden tlacitko na privolanie pomoci a tiez viditelne uvedene telef. cislo na ktore mas v pripade zaseknutia volat.
Neviem aký máte výťah.Ci je to výtah s malým okienkom alebo výtah bez okienka. Kazdopadne by som vzdy nosil pri sebe malé páčidlo. Ak sa výtah zasekne tak bud zavoláš niekomu aby ta vyslobodil alebo jednoducho pokial si vo výťahu s okienkom tak rozbiješ páčidlom sklenene okienko a začneš volať o pomoc alebo vypáčiš dvere sama páčidlom a z výtahu sama vystupis a nemusis preto ani čakať na vyslobodzovaciu službu.
ludia tu nejde v jej pripade len strach zo zaseknutia vo vyhatu ci padu vytahu. Ona uvazuje logicky, boji sa vysok lebo spomina aj pripadny poziar, pad z okna a pod. Ona ma klaustrofobiu. Mala by zmenit bydlisko. kazdopadne.
To treba riesit so psychologom, mas fobiu z vytahov - to znamena klaustrofobia (uzavrete priestory ktore su uzke a nizke) a strach z vysok, co je normalne, no da sa s tym pracovat....... moja sestra byva v panelaku skoro cely zivot a tiez vzdy byvala na najvyssich poschodiach.... raz sa zasekla vo vytahu este ked bola jej dcera mala tak aj s nou a ten vytah bol velmi maly, 5 hodin tam boli lebo isli vecer domov a az po 2 hodinach ich nasla jedna pani, ked vytah nechcel ist... Sestra mala samozrejme mobil vybity.....s malym dietatom urevanym, ktore nevie co sa deje, je hladne, smadne, teraz aj sestra chytala paniku lebo sa bala ze vytah padne, tak hotova katastrofa, potom sa volala vyslobodzovacia sluzba, lenze boli vtedy snehove zaveje na cestach tak vyslobodzovacia sluzba prisla z vedlajsieho mesta co bolo asi 5 km odtial po 2,5 hodinach......potom tam museli este volat nejakych technikov, takze po 5 hodinach konecne vysli von..... ale vytah nespadol.... takze to sa stava velmi velmi zriedka, pretoze teraz uz musia byt urobene revizne kontroly, kde sa kontroluje stav vytahov, lan a dalsich veci...... keby to nebolo v poriadku tak vytah musi byt odstaveny... a nemusis sa bat ze by sa to stalo aj napriek kontrole, lebot tie kontroly sa robia teraz tak ze ked je tam len maly problemik tak vytah odstavia z prevadzky, tieto kontroly musia byt velmi precizne, takze sa vobec neboj..... a ako ti radim chod ku psychologicke..... sestra po tom zazitku mala tiez vyse roka traumu chodit vytahom, radsej chodila schodami, az raz musela ist tym vytahom kvoli tazkym veciam a stalo sa nieco??? Nie... a odvtedy sa jej nic take nestalo...... ale ked to u teba pretrvava tak ist ku psychologicke a povedat jej aky mas problem
Vytahar ma pravdu. Padu vytaha sa vibec ale vobec bat nemusis. Ja som sa skor bala toho ze sa zasekn a co si tam ja pocnem ak nikto nepride. Ale potom som si povedala ze kvoli strachu som v tolkych veciach obmedzovana a napokon ani nezijem lebo vsade vidim len strach. A tak vytahom chodim. Co sa ma stat sa proste stane. Pozri na aute urcite jazdis a tam je to ovela nebzpecnejsie. Je jeden psychologicky trik proti strachu vo vytahe a to je zrkadlo. Kvoli tomu ho tam umiestnili, clovek sa zadiva na seba poupravuje sa a ani sa nenazda a vytah uz zastavil.