Dobry den. Prestahovala som sa k priatelovi, problem je ten, ze byva na 9tom poschodi. Ja som cely zivot zila v rodinnom dome, takze nie som zvyknuta. Problem je ten, ze sa sialene bojim vytahov. Mozem nim ist 1000x, stale sa bojim rovnako a chytam paniku vzdy ked tam nastupim. Proste sa bojim ze sa odtrhne a padne. nejdem vyssie ako na tretie poschodie, pretoze kazdym poschodim sa moja panika zhorsuje. Dole sa mi ide lahsie pretoze som stale blizsie a blizsie k zemi.
Dalej sa bojim tych predstav napr. ze vypukne poziar a zostaneme uvazneny v takej vyske, alebo ze niekdo z okna vypadne, ked napr. si vypije. Skratka sa bojim tej vysky.
Poradte prosim ako to riesit okrem stahovania sa . Dakujem
Bojim sa byvat v panelaku
Ti nezavidim moja
Povedala si priaitelovi o svojom strachu?
Mozno by ste mali hladat inde byvanie ako zit v strese pre teba.
tak vytahje pohoda proste chod po schodoch. je to celkom slusne cvicenie.
co sa poziaru tyka mohla by siai aj kupit lano a nieco sa istenie s tym ze to vyhodis oknom a vylezies.
dakujem krasne som kludnejsia
Vytahy su niekolkokrat istene proti padnutiu, nie su iba zavesene na lanach, ale po bokoch maju aj kolajnice s brzdami, takze ak prekroci vytah urcitu rychlost, tak sa spustia a zastavia ho. Spravy, ze niekde padol vytah su ojedinele na pocet vytahov, ktore jazdia a su viac bezpecne, ako cestovanie lietadlom. Treba si len zistit u spravcu bytovky, ci su robene pravidelne revizie a ak sa toto nezanedbava, tak je to OK. Poziar v panelovom dome, je vacsinou zalezitostou iba jedneho bytu, kedze ide o betonovu stavbu, tak poziar neprejde do vedlajsieho bytu, lebo nema ako. Problemom je ale dym. Ak niekto byva uplne hore, je to super, lebo moze vyliezt na strechu a prejst na opacnu stranu bytovky, kde nehori. Ak ma bytovka viac vchodov, tak mozno po streche prejst k dalsiemu schodisku a zist dolu. Pripadne sa daju kupit dychacie pristroje, ak mas pred tym naozaj taku paniku a mat ich poruke. Aj dom moze horiet tak, ze sa ludia z neho nedostanu von...