Strach z budúcnosti. Bezdomovectvo.

Príspevok v téme: Strach z budúcnosti. Bezdomovectvo.
ssstrach

Mám dvadsaťdeväť rokov, som Lena a žijem len so starými rodičmi v starom dome. Vyzerám zle a od toho sa samozrejme odráža to, že som sama ako prst. Pracujem za veľmi malý peniaz a najviac sa bojím čo bude ak nebudú tí dvaja, ktorí mi pomáhajú prežiť.
Často myslím na samovraždu, myslím na to, že nechcem skončiť na ulici, to sa radšej predávkujem liekmi.
Stratila som životný elán a nádej na svoju rodinu, na partnerský život a deti už ani nepomyslím, nikto ma nechce, (mala som len jedného priateľa) myslím len na to ako neskončiť na ulici. Už sú veľmi starí a dosť sa toho bojím, k tomu ich mám veľmi rada. Z toho vyplývajú depresie a úzkosti. Ak by sa im niečo stalo som bezdomovkyňa, môj zárobok nestačí. Je mi smutno a ťažko chcela by som nežiť a hanbím sa za to ako som dopadla. Žiarlim na rovesníčky, ktoré majú rodiny a kočíkujú. Doprajem im to. Samozrejme. No, ale aj ja by som chcela byť šťastná a žiť ako v úvodzovkách normálny mladý človek, mladá žena.

navzdysama

sstrach- preto lebo to tak cítim a zivot mi dáva nove a nové dôkazy že to tak bude...proste ak by to malo prísť tak by to už prišlo...ale našťastie ja som stým zmierená ako tak....sú aj ine veci ako môže byť človek stastny

navzdysama

sstrach- preto lebo to tak cítim a zivot mi dáva nove a nové dôkazy že to tak bude...proste ak by to malo prísť tak by to už prišlo...ale našťastie ja som stým zmierená ako tak....sú aj ine veci ako môže byť človek stastny

navzdysama

Tomas12345

Mám dvadsaťdeväť rokov, som Lena a žijem len so starými rodičmi v starom dome. Vyzerám zle a od toho sa samozrejme odráža to, že som sama ako prst.

(Pracujem za veľmi malý peniaz)

Co pracujes a kolko zarábas ?

( a najviac sa bojím čo bude ak nebudú tí dvaja, ktorí mi pomáhajú prežiť.
Často myslím na samovraždu, myslím na to, že nechcem skončiť na ulici, to sa radšej predávkujem liekmi.)

Prečo by si mala skončiť na ulici ? Ak by sa im niečo stalo tak myslíš si že ty nezanechaju ten dom v ktorom s nimi bývas ? Ak sa k nim správas dobre tak určite nejaké dedicstvo od nich dostanes. V prvom rade sa ale o nich staraj co mozno najlepsie, aby tu boli ešte čo najdlhsie, pomáhaj im s nakupom, chodievaj s nimi na prechádzky, proste udrzuj ich v dobrej fyzickej kondicií a zdraví.

A mimochodom kebyže aj na teba nič neprepíšu a musela by si sa z daneho domu odstahovat, tak je problem si najst nejake lacne ubytovanie ? Neviem v ktorej casti slovenska žiješ ale aj v Bratislave kde su ceny nehnutelnosti zo Slovenska najdrahsie sa dá najst lacne spolubyvanie do 180 eur. Ciže aj z minimalneho platu ktory je okolo 450 eur sa dá kludne vyžit. Ak clovek aj zarába minimálny plat 450 eur, tak pokial dá 180 eur na bývanie, 100 eur na jedlo a pitie, 30 eur na mhd (elektricenka), 80 eur energie tak mu ešte zostane okolo tých 60 eur na ostatné veci.

A mimochodom aj kebyže nemáš prácu, tak štát ta predsa nenecha zomriet od hladu na ulici. Ak mas zopár rokov odpracovanych tak budes dostávať šštátnu podporu. Ak nemáš nejake roky odpracovane tak tuším nejaké socialne dávky ty štát dá.

Stratila som životný elán a nádej na svoju rodinu, na partnerský život a deti už ani nepomyslím, nikto ma nechce, (mala som len jedného priateľa) myslím len na to ako neskončiť na ulici. Už sú veľmi starí a dosť sa toho bojím, k tomu ich mám veľmi rada. Z toho vyplývajú depresie a úzkosti. )

To ťa trápiť nemusí, stastny sa predsa dá byt i bez toho. Ja tiež nemám nádej na založenie rodiny ale mám koníčky a vieru v posmrtný život a v Boha a to ma robí štastným. Treba si nastaviť život tak aby ty tieto veci stačili ku štastiu.

navzdysama

Je mi to ľúto..mám sice menej rokov ale tiež ma nikto nechce ani nebude...ostanem sama ako prst navždy...viem že ti moje slova asi nepomôžu ale aspoň vieš že niesi s takym problémom sama...a s tymi peniazmi je to ťažko no :(( tiež ma to neťahá nikam do zahraničia ani nič...nevidim dôvod...maximalne by som možno šla na par mesiacov ale nie natrvalo alebo nadlho....a takisto keď človek nevie jazyk tak logicky sa boji ísť sam....

Aliss

Prve co by som riesila, je praca. Sorry, necitala som ostatne prispevky, nechce sa mi :D Mozno si to aj spominala, no nemozes zmenit zamestnanie? Resp. najst si dve prace, nejaku brigadu popri tej tvojej. Alebo zacni uvazovat nad tym, v com si dobra. Mate zvierata? Predavaj vajicka. Pozri sa na nete, kolko ludi predava. Nakup sliepocky a ideees. Aku strednu si vystudovala? Si dobra v nejakych rucnych pracach? Tak vyrabaj, tvor nieco. Nehovorim, ze z toho bude lukrativna robota, ale aspon cosi. Budes potrebovat aj na opravy domu. Alebo, kto bude dedit domcek, kde zijete? Ak ty, mozes ho pripadne potom predat, kupit si mensi byt kdesi v meste. Chapem, ze nechces z dediny, ale skutocne sama nezvladnes vsetky opravy. O dom sa treba starat. Co je ale dolezite, vies hospodarit s peniazmi? Dalsia vec - u vas v dedine sa nemozes nijak realizovat? Nemate tam ziadne kulturne podujatia, na ktore by si sa prihlasila ako dobrovolnik a pomahala? Opat nie kvoli peniazom, ale aby si bola medzi ludmi a spoznavala inych. Tam si zarucene najdes kamaratku. Ze si skareda? Co to znamena? Uvedom si, ze to ako vyzeras, odraza tvoje vnutro. Ked sa podcenujes a nepacis sama seba, no smola, vsetko to vidno na tvojej tvari. Usmej sa na seba do zrkadla a povedz si, ze sa ides konecne pacit najma SAMA SEBE. Staci sa len pekne obliect, ucesat vlasy, byt cista a umyta, nepotrebujes ziadne zbytocne sminky. Ze nemas na oblecenie? Vzdy ked som na Slovensku, zajdem do sekacu a obzeram vecicky. Fakt za par supov najdes velmi, velmi pekne. Vyberaj si farby vhodne pre tvoj typ, ziadne cierne veci, nic co sa nosilo v 93-tom :D Su zeny, co nakupuju len v sekacoch, usetria na oblecku vela penazi, aj ked si mozu dovolit drahe butiky. A najma, je to ekologicke. Hladaj moznosti, nie neustale len vyhovorky preco NIE.

menoooo

(príspevok je len subjektivny nazor a je absolutne bezvyznamny)

hh paci sa mi Vasa ideologia, aj to s tym narodenim aj to vedome vlastenectvo

tak ja mozem poradit akurát principy ktore funguju mne subjektivne,,:

napr. skuste si predstavit zajtrajsok(toto je tazke), dnesok (menej tazke ale tazke) ... ale skuste si predstavit vcerajsok..... toto mne osobne pripada lahsie, pretoze cloveku sa lahsie odhaduje vcerajsi den, ktory sa uz stal

(inak povedane, dnes budeme zit "podobny vcerajsok" .. inakpovedane, velku vyhodu ma "akceptacia"... prijatie toho, ake veci su ... lebo "casom sa mozu / veci menia"

no .. a vlastne vy v sucasnosti mozno viete co chcete, aspon priblizne .... a tu prichadza ta finta: potrebujete to vyrobit.

naucit sa, vyrobit ...vysvetim: ("existuje teoria", ze clovek v skutocnosti nechce co vidi/co chce ... cloveku staci VYROBIT, to co chce .....

v praxi: (len pre ukazku, myslene v dobrom) pisete o vasom vzhlade .... vas vzhlad sa da vyrobit: ja nvm cvicenim, usmievanim, upravovanim ...

no a kedze to vyzera ze sa rodime zatial dost glupi, vsetko sa musíme naucit a vyrabat ..... velku vyhodu maju veci, ktore uz vyrobi vieme: inak povedane, ziskat informacie o "tvorbe vzhladu" su uz napr. nainternete ked pisete tuto temu ... dostupne .....

teraz uz staci to len co, vyrabat ... a opakovat ... a opakovat ... a opakovat ... a opakovat .. je to proste, opakovanie = zlepsovanie ... nvm .. napr. mate rada starkych, porozmyslajte co by ich potesilo, take co mozte vy vyrobit

napr. starka je rada ked peciem ... starky je rad ze sa paradim:D . trepem

toto je velmi subjektivne ale mozno Vam to bude fungovat tiez: kazdy zijeme zivot niekoho ... napr. vy zivot ludskeho dievcata ja napr. chlapca ... vy v skutocnosti mate vyriesit ten Vas zivot :)

prave ta "agenda", "zmysel zivota" spociva v tom, co vasa subjektivita vytvara do objektivity ...... lahsie povedane: co mozte vyrobit do "tohto sveta" ... inak povedane, co Vam prinasa radost ked vytvarate :)

ten strach, to je akoby vec napomocna, ktoru by bolo fajn vyrobit ... napr. ja nvm, "keby zijem pri vodnej prihrade a akoby pominule roky zacala voda stupat" ... zrejme by som bal ... ale ak by som "to zacal vyrabat" .. napr. potesila by ma vacsia istota atd ...... inak povedane, s tou tvorbou sa eliminule ten strach a pride radost :) a "krajsi svet" v zmysle: ak svet dokaze vyzerat "lepsie", tak výrobou ho dokazeme zlepsovat ....

ta vyroba je v podstate hocico ... je to skor symbolicky, abstraktne

(hm este mi napadlo... o vyrobe je fajn komunikovat ... s hocikym, resp. najme s hocikym :D :D :D .. napady niekedy nebyvaju logicke ... napad je niekedy ako problem, staci sa o nom porozpravat a niekedy sa to vyriesi samo ... inak povedane, co je takze pre niekoho vie byt lahke pre iného a naopak:

napr.ja som uz tu na slovensku pracoval a praca jednoducha (v dobrom myslim :) ..je velmi prijemna, pokial do nej clovek chodi rad ... pretoze sa v nej lahsie ziskavaju financie ... mozno Vam to nebude fungovat mozno ano: zvycajne vpraci je clovek plateni veduci a ten ma urcity rozpocet na ludi a tak ...(a ten rozpocet dostava odsvojho vedúceho, tenod svojho...).

a co funguje v tej hierarchii je to, ze sa spytate svojho vedúceho, co mozte SPRAVIT take, zeby ste Vy ziskali viac financii . (obcas je fajn sa spytat aj take co by prinieslo obom,ale veduci to obcas pocitaju automaticky hehe.....

mozte to vyskusat ...mozte aj presne tymi slovami co som napisal ..

hmm nic dalej mi nenapada

ssstrach

Nie, nechcem pracovať mimo Slovenska. Na jazyky nemám talent a vôbec nie som ten typ človeka, ktorý by rád cestoval za prácou. Mne je na Slovensku dobre, som tu šťastná. Som tá čo kľudne prežije celý život v rodnej dedine a vôbec jej to neva. Chuť cestovať som mala pred desiatimi rokmi, keď som bola mladá, vtedy som nemohla - nemala som s kým.

Možno by som išla, keby som mala s kým, s nejakou kamarátkou, ktorú nemám, ale stále sama? Ísť do cudziny a nemať oporu? Na to nie som stavaná.