odchádzanie od rodičov

Príspevok v téme: odchádzanie od rodičov
dhc258

Zdravím
S priateľkou sme spolu vyše 2 rokov. Nakoľko pracujem, tak sa postupne snažím osamostatniť. Teraz žijem v podstate u priateľky vo vedlajšom meste (finančne im prispievam), ale hľadáme aj byt. Domov (k rodičom) chodím každý týždeň niekoľkokrát. Bol to taký postupný odchod v podstate, že som bol doma menej a menej. U priateľky sme viacej preto, lebo má svoju vlastnú izbu, čiže jedine tam môžeme mať súkromie (u mňa doma nereálne, izbu som mal spoločnú so sestrou, a navyše tam by našim vadilo už len keby sme si niekde zatvorili dvere).
V piatok sme boli u našich, hlavne sme si tam prišli odpočinúť (boli sme bicyklovať okolo nášho mesta). Tak sme sa tam zvalili na moju (bývalú) posteľ a odpočívali. V tom vtrhla sestra (16 r.) a začala vykrikovať že nás nechce vo svojej izbe a nech vypadneme, začala mi z izby vyhadzovať všetky moje veci ktoré som tam ešte stále mal. A rodičia (až som sa čudoval) jej dávali za pravdu, že je to jej izba a nech odtiaľ ideme preč (aj keď tam ona vtedy nebola). Mama mi začala vyčítať že ako sa k nim chovám, vraj sa k nim chovám hnusne (wtf), že sa s nimi nerozprávam.
Akože čo sa toho rozprávania týka, tak som veľmi málo komunikatívny, proste u mňa je to normálne že niekde prídem a som ticho (to ma dosť zarazilo že ma v tomto nepozná). Je aj pravda že teraz posledné 2/3 týždne som veľmi za nimi ani nechodil, no mám problémy s nohou (oni o tom vedia) a som rád keď sa po práci už nemusím ani pohnúť.
Čo si o tomto myslíte? Neviem, mne to proste prišlo akoby mi chceli dať najavo že tam nie je už môj domov. Ešte keď som nepracoval tak mi vyčítali že som dosť času trávil u priateľky, keď som začal pracovať tak to vyzeralo tak že to akceptujú, že ma už berú tak že je to moja vec. A toto prišlo tak zrazu.

Angelika3

Ja to vidím tak, že chytili nerv z toho, že si vyslovene všade :-) akoby si si myslel, že ti niečo patrí u priateľky a navyše rovnako aj doma a že to zneužívaš, kedy sa ti zachce, čo samozrejme nie je pravda, takže viem ťa pochopiť, že sa ťa to dotklo, akoby si už domov teraz nepatril a nič nebolo tvoje....
Ale zrejme hlavne tvoja sestra sa už potešila, že izba bude iba jej a zrazu si tam bol zasa rozvalený aj s priateľkou a jednoducho na to chytila nervy. Možno majú celkovo niečo aj proti tvojej priateľke.
To sa časom všetko utrasie, neboj.

Ernesto

to ako fakt ten kktsky stat strka nos do toho ako sa rozhodne clovek svoj majetok rozdelit po smrti? ked mi raz rodicia nebudu chciet odovzdat ani cent alebo naopak budu chciet odovzdat vsetko, tak je to snad ich slobodne rozhodnutie a nejaky stat im do toho nema co kecat nie? dost uz velka drzost, ze im zdani smrt

Aikido

Ovecka, nasi su prave radi, ze uz maju klud a pokoj :p a su aj taki, co budu nariekat za detmi a navstevovat ich kazdy bozi den.. uvidis, ako sa k tomu postavis.

Lollka

Adr1a u tohto mladeho muza nevidim ziadne znamky toho ze by bol naviazany na mamicku. Tu si treba uvedomit ze nema 30 a hoci nepise vek, evidentne je este velmi mlady a od rodicov sa len osamostatnuje, este sa odtial ani poriadne neodstahoval. Planuje spolocne byvanie s priatelkou co je urcite dobry posun vpred. Neda sa brat ze je posadnuty mamickou ked oficialne u nej este stale byva. A u neho podla mna posadnutie mamickou ani nehrozi uz len kvoli tomu ako sa k nemu rodicia spravaju. A strasit ho recami o vydedeni a nahovarat mu nech si zhromazduje dokazy mi pride scestne kvoli jednemu incidentu, kedy sa zrejme rodicia tazko zmieruju s tym ze im dieta vylietava z hniezda. Ja verim ze sa tie vztahy utrasu, rodicia si zvyknu a najdu nejaky kompromis ako casto ich bude navstevovat tak aby to vyhovovalo vsetkym. A sestru tiez raz prejde puberta a budu mat dobry vztah. S mojim bratom ked plieskala puberta sa nedalo vyjst, vtedy som mala pocit ze nase vztahy uz nikdy nebudu dobre ale opak je pravdou. Upokojil sa, nasli sme si k sebe cestu, vychadzame dobre a vzdy si pomozeme ked treba.

0v4cka

velmi tazko ak vobec . darovat moze rodic uplne v pohode. si preklikaj na nwte otazky na pravnikov. v tomto pripade sa vecsinou neda nic robit. a ked zomru ona ten byt uz ani nemusi vlastnit

Aikido

Lenže on môže zmluvu napadnúť ako neopomenuteľný dedič.. ale stále si myslím, že o dedičstvo tam nejde a bol to len taký výbuch z ich strany. Sestra je v puberte a to čo povedala by som vobec nebrala važne. Co som sa ja napocuvala od mojej, ked mala 16. A dnes sme sme nejlepšie kamaratky. (ale toto je uz offf topic).