Zijem v kanade som vydaty nemam deti ale moja zena chce nasilu ist domu na sk nema tu nikoho iba mna ja chcem ist ale v srdci citim nieco ine ze mi nedovoli netaha ma ist na sk co mam robit ? Proste ani neviem co doma ma bude cakat
Srdce ma netaha ist naspat na sk
Porozpravat sa o tom este. Preco ona nechce zostat v zahranici a preco ty nechces ist nazad domov a spolu nejako prist ku kompromisu
podla mna robi vecsina chybu ze socializuje s inymi slovakmi. ja mam s nimi extremne zle skusenosti. navyse sa tam vzdy najde niekto kto ohovara domorodcov. clovek si potom moze vytvorit averziu a nenauci sa tak rychlo jazyk a obycaje atd. mi to pride ako uplna sedlacina niekam sa nasackovat a potom nenavidiet domorodcov alebo sa im vyhybat.
Ake ma dovody sa vratit? Mala by tam dobre platenu pracu? A ty? Mozno chce deti a chce byt blizko pri rodine. Mna by spat na SK nikto nedostal. Odisla som hned po vyske a uprimne neviem co by som tam robila. Ziadna firma by mi neponukla to co mam teraz. Nejde len o plat ale o pracovne podmienky a ludi s ktorymi pracujem. Ludi pozname dost, necitime sa sami. Treba si najst kamosov a znamych. Poznam ale vela ludi v cuzdine co za roky nepoznaju nikoho, to sa potom necudujem ze chcu is spat.
Naopak hovoris mi z duse! presne co by som ja tiez dala za Kanadu. Aj keby ste mali decka tam budu mat ovela lepsi zivot ako keby ste sa vratili na sk. Co ich tu caka? Praca na 3 smeny z ktorej clovek po rokoch akurat rakovinu alebo cukrovku dostane aby sa pre istotu dochodku ani nedozil lebo nam sem natrepali len same trojsmenky nic nase sa tu uz ani vyrabat nebude. SLovensko je v riti par ludi sa tu ma dobre ale vacsina zerie antidepresiva aby vobec do tych blbo platenych robot mohli chodit . Hrozne kam sme sa dostali za tie roky. Najbiednejsie platy a najviac nocnych smien pribudaju tu choroby invalidi tu ziju z ruky do ust..
ty si hlavne strasne nenapadanz, ked ta admin vzdy vystopuje a zrusi, ty nemehlo
Na slovensku to je podobne ako na tomto fore. Admin dostane trosku moci a hmed ju musi zneuzivat. Blokuje ludi buzeruje a tak dalej a presne toto sa deje aj u politikov.
Mas tam zenu s velkym Z?
Mna skor srdce tlaci prec zo Slovenska.
Vratit sa je najvacsia chyba zivota. Ziadne ocenenie. Nejde, len o platy, zamestnavatelov, ale celkovo system, myslenie a spravanie ludi, ktori sa odbavuju na tvoj ukor, nicia ta, len aby si oni pripadali falosne lepsi, uzasni a to aj partneri, rodina.
Zaujimave, ze doma sa Slovaci spravaju ako totalne ho... a v zahranici su schopni sa spravat normalne. Ovce, bez odvahy byt sami sebou, ktore sa spravaju ako dav, co na tom, ze ten dav nie je v poriadku.
Ale ja sa tomu ani nečudujem šak tu je to s platmi katastrofa