Život invalidného dôchodcu, žiadna vízia do budúcnosti

Príspevok v téme: Život invalidného dôchodcu, žiadna vízia do budúcnosti
miki33

Dobrý deň,
som invalidný dôchodca diagnóza paranoidná schizofrénia a neviem ako ďalej. Uznali ma za plného dôchodcu, ale neviem to vôbec žiť. Pracovať nemôžem, lebo nájsť vhodnú prácu pre človeka, ktorý má sústredenosť na nulovej úrovni, bez kvalitnej motoriky, či veľmi slabej odolnosti stresu, či menšiemu strachu z davu ľudí je nemožné. Psychiater povedal, že prognóza je na prácu nepriaznivá. Momentálne paranoidný nie som, som v depresii. Aj keby som niečo našiel tak by som sa dlho tam nezdržal. Neviem, ako to mám žiť? Koníčky samozrejme mám, ale chýbajú mi dlhodobejšie vecí. Chodím na športové podujatia v meste (som držiteľom ZŤP tak všetko mám za symbolické korunky). Snažím sa venovať dennodenne šachu, aby som naštartoval mozog. Tiež praktizujem prechádzky, či chodím 2-3x do týždňa na plaváreň. Aj tak ma chytajú zle myšlienky a neviem, akým smerom sa uberať ďalej. Potreboval by som nejaké zaujímavé rady vďaka, ktorým by som sa mal posunúť ďalej. Za prípadné reakcie vopred ďakujem.

PagRespect

Nuž, s mojou reakciou si nebola spokojná, ale s mojimi ďalšími reakciami budeš isto spokojná. Nuž, problémy, problémy, už nebudú žiadne problémy, uvidíš, sľubujem a posielam Ti pusu na líčko:-) You know what kill me, yes, I want to die.

miki33

Ďakujem za reakciu, ale veľmi nepomohla. Teda pomohla, aby som napísal viacej toho. Pochopiteľne liečim sa, chodím na denný stacionár. Dostávam sa do celkom príjemnej pohody. Stavam sa vyrovnanejším, ale neviem ako to mám žiť vôbec. Mal by som byť už niekde inde, čo si uvedomujem. Rodičom stačí, že som v takom stave, ako teraz. Jednoducho až na tie negatívne príznaky ochorenia bolo by to dobre, ale práve oni ma najviac obmedzujú a liečiť sa nedajú. Vízia do ďalšieho života žiadna.

DgGhost

Keď máš stratu vôle, tak sa musíš liečiť kadejakým možným spôsobom. Keď chceš, povedz mi, lúskni pstami a budeš zdravý. Nie, vieš, čo, buď zdravý, lebo to ja chcem a a aj budeš, uvidíš:-) Tam si Divočina? O Maťo kakalo o kalo fekalo? Maťo vy.ral čierne ho.no?! Je mi z vás zle.