Točenie hlavy-rada

Príspevok v téme: Točenie hlavy-rada
Clicky

Dobry den, potrebujem poradiť. Moja sestra ma 19 rokov a cca od 15 rokov pociťuje točenie hlavy, za den par krat sa zastavi s tym ze sa jej toci hlava zastavina par sekund prejde jej to a normalne ide dalej, toto sa opakuje par krat denne. Minulý rok cez leto to začala riešiť doktormi, rok kazdu chvíľu chodí po vysetreniach, CTcko, psychologicka, a milion inych vysetreni. Potom povedali ze vraj sa jej slabsie prekrvuje mozog, tak isla na tyzden do nemocnice v utorok, a robili jej tam testy, davali infuzku chlorid sodny(vraj na prekrvenie mozgu) a vcera (piatok) po 4 dňoch ju pustili ze ma výsledky dobré. Nemal niekto niečo podobné e, alebo nevie o niekom čo si tým prešiel? popr. ak by tu bol doktor ktory by sa vyjadril a nasmeroval nas na nejaku cestu bol by som strašne rád. Ďakujem pekne.

Clicky

Dobrý deň, tak včera prišli výsledky z nemocnice, a je tam všetko kompletne negatívne včetne epilepsie, vie mi to niekto vysvetliť?

Clicky

Ešte by som chcel povedať, že vravela že sa jej občas stane že sa hocikedy v noci počas spánku zobudí, a má zrýchlení tep srdca, a občas sa pritom aj posadí(asi automaticky).Nemože to byť toto len prejav napr. stresu atd.Popr. ako sa s tým vysporiadať?

Clicky

Ďakujem pekne, snáď sa jej stav dá do normálu čo najskor.Ak sa niekto stretol presne s týmto problémom, popr. ak niekto pozná čo mal niečo podobné, budem rád ak napíše ako to riešil.Ďakujem.

Omen

Clicky, pozri, môže to tak byť ako lekár povedal a nemusí. To so 100% istotou nevie ani on, len vychádza z diagnózy, svojich vedomosti, skúsenosti... Možno sa po určitom čase jej stav zlepší tak, že lieky nebude musieť brať celý život, možno sa stane zázrak a sestra sa vylieči. Prajem jej to! Netreba strácať nádej a vieru.

Clicky

Za mesiac ma ísť vraj na kontrolu neurologovi a za 2 mesiace na kontrolu do nemocnice. Lieky bere ako som spominal nizsie. Len nas zarazilo to s tymi liekmk ze ich treba brat do konca života, ak ich prestane brat vraj sa jej to vrati.

Omen

Clicky, ak jej neurológ určil správne diagnózu, spravil všetky potrebné vyšetrenia na VYLÚČENIE iných ochorení, ktoré jej toto "točenie hlavy" spúšťajú (už som ti ich nižšie spomínala) a jej POTVRDENIE (nielen CT, ale aj EEG, MRI...) potom má ľahšiu formu epilepsie, ktorá sa prejavuje záchvatmi "petit mal". Lenže treba vziať do úvahy, že každý človek je iný, má iné prejavy choroby, iné reakcie. Nemusí mať akurát učebnicové príznaky a takisto si nemusí všimnúť, či uvedomovať aj iné príznaky, ktoré si spomínaný lekár mohol všimnúť.

Takže nech sa riadi pokynmi lekára, upraví si životosprávu, užíva lieky tak, ako jej predpísal a sleduje svoj stav. Ak sa u nej vyskytnú neobvyklé reakcie, reakcie na lieky alebo sa jej stav zhorší, treba urýchlene kontaktovať neurológa a s ním stav konzultovať. Nebolo by od veci, ak by ste si ju aj vy viac všímali, jej reakcie a najmä vtedy, keď sa jej tá "hlava točí". Odporúčam sestre, aby ste naštudovala všetko o tejto chorobe. Prajem jej, aby sa jej stav čo najskôr dostal do normálnych koľají.

Clicky

Vraj jej diagnostikovali epilepsiu (záchvaty), ale ze ked pozerala čo to je že ona nič také nemá, že ona má skor problémy s točením hlavy.

Clicky

Tak dnes znova u neurológa ktorý povedal že je chyba asi v tom prekrvovaní mozgu, popr. niekde tam.Tak nasadil konkrétne tieto lieky na liečbu: Elicea 10mg, Lamotrigin Actavis 25mg, magnerot, a potom ešte B-Komplex.Len trochu nás zarazilo, že doktor povedal že tie tabletky bude treba užívať do konca života, že vtedy to bude okey, a ak ich prestane brať že sa hlava bude točiť znova.Vie niekto poradiť, popr. vyvrátiť názor doktora?Ďakujem.