Preco kresťania nedokážu pochopiť, že niekto môže byť aj ateista?

Príspevok v téme: Preco kresťania nedokážu pochopiť, že niekto môže byť aj ateista?
Mam20

Mam 20 a ked som zacala dospievat, zacala som nadobudat vlastne nazory, hodnoty a rozhodnutia ako každý iní ludia. Ale to že som prestala verit v Boha, (v podstate som ani neverila ale bola som tak vychovavana), zmenilo cely moj zivot. Citim sa stastnejsie, citim sa ako clovek ktory robi chyby (u vas hriechy), necitim sa ako robot ktory je bezchýb. Nechodim do kostola kde som pocuvala reci typu ak spravis toto a toto pojdes do pekla. Zila som v strachu, v rade na spoved som sa bala co mi farar povie. Profesorka nam hovorila ze jej muz vravel fararovi ze si berie evanjeličku a on mu povedal ze s takou nikdy nebude stastny a ze mu to nevyjde... a tak dalej
Sice som stastnejsia ale nikto ma nechape, kedysi boli za to hadky v rodine.. sice u rodicov zijem uz posledny rok, ale ked vyjdem na ulicu tak v tejto malej dedine stretnem snad 5 babiek ktore ma vzdy zastavia a pytaju sa preco nechodim do kostola, ze ako mozem byt takto stastna a to ma jedna z nich nazvala že som komunistka. Prečo nemožu pochopit ze viera sa neda natutit?

kafe

sú veci, ktorú sú pre teba citlivé a reaguješ trochu prehnane. To že v rodine je to horúca téma chápem. Rodičia majú pocit, že ti chcú dobre a ty to "more dobra" odmietaš. Ale poznámky cudzích ľudí na ulici? Babky sa nauč odpálkovať - teta, ja povrchné chodenie do kostola neuznávam. Tiež by ste sa mali nad sebou zamyslieť trošku a začať veriť srdcom - a zachovaj si odstup. Ber to že sa chcú s tebou porozprávať a chúdatká, nevedia čo iné by nadhodili, tak tresnú prvú hlúposť čo ich napadne.

Nemôžeš čakať, že druhí budú chápať hranice toho čo ti je príjemné a čo nie, do čoho si necháš kafrať a ktoré rady nech si láskavo nechajú pre seba. To si musíš vytýčiť a držať ty sama - ozvať sa a postaviť sa sama za seba. Slušne, pokojne, byť trošku drzá, obrátiť blbé reči na srandu - jáááj, babka moja zlatá, ked vy začnete pravidelne chodiť do fitka, budem aj ja chodiť do kostola! - usmiať sa a pustiť jedným uchom dnu druhým von. Ked stretneš babku zas, prihovor sa prvá a pýtaj sa: - Tak čo teta, už ste začali chodiť cvičiť do fitka? Viete aká zdravá budete? Ako dobre sa budete cítiť? Prečo nechcete? -

Hľadáš si svoje miesto pod slnkom a ideš na to dobre. Pokiaľ ty cítiš pokoj a pohodu vo svojom vnútri, ideš správnou cestou. Nenechaj si to vziať :) Možno potrebuješ ešte trochu spevnieť a pretože si trochu neistá, okolie má potrebu do teba rýpať... neboj, zvládneš to.

Magika

Viera by ti mala ist zo srdca a z presvedcenia svojeho vlastneho. Ak ti je to nutene rodinou alebo sa bojis reakcii okolia, zvycajne to bude posobit kontraproduktivne. Ak si mala zalozenu svoju vieru len na navsteve kostola a na tom aby sa druhy nehnevali, ked tuto aktivitu vynehas, nie sa comu cudovat. Krestanske ucenie je o niecom vyssiom, je to o hodnotach, ktore by si si mal nastavit a ktore by ta mali sprevadzat pocas tvojho zivota. Ak si tieto hodnoty zachovas v srdci a porozumies o com to cele je, tak to bude pre teba plnohodnotnejsie, nez naucene behat do kostola, ale v realnom živote, budes konat opozitne. Skoda, ze si bola dohnana, az do takehoto stadia, no svedci to aj o tom, ze si toto ucenie nikdy nepochopila.

Pag

A bol ateizmus vždy len o tom, že neverili v Boha? Ja si to nemyslím, ak mám pravdu povedať... Za tým bola najskôr iná špekulácia, žiť len tu na Zemi a potom koniec, definitívny. Toto už znie ako konšpiračná teória, ale nemusí byť nepravdivá. Keď sme mali dejepis, tak jediná vec, ktorá ako tak sedela, boli asi len tie suché roky, ale do prepracovania celých dejín sa asi nikto nepustí, lebo nikto by na to nemal dosť energie a ani motivácie.

Pag

Životom nikto neprejde bez chýb, čiže až tak tragicky by som to nebral. Svedomie je takisto nástroj morálky, keď svedomie občas hryzie kvôli chybám, tak to nie je príjemné, ale lepšie je si to všetko poctivo odskákať, ako sa falošne ospravedlňovať bez skutočnej ľútosti (často krát využitej). Ale ako sa hovorí - jak je libo.

Mam20

Ja kašlem pojmy a dojmy. Tu ide o pointu mojej temy, a to je to že sa krestania do mna staraju a maju potrebu riesit a vnucovat mi vieru.
Ja nezastavujem krestanov na ulici a nevravim im ze su blbí a divni že chodia do kostola. Mna nič do toho nie je, pre mna za mna nech au tam aj celé dni keď su takto stastni. Pokial ma nechapeš tak sa ani vyjadrovať nechapem každopadne dakujem za niektore prispevky, nie som teda sama.

Ernesto

pretoze to je podstatou kazdej cirkevnickej organizacie utocit na neclenov alebo clenov konkurencnej sekty. cirkvy su majetkovo mocenske organizacie. ich ucelom nie je nic viac a nic menej. zhromazdovat co najvacsiu moc a co najvacsi majetok. za tymto ucelom potrebuju co najvacsiu zakladnu sprostuckych oveciek, ktore im budu sypat svoje prachy (majetok) a robit vsetko co im povedia (moc).

aby ziskali co najvacsi majetok i moc, tak potrebuju co najvacsiu zakladnu oviec, ktora je co najviac mozne sprosta. za tymto ucelom vymyvaju mozog obeti, aby slepo posluchala a financovala tieto zlocinecke organizacie. kazda jedna cirkev (z tych vacsich) ma na konte nespocet konfliktov, vojen, vrazd, muceni, kradezi, len aby dosiahli svoje ciele /moc a majetok/.

cirkevnici su produktom tychto organizacii. manipulovani uz od malicka v rodine, v rodine, ktora je manipulovana cele starocia. preto takyto clovek NIKDY nepochopi preco cirkevnickym dristom neveris, pripadne ak veris ale inej verzii /napr Allah alebo Hospodin namiesto Boh/

co sa tyka krestanskej sekty, tak ta je uz chvalabohu na ustupe, lebo jej hlavne zastupenie je v modernom svete, kde su svetske zakony oddelene od cirkevnickych a hlavne tie svetske su nadradene cirkevnickym. dalej je dostupne mnozstvo informacii ci uz na nete alebo v knihach o vsetkych svinstvach, ktore sposobili. kazdy tyzden na vas vyskoci clanok ako pedofil zneuzival deti. a ten pedofil je cudujme sa svete vzdy nejaky cirkevnicky hodnostar.

bohuzial zvysok sveta este ma bud prepojene cirkevnicke zakony so svetskymi /pravo saria/ alebo nedostatok informacii /ziadny internet v chudobnych oblastiach resp dokonca negramotnost/ a preto v tychto oblastiach este dlho bude panovat fanatizmus a moc cirkvi.

moja babka je v kostole pomaly kazdy den. mam v rodine ministranta ktory chodi do najvyznamnejsieho kostola v meste a hovori, ze ked on nepride, tak tam uz ziadny ministrant nie je. deti nasej babky /rodicia, tety, ujo/ este zajdu do kostola, ale my vnucata uz ani nahodou. sa na tom akurat zasmejeme :-) a takto to skor ci neskor dopadne v kazdej rodine.

apropo k tej moci a peniazom. do biblie /dristy poskladane okolo roku 300/ samotni cirkevnici tam napisali ze jezis si zelal aby cirkev ostala jednotna po jeho smrti. dnes ma krestanska sekta vyse 30 mocensko-majetkovych frakcii /rimo, greko, kalvinisti, protestanti, evenjelici najvacsie frakcie/. samotni cirkevnicki hodnostari nedodrziavaju teda to, co si sami napisali do biblie /dokonca si vytvorili niekolko verzii/. proste kazdy chce hrabat na svojom piesocku a je nemyslitelne, aby vatikansky papez dosiel za grekokatolickym patriarchom a povedal mu "pocuj bratm, tu sme si napisali do nasho bajoslovia, ze krestanska cirkev ma byt jednotna, tak tu mas cely honosny vatikan so vsetkymi nasimi ovcami a sefuj tomu sam"

takze ked ta zase bude otravovat nejaky fanatik, tak im povedz, ze samotna existencia ich frakcie je v rozpore s evanjeliom a neuznavas taketo ruhanie sa proti biblii.

PS: vedeli ste ze medzi jednotlivymi frakciami krestanskej sekty panuju obrovske rozdiely v najzakladnejsich otazkach? napr v rimokatolickej sekte moze byt fararom iba chlap a nemoze mat manzelku, kym u evanjelikou fararom moze byt aj zena a moze zit v manzelstve. skuste si tipnut v ktorej z tychto frakcii je vyskyt skandalov s pedofilou?