Mam 20 a ked som zacala dospievat, zacala som nadobudat vlastne nazory, hodnoty a rozhodnutia ako každý iní ludia. Ale to že som prestala verit v Boha, (v podstate som ani neverila ale bola som tak vychovavana), zmenilo cely moj zivot. Citim sa stastnejsie, citim sa ako clovek ktory robi chyby (u vas hriechy), necitim sa ako robot ktory je bezchýb. Nechodim do kostola kde som pocuvala reci typu ak spravis toto a toto pojdes do pekla. Zila som v strachu, v rade na spoved som sa bala co mi farar povie. Profesorka nam hovorila ze jej muz vravel fararovi ze si berie evanjeličku a on mu povedal ze s takou nikdy nebude stastny a ze mu to nevyjde... a tak dalej
Sice som stastnejsia ale nikto ma nechape, kedysi boli za to hadky v rodine.. sice u rodicov zijem uz posledny rok, ale ked vyjdem na ulicu tak v tejto malej dedine stretnem snad 5 babiek ktore ma vzdy zastavia a pytaju sa preco nechodim do kostola, ze ako mozem byt takto stastna a to ma jedna z nich nazvala že som komunistka. Prečo nemožu pochopit ze viera sa neda natutit?
Preco kresťania nedokážu pochopiť, že niekto môže byť aj ateista?
To, že máš 20 je jedna vec, druhá vec je, že málo chápeš.
Tá tvoja otázka sa dá otočiť takto: Prečo ateisti nedokážu pochopiť, že niekto môže byť aj kresťan? Dokážeš mi objektívne odpovedať na túto otázku? ; )
Fanatici o 3 2 1...
Ahoj, ja som na tom podobne, praveze som to mala este o nieco horsie a mam tiez 20 rokov :) komentare podo mnou si nevsimaj...bud rada ze mas kriticke myslenie ako jedna z mala
Človek si môže strčiť hlavu do piesku. A tváriť sa že nič nechápe a nič nevidí.
V živote človeka sú chvíle keď mu v beznádeji tohto sveta ostane sa spoliehať len na Boha. Niekto sa spolieha na Diabla.
Keď sa ti stane v živote, že ti niekto zázračne pomohol ,tak vedz, že to bol Diabol alebo Boh !
Je na Tebe , na koho to zvalíš. ale vždy to bude potvrdzovať, že Boh je ,existuje, či sa nám to páči alebo nie !
Všetci zomrieme ale príčina, Boh našej existencie tu vo vesmíre ostane.
A je lepšie mať najsilnejšieho pri sebe, ako nikoho !
Stačí keď to nebudeš nikomu vešať na nos