Preco kresťania nedokážu pochopiť, že niekto môže byť aj ateista?

Príspevok v téme: Preco kresťania nedokážu pochopiť, že niekto môže byť aj ateista?
Mam20

Mam 20 a ked som zacala dospievat, zacala som nadobudat vlastne nazory, hodnoty a rozhodnutia ako každý iní ludia. Ale to že som prestala verit v Boha, (v podstate som ani neverila ale bola som tak vychovavana), zmenilo cely moj zivot. Citim sa stastnejsie, citim sa ako clovek ktory robi chyby (u vas hriechy), necitim sa ako robot ktory je bezchýb. Nechodim do kostola kde som pocuvala reci typu ak spravis toto a toto pojdes do pekla. Zila som v strachu, v rade na spoved som sa bala co mi farar povie. Profesorka nam hovorila ze jej muz vravel fararovi ze si berie evanjeličku a on mu povedal ze s takou nikdy nebude stastny a ze mu to nevyjde... a tak dalej
Sice som stastnejsia ale nikto ma nechape, kedysi boli za to hadky v rodine.. sice u rodicov zijem uz posledny rok, ale ked vyjdem na ulicu tak v tejto malej dedine stretnem snad 5 babiek ktore ma vzdy zastavia a pytaju sa preco nechodim do kostola, ze ako mozem byt takto stastna a to ma jedna z nich nazvala že som komunistka. Prečo nemožu pochopit ze viera sa neda natutit?

Omen

Nuž autorka si tu mýli pojmy s dojmami a v hlave má poriadny galimatiáš! Nevie o čom hovorí, čo hovorí, len má potrebu hovoriť a na príspevky nereaguje.

Omen

@ ExpressOR, plne s tebou súhlasím! "Pošahancov" je tu inak veľa! : )

@ Philips, mňa prekvapil tvoj myšlienkový pochod. Ty si rozumný mladý muž, vzdelaný, ale máš problém rozlíšiť pojem viera a ideológia. Viera je vnútornou vecou každého človeka, a teda vonkoncom nie je "prízemná", a ideológia je myšlienková sústava vyjadrujúca nejaký svetonázor.
Treba pochopiť aj význam slova kresťan, je to pokrstený človek, človek NEJAKEJ cirkvi.

Nie je dôležité IBA to, čo človek hlása, ale aj SPOSOB, ako to hlása a hlavne to, ako sám ŽIJE!
Na tvoju otázku odpovedám: "NIE! Nie si horší človek, naopak. Ste približne v rovnakom veku?, ale medzi vami dvoma je obrovský rozdiel v chápaní, vyjadrovaní... Skrátka a dobre, z tohto súboja vás dvoch si vyšiel ako víťaz ty! " : )

Antichristian

Marosko, mozno mas v niecom pravdu. Ale preco vraviet ze za vsetko moze boh ci diabol? za vsetko v zivote si mozeme sami, vsetko je nase rozhodnutie. Boha treba v prvom rade hladat v sebe, to znamena verit si, spolahnut sa sam na seba za kazdych okolnosti, a tak dalej. Uvedomit si ze mam vlastnu hlavu, vlastny rozum a potom uz nebudes potrebovat ziadne nabozenstvo, aby ta vymyvalo svojimi zakonmi, prikazaniami a podobne. Ak zijes podla najlepsieho vedomia, nekonas vedome zlo, neublizujes ludom, tak naco nejake spovede, ci omse?
Autorke temy gratulujem, rovnakou cestou som prechadzala pred rokmi. Treba len vydrzat, casom pominu aj tie otravne babky :)

ExpressOR

kdeze.toto prirovnanie je uplne zle.teraz viera bokom,iba ad:penis.ak je niekto hrdy na to ze ma penis tak je prinajmensom posahany.

NeznamyTHM1986

Marosko-n: Problém je ako píše autorka témy - pošahaní kresťania nevedia často rešpektovať, že ich vieru ma niekto v pčku
Nič proti normálnym kresťanom, ale keď niekto robí nátlak aby tomu dakto veril tak slovo pošahaní je to najslušnejšie čo ma napadlo.

Citát z fb:
,,Viera je ako penis. Je dobré to mať, je dobré byť na to hrdý, ale nie je dobré to vyťahovať na verejnosti, oháňať sa s tým okolo seba a už rozhodne nie je dobré pchať to do svojich detí." zdroj: fb.com

NeznamyTHM1986

Pohan: No zás obetovať bohom zvieratá, poprípade ľudí ako zvykli Slovania to tiež nebola nejaká výhra.

(pre neinformovaných som zarytý ateista)

Pohan

Slovania boli vzdy pohania len ptoom k nam prislo hlype krestanstvo a snazilo sa nam ho vnucovat az sa to podarilo a na skutocnych bohov ako perun .. svarog sa zabudlo

philips

Ja to trochu tiež upravím... Prečo má veľa ľudí silné nutkanie vnucovať svoju vieru okoliu? Nikdy v živote som nebol v kostole, nie som krstený. Som pre to snáď horší človek? Celé náboženstvo a viera je vec prízemná, kto chce, nech si verí, kto nie tak nie, je to každého osobná vec.