Chronicka anemia

Príspevok v téme: Chronicka anemia
barbarosa

Dobry den,
Cely zivot trpim anemiou, a brala som cely zivot zelezo s ceckom a jedla som spenat, strukoviny a ine.....
Pred kazdou operaciou som musela najprv absolvovat kuru typu zelezo a cecko, a pripadne aj transfuziu, inak ma nechceli operovat.....
Po hysterektomii ... (cely zivot myomy, a silna menstruacia, 7 dni a peklo) som si povedala, ze idem konecne zit...
Ale po case, unava, nespavost, bolesti klbov, neznesitelne, stale mi bola zima, a pod....
Po vysetreni, opat anemia, a osem vykricnikov.....a zelezo a cecko, a uz ani to nezaberalo, aj som sa snazila, strukoviny, spenat, cervene maso a ine, a az raz, sme mali oslavu a bolelo ma cele telo... ale dala som si suche cervene vino, a po istom case, ako keby aj euforia z oslavy a ine, zrazu som bola sta vevericka, nic ma nebolelo, dobre mi bolo....
Chcela by som vediet, lebo moji doma ma uz povazuju za alkoholicku :))) ci ma niekto podobne skusenosti, alebo mi to vie niekto vysvetlit, proste, suche cervene vino, mi robi dobre, napriek strave bohatej na horcik, vapnik, draslik, a ine.....aj vitaminovym tabletkam, a zas zeleza s ceckom, funguje okamzite..... a akokolvek divne to znie, ked si dam 2-3 deci sucheho cerveneho vina, tak ma nic neboli, som v pohode, nehuci mi v usiach, neboli ma hlava, necitim unavu, nie je mi v jednom kuse zima, a aj spim, lepsie.....

Omen

Áno, je to tak! Ak sa vzorka zoberie zo zdravej časti čreva, potom sa celiakia nepotvrdí. Mala by si absolvovať ešte vyšetrenie na alergológii/imunológii. Chcem ťa však upozorniť, že lepok musíš konzumovať, inak by ti vyšli negatívne testy.

Xixa

Gastroenterológ mi vzorku zobral, bola negatívna. Hematolog iné príčiny anemie vylúčil. V jednej diskusii som čítala, že závisí aj od oblasti z ktorej časti čreva bola vzorka odobratá.

chanema

Celiakia sa na sto % zisti az ked sa vyštikne vzorka z tenkeho creva a da na rozbor , pohladu na creva a z odberou je to nepresne

Tomas12345

No tak ono z každej potraviny sa železo vstrebáva inak. Z niektorých potravín sa železo vstrebáva do tela lepšie. Preto napríklad z vína sa ti železo vstreba do tela lepšie než pri iných jedal/pitia takže preto sa cítiš i lepšie.

dobreuz

Červené víno obsahuje dosť železa a ešte aj vcelku dobre vstrebateľného takže také 3dcl max denne si treba dať.

Omen

Červené víno ti robí dobre, potom ho môžeš konzumovať každý deň, ale nie viac ako 2dcl. Okrem tebou spomínaných výhod: tlmí bolesti (alkohol) a tým pádom sa cítiš aj psychicky v pohode, znižuje vysoký TK a vyrovnáva ho, a tak ťa zbaví aj bolesti hlavy, únavy...

V obchodoch dostaneš kúpiť vína, ktoré sú špeciálne vyrábané, aj na tvoj problém.
Červené vína poskytujú oveľa viac benefitov, tak: Na zdravie! : )

Marosko-n

Jedna slečna malá anemiu, zápal pľúc, alergiu, pred 40 rokmi ,dnes je normálna nič jej nechýba,
A čo pomohlo? Cesnak, domáce vajcia a domáce mlieko a rôzna strava.V mladosti bývala s 5 surodencami, A mama mala málo vajec a strava bola prevažne jednosmerná., Keď sa vydala prišla do inej rodiny iná strava a všetky v nemocnici choroby sa po rokoch stratili .