Chronicka anemia

Príspevok v téme: Chronicka anemia
barbarosa

Dobry den,
Cely zivot trpim anemiou, a brala som cely zivot zelezo s ceckom a jedla som spenat, strukoviny a ine.....
Pred kazdou operaciou som musela najprv absolvovat kuru typu zelezo a cecko, a pripadne aj transfuziu, inak ma nechceli operovat.....
Po hysterektomii ... (cely zivot myomy, a silna menstruacia, 7 dni a peklo) som si povedala, ze idem konecne zit...
Ale po case, unava, nespavost, bolesti klbov, neznesitelne, stale mi bola zima, a pod....
Po vysetreni, opat anemia, a osem vykricnikov.....a zelezo a cecko, a uz ani to nezaberalo, aj som sa snazila, strukoviny, spenat, cervene maso a ine, a az raz, sme mali oslavu a bolelo ma cele telo... ale dala som si suche cervene vino, a po istom case, ako keby aj euforia z oslavy a ine, zrazu som bola sta vevericka, nic ma nebolelo, dobre mi bolo....
Chcela by som vediet, lebo moji doma ma uz povazuju za alkoholicku :))) ci ma niekto podobne skusenosti, alebo mi to vie niekto vysvetlit, proste, suche cervene vino, mi robi dobre, napriek strave bohatej na horcik, vapnik, draslik, a ine.....aj vitaminovym tabletkam, a zas zeleza s ceckom, funguje okamzite..... a akokolvek divne to znie, ked si dam 2-3 deci sucheho cerveneho vina, tak ma nic neboli, som v pohode, nehuci mi v usiach, neboli ma hlava, necitim unavu, nie je mi v jednom kuse zima, a aj spim, lepsie.....

Xixa

Tak toto by zaujímalo aj mňa. Mám dlhoročné problémy s anémiou. Zo stravy sa mi železo nevstrebava, som odkázaná na infúzie. Únava a slabosť sa prehlbujú.