Mávam veľmi čudné stavy - neviete čo mi je?

Príspevok v téme: Mávam veľmi čudné stavy - neviete čo mi je?
brainfog

Dobrý deň, mám 36 rokov a viacero psych. diagnóz, ale posledné roky mávam také čudné stavy - najprv to bolo tak asi raz do týždňa, ale teraz je to skoro každý deň...predtým keď som chodila do školy tak to bolo najmä v skúškovom období, lebo som v učení maximálny pedant a hoci som všetko vedela, vždy som mala pocit, že nespravím skúšky...ale teraz to príde z ničoho nič, a ani neviem ako to opísať, ale pokúsim sa: akoby som sa nejako vzdialila z reálneho prežívania sveta, vnímam len to, že som a vtedy som úzkostná, akoby som ani nevnímala okolie, a seba akoby len zdiaľky, keď som vtedy práve doma, tak len chodím po dome a napodiv mi vtedy vadí všetko, čo je rozhádzané, akoby som to viac vnímala a len narovnávam knihy, veci...trvá to vždy asi hodinu, potom samé od seba odíde...prosím neviete mi poradiť, čo to môže byť? Lebo je to veľmi čudný stav a ešte som sa s tým u nikoho nestretla...ďakujem...

zara123

Lion nemohol by si mi prosim dat tvoju mailovu adresu? sme vo velmi podobnej situacii citala som uz viacere tvoje komentare vo viacerich temach

Willanara

Brainfog pozitivne dotýka sa ma tvoj prispevok, sme na jednej lodi. Škola, život a čudné stavy - nikde o tom nepisu, ba dokonca ani doktor nevie čo je to, možno nechce o tom hovoriť. Ozvi sa, aké máš diagnózy?

Lion45415

A uz len terapie a taketo hovadiny ti pomozu.... este ste tu zabudli napisat nak v boha veri a do kostola chodi... to uz len pomoze...

Lion75454

Kktina... nikdy sa nezmier s tym aka si... najme teraz, ak ti predtym bolo dobre - lepsie ako teraz. Ak sa s tym zmieris si v riti, poriadnej riti...

Mne tiez XYZ dr. tvrdili aby som sa s tym zmieril pred rokmi ked mi bolo najhorsie... a dobre som spravil... zistil som co mi je nasadil liecbu, poriadnu a lepsi sa to, takze nikdy sa s tym nezmier. Uz len totalny vymlety KKT by sa zmieril s diagn . skleroza multiplex... nikdyyyyyyyyy.

vestica lubomira

Ahoj. Tvoje stavy vychádzajú z toho, že máš nízke sebavedomie a problém so seba prijatím. Nemáš sa rada takú aká si. To, že si pedant poukazuje na program , že nie si samo o sebe dosť dobrá a nemôžeš si dovoliť urobiť chybu, alebo zlyhať. Čo je dosť vyčerpávajúce. Keby nebolo chýb nemohlo by možný ani pokrok. Chybami sa učíme. Sú to naši pomocníci. No často krát chyba ani nie je chyba ale schopnosť improvizovať. Čo je úžasná vec a ten kto nevie improvizovať má problém s kreativitou a zároveň problém realizovať svoj zámer. To, že občas rada upratuješ aj detaily naznačuje, že podvedome si chceš upratať život. To je dobré znamenie. Bolo by dobré pretriediť šatník a kúpiť pár nových vecí. Tým Ti prídu nové možnosti do života. Pomohlo by Ti pracovať s podvedomím. Skúšala si terapiu podvedomia? Tu je moja stránka tam je všetko vysvetlené . vesticalubomira.wixsite.com

menoo

ahojte brainfog

"sú to dozvuky zvyku"
napríklad volakedy som nosil telefon vo vrecku a nonstop mi vypadaval .. a po par opakovanie uz aj ked som mal len nohavice som dostal nervy ze zase vypadne telefon a rozbije sa

(toto sa dialo v minulosti . mozog je prosto taky, na co sa diva .. tak to kŕmi .... odhad buducnosti na zaklade minulosti

uplne najrychlejsia cesta je "vidiet svoju buducnost" ... ono vsetko co clovek robi z nenavisti chce skoncit, co z lasky to chce aby trvalo vecne :)

skuste ta vidiet take "stavy" (och to slovo :D) ktore chcete aby trvaly vecne, resp. aby sa opakovali ... inak povedane, hladajte s cim chcete byt priatel .. chcete sediet kludne? ak je zvyk byt aktivny cez den, zrazu sa hnevat na to ze nie som pasivny ..okolity svet sa menit az tak rychlo ako mysel ...inak povedane, okolity svet ma rad svoju istotu v opakovani .........pokial chceme stale nieco robit je to zvyk z minulosti ničiť .. toto je opak vytvarania ... pretoze nicenie je akoby spásavý (kočovný) sposob zivota, nieco sa zje, uz to neexistuje, treba hladat nove .. kdezto vytvaranie je farmarsky sposob zivota, clovek rad ja neviem orie, potom ja neviem okopava

je to taka laska k niecomu, co vytvara lasku :) nenavist sa neda znicit ... je dobre si to vyskusat aj opakovane, ale lepsie je si vyskusat ze laska sa da vytvorit vzdy :) inak paradox lasky je expanzia .. ked lubim ja nvm jablka, zrazu mame tonu jablk v kuchyni :D ak lubime ja nvm vysivane decky zrazu ich je tona v kuchyni :D hlavne dievcata :D .. laska je ale opak moci .. moc je chut mysle ovladat ine telá/predmety .. taka klasika

ono laska a od osobnenie mam pocit ze je podobne :)

jááááááj ozaj pardon: z časove hladiska kratkodobo funguje VIAC nenavist , ked na niekoho skríkneme tak posluchne, avsak z dlhodobého uz ten clovek bude nepriatel ..... laska z krátkodobého hladiska je "stratova", paci sa .. (kludne moze prist niekto z nanvisti, ktorému raz dame, nevrati - uz druhy krat sa vacsinou aj hambi ten clovek ked sa mu pozrieme do oci .... z dlhodobého hladiska iba laska vytvara vztah ... laska je ten pocit, ked sme ako deti, nieco dostaneme alebo niekomu nieco dame

nenavist/moc /sila je ked niekomu nieco vezmeme, ale niekto vezme nieco nam

skuste si predstavit tie knihy alebo tu miestost dlhodobo, napr. ze tam mate 5 tyzdnov takto zit - mozog rychlo pochopi ze clovek sa len unavy a mozog hned vidi ze to nema vysledky ... vtedy uz je to konstruktivne, chceme sa dobre citit a podobne :)

brainfog

lion74575: práveže už nechodím do školy, to by som teraz už nezvládla...za posledný rok som bola už dvakrát v nemocnici na psych. oddelení a druhýkrát chodím do psych. stacionára...

DP8

Lion74575 - tak to mas svatu pravdu...neda sa s tym fungovat ani ked sa zatnes a chces premoct, je to nad nase sily. Ale len v pripade 24/7. Nie kazdy ju ma prave nonstop, niektori to maju prave pri unave, pri uzkostiach a pod. len ako sekundarnu cast, a teda nemusi ju mat ona prave nonstop, preto este funguje (ved pise "posledne roky" a mavala to raz do tyzdna a pri stupnujucich sa uzkostiach posledne kazdy den na urcity cas), takze sama si odpovedala predsa.
Ale ak sa jej to stupnuje o chvilku ju to zlomi, ak to zacne 24/7. S tym uz nespravi za den ci noc abstolutne nic, ani zakladne veci, to je pravda.