Dcera /10/ sa niekolko mesiacov sťažuje na bolesťi v brušku, / v celom/ niekedy ráno, niekedy po jedle, len krátko. Pripisovalo sa to nervozite zo školy. Vyšetrenia moču sú v poriadku. Ani doktorka sa nad tým nezamyslela. Iná lekárka to pripisuje možným hlístom, na vyšetrenie ju ešte neposlala. Má niekto s tým skusenosti? Ďakujem
Bolesť brucha
Ahojte, chcela by som sa spýtať na niečo ako zapchu - nedostatočné vyprázdnenie, plus nadúvanie, ale dosť počutelné a citeľné a pocit akoby sa mi niečo ukladalo v bruchu a nechcelo ísť von, čiže aj trochu nafúknuté brucho. Tehotná byť nemám z čoho, tak by ma zaujímalo, čo s tým, mám taký pocit, že žalúdočný čaj a napr. acidko, čo by mi malo pomôcť s trávením, ma len nafukuje tiež. Radu si budem veľmi ceniť. ďakujem
aj ja mam od vcera strasne bolesti v bruchu, dnes sa to trosku zlepsilo,ale stale to boli, nad pupkom,okolo pukka, vcera to vystrelovalo aj k slepaku..dnes uz nie..ale mam pocit plynatosti a nemozem ich z tela dostat von :(
stolicu mam normalnu,ale mam aj zvysenu teplotu a to 37°C :(
co to moze byt???
je potrebne vyhladat lekara?
dikes za odpovede..
Ahojte, nechcem nic zlahcovat, aby ste nieco nepodcenili, ale casto byvaju dovodom bolesti brucha vetry, ktore sa napriklad cez noc nahromadia v hrubom creve a potom rano je brucho ako balon :) vtedy treba spravit par drepov alebo sa skrutit do klbka a vypustat vsetko:) treba to sledovat vtedy, ci po jedlach, po ktorych sa zvykava clovek zaplynatiet, ma decko vetry. Skuste spravit nieco s kapustou, kde je viac kapusty a potom sledovat, ci bude malu boliet brusko :)
mozte mi poradit ked mam bolest nad pupkom ide skor o taku bodavu bolest o co by to mohlo ist? dik
čaute.chem sa spýtať mam bolesti brucha v oblasti pupka môže to byť niečo vážne?
Lauuura, hlisty vidiet v stolici, na to netreba diagnozu lekara.
Bolesti v brusku byvaju casto od nedostatku kyselin alebo enzymov.
Prejavuje sa to kvasenim uz v zaludku, palou a plynnatostou.
Charlotte, ako zistili lekari to "prekyslenie zaludka". Ze malo dieta pomale vyprazdnovanie a palu?Alebo merali skutocne PH zaludocnych stiav.
A dali jej na to antiacid alebo beta pumpu?
Zuzana a chiropraktor je vhodny aj pre deti,tak 4 rocne,nevies?Moja dcerka si tiez stazuje na bolest bruska ale v oblasti pupku,nic jej nezistili konkretne,tak by som aj taketo cosi vyskusala.
Je mi velmi luto citat o 10 rocnom dietati, ktore ma zapaleny pankreas. Ja som trpela na zapaleny pankreas 20 rokov, brala som pankreolan a obcas algifen a samozrejme dieta. po 20 rokoch brania pakreolanu a dietovani sa mi stav zhorsil tak, ze som nemohla nic jest a mala som priserne bolesti v lavom boku. Krvne testy pankreatickych enzymov boli vysoke, lekarka mi nasadila "pariet", ktory mi pomohol trocha znizit kyselinu v zaludku, lebo pankreas je zasada a zaludok je kyselina, zaludok mi pracoval dobre, ale pankreas neprodukoval enzymy v takej miere aby neutralizoval kyselinu v zaludku.
Zasla som za chiropraktorom, ktory mi rucne napravil krizove stavce a vsetka bolest na lavom boku bola prec! uz mozem jest vsetko aj zmrzlinu aj cokoladu. Mala som zavrznuty nerv medzi stavcami, nerv ktory zasoboval pankreas z miechy nervovymi impluzami. Mozno by stacila akupunktura, ale chiropraktika je na odvrznutie nervov medzi platnickami najspolahlivejsia. Ak nevyskusas, nevies, ja som vyskusala a mam sa ako nikdy v zivote! 20 rokov som trpela bolestami po kazdom jedle, bez pankreolanu som bola stratena, chiropraktor mi pomohol tak ako ziaden lekar, ktorych som navstevovala po tie dlhe roky.