Bolesť brucha

Príspevok v téme: Bolesť brucha
lauuura

Dcera /10/ sa niekolko mesiacov sťažuje na bolesťi v brušku, / v celom/ niekedy ráno, niekedy po jedle, len krátko. Pripisovalo sa to nervozite zo školy. Vyšetrenia moču sú v poriadku. Ani doktorka sa nad tým nezamyslela. Iná lekárka to pripisuje možným hlístom, na vyšetrenie ju ešte neposlala. Má niekto s tým skusenosti? Ďakujem

monyy

Ahojte, chcela by som sa spýtať na niečo ako zapchu - nedostatočné vyprázdnenie, plus nadúvanie, ale dosť počutelné a citeľné a pocit akoby sa mi niečo ukladalo v bruchu a nechcelo ísť von, čiže aj trochu nafúknuté brucho. Tehotná byť nemám z čoho, tak by ma zaujímalo, čo s tým, mám taký pocit, že žalúdočný čaj a napr. acidko, čo by mi malo pomôcť s trávením, ma len nafukuje tiež. Radu si budem veľmi ceniť. ďakujem

sunnysweetie

aj ja mam od vcera strasne bolesti v bruchu, dnes sa to trosku zlepsilo,ale stale to boli, nad pupkom,okolo pukka, vcera to vystrelovalo aj k slepaku..dnes uz nie..ale mam pocit plynatosti a nemozem ich z tela dostat von :(
stolicu mam normalnu,ale mam aj zvysenu teplotu a to 37°C :(
co to moze byt???
je potrebne vyhladat lekara?

dikes za odpovede..

laozo

trpim uš celi mesiac bolestami brucha rozbor krvi a moču mam v poriadku a na gastroskopiu som objednany aš za mesiac mam 15 rokov a stale mam ten pocit ako kebi sa mi chcelo vracat mohli bi ste mi neak poradit???

imunitka

Ahojte, nechcem nic zlahcovat, aby ste nieco nepodcenili, ale casto byvaju dovodom bolesti brucha vetry, ktore sa napriklad cez noc nahromadia v hrubom creve a potom rano je brucho ako balon :) vtedy treba spravit par drepov alebo sa skrutit do klbka a vypustat vsetko:) treba to sledovat vtedy, ci po jedlach, po ktorych sa zvykava clovek zaplynatiet, ma decko vetry. Skuste spravit nieco s kapustou, kde je viac kapusty a potom sledovat, ci bude malu boliet brusko :)

RNG

Lauuura, hlisty vidiet v stolici, na to netreba diagnozu lekara.
Bolesti v brusku byvaju casto od nedostatku kyselin alebo enzymov.
Prejavuje sa to kvasenim uz v zaludku, palou a plynnatostou.

RNG

Charlotte, ako zistili lekari to "prekyslenie zaludka". Ze malo dieta pomale vyprazdnovanie a palu?Alebo merali skutocne PH zaludocnych stiav.
A dali jej na to antiacid alebo beta pumpu?

ruza

Zuzana a chiropraktor je vhodny aj pre deti,tak 4 rocne,nevies?Moja dcerka si tiez stazuje na bolest bruska ale v oblasti pupku,nic jej nezistili konkretne,tak by som aj taketo cosi vyskusala.

zuzana z kosic

Je mi velmi luto citat o 10 rocnom dietati, ktore ma zapaleny pankreas. Ja som trpela na zapaleny pankreas 20 rokov, brala som pankreolan a obcas algifen a samozrejme dieta. po 20 rokoch brania pakreolanu a dietovani sa mi stav zhorsil tak, ze som nemohla nic jest a mala som priserne bolesti v lavom boku. Krvne testy pankreatickych enzymov boli vysoke, lekarka mi nasadila "pariet", ktory mi pomohol trocha znizit kyselinu v zaludku, lebo pankreas je zasada a zaludok je kyselina, zaludok mi pracoval dobre, ale pankreas neprodukoval enzymy v takej miere aby neutralizoval kyselinu v zaludku.
Zasla som za chiropraktorom, ktory mi rucne napravil krizove stavce a vsetka bolest na lavom boku bola prec! uz mozem jest vsetko aj zmrzlinu aj cokoladu. Mala som zavrznuty nerv medzi stavcami, nerv ktory zasoboval pankreas z miechy nervovymi impluzami. Mozno by stacila akupunktura, ale chiropraktika je na odvrznutie nervov medzi platnickami najspolahlivejsia. Ak nevyskusas, nevies, ja som vyskusala a mam sa ako nikdy v zivote! 20 rokov som trpela bolestami po kazdom jedle, bez pankreolanu som bola stratena, chiropraktor mi pomohol tak ako ziaden lekar, ktorych som navstevovala po tie dlhe roky.