Mohla so otehotniet z predejakulacnej tekutiny? citala som rozne studie, ze sa to da,aj neda, prosi o info zdravotnikov

Príspevok v téme: Mohla so otehotniet z predejakulacnej tekutiny? citala som rozne studie, ze sa to da,aj neda, prosi o info zdravotnikov
ludmiladubewela

Dobrý,
som mladá 23 ročná baba, aká je šanca otehotnenia? s partnerom som mala sex cez ovuláciu, aj pred ňou, aj po nej, vlastne celé tie plodné dni. Samozrejme nechceme mať deti ešte, a ani si to nemozeme dovoliť. Lenže nejako sme mali chuť a prišlo to. Tak sme sexovali bez kondomu na ostro. Partner je samozrejme spolahlivý a vie vybrať včas(ešte som ho vždy musela parkrat rukou,aby sa spravil) ,čiže ejakuloval mimo mňa, druhé kolo sme nemali, kvôli ochrane pred počatím. Čitam teraz rozne studie o tom,že predejakulačná tekutina obsahuje spermie, a zase niektorí tvrdia, že nie. Ako je to teda? Obsahuje či nie? mám sa báť? Odvtedy mi je na zvracanie trošku stále, a test je ešte skoro robiť. Cyklus mám pravidelný, 28-29 -27 dnový cca, ako kedy. Ale väčšina 27-28 deň dostávam krámy, a bolo to cez tú sprostú ovulku,tak sa bojím strašne. Mohli sme splodiť decko? Zial, tabletku po som vôbec nemala poruke,lebo sme boli v zahrančí na dovolenke a aj tak,každý den si dávať tabletku po, to nejde.
ide o to,že partner sa do mňa neurobil,ale ja sa aj tak bojím, či sa dá takto otehotniet? Iba z tej tekutiny,čo z neho vytekala, taká číra? Ďakujem za každé info, a nie, nie je to sranda, je to vážne a dosť sa bojíme teraz.

sachovanka

Uvidis ked pride alebo nepride menstruacia ci obshaovali alebo nie :D Ale myslim, si, ze to by musela byt velka nahoda. A preco teda nezacnes brat antikoncepciu ked deti nechcete?

zodpovednost

Ano je to fakt ze sa da otehotniet aj ked sa do teba nespravi aj po prvy krat.... Tolko zien tak uz otehotnelo ze uz by ste si to naozaj mohli zapamatat a ked nechcete chodit na potraty tak sa spametajte a spravajte sa zodpovedne !

Nibirka

Zaujimave hlavne stymi testami ktore su spolahlive uz 5dni po oplodneni podla mojho doktora je to len reklamny tach kedze od samotneho oplodnenia az po uhniezdenie je doba priblizne 5-7dni a az po uhniezdeni zacina embrio vylucovat hcg a to je dostatocne vysoke aby ho test zaregistoval (aj ten najcitlivejsi )priblizne 2-3dni takze stale je to priblizne 10dni od ovulacie(vo vsetkych testoch je napisane ak je negatyvny opakujte po 24h. ....pisem to preto lebo to bol aj moj pripad mam 28dnovy cyklus ovulaciu som mala 16den v ten den aj styk, 5dni od ovulacie boli test negatyvni o 24h.tak isto a to boli tie najcitlivejsie az den pred ocakavanou mrchou 27den mi test ukazal slabulinkutakmer neviditelnu 2ciarku a tiez to bol ten najcitlivejsi volala som svojmu gynekologovi a on mi povedal aby som test vyskusala o 3dni vtedy je uz spolahlivejsie urcit ci tehotna som alebo nie (teda az po vynechani mrchy ) vraj aby som na testy neminala zbitocne peniaze a mal pravdu o tri dni tam boli nadherne tmave //krvne testy mi to potvrdili a teraz som 24tt:

Noelinka

Existujú dva relevantné typy testov. Rozšírenejšie sú testy na báze moču, no v klinickej praxi sa objavujú aj krvné testy. Oba typy majú odhaliť prítomnosť choriogonádotropínu (hCG), takzvaného tehotenského hormónu.

Hormón hCG sa v ženskom tele začína tvoriť od chvíle, kedy sa oplodnené vajíčko zachytí na výstelke maternice. Vajíčko sa zahniezdi zvyčajne 6 dní po oplodnení a hCG napomáha rastu a vývoju maternice a plodu.

Následne sa hladina hormónu každé dva až tri dni zdvojnásobuje. Množstvo nCG vrcholí v 8 až 11 týždni tehotenstva a neskôr postupne klesá.

Hladiny hormónu v moči a krvi sa líšia. V moči je hormónu menej, keďže ním z tela iba vylučuje. Začínajúce tehotenstvo preto možno zachytiť skôr pomocou krvného testu, než ako z domáceho tehotenského testu.

Tehotenské testy, ktoré využívajú moč, dokážu odhaliť prítomnosť hCG približne 12 až 14 dní po počatí.

Na trhu sú tiež na výber testy s označením 10 IU/ml a 25 IU/ml. Čísla ukazujú akú hodnotu hormónu hCG v moči dokáže test zachytiť.

Testy 10 IU/ml sú citlivejšie a dokážu odhaliť tehotenstvo skôr, no je pri nich väčšie riziko falošného výsledku. Najspoľahlivejší je test 25 IU/ml, ktorý si urobíte po vynechaní menštruácie

Čítajte viac: primar.sme.sk

Noelinka

Neexistuje test kt ti ukaze pozitivitu po 4 d! Este raz a citaj pozorne, od stretnutia cajicka s spermiou, jej oplodnenie, delenie, putovanie do maternice trva 4 az 5 dni, pokial sa dostane do naternice a usadi sa v sliznici naternice toto dokopy cele trva 10 az 12 dni. Pozit tt test budes mat az po 12 d pretoze az ked sa to oplodnene vajíčko usadilo v maternici az vtedy zacne telo produkovat hormon hcg vsaka kt zistis ze si tt chapes?

Ludmiladubewela

Ale ved su na nete citan testy aj 4 dni od oplodnenia.. Tak ako to je?zbehnem do lekarne a popytam sa..tak co klamu vyrobcovia testov? Nechapem. Nempzem mat deti..nepripada do uvahy,silno verim v to,ze nic,ani si nepripustam,ze by som bola.radsej sa potom odstrelim.

Noelinka

Ty mas asi problem sama so sebou nie ja ta nestrasim ja ti hovoeim pravdu a neexistuje ziaden test kt ti po 5 d ukaze ci si v tom ci nie ked ten cely proces trva 10 max 12 d kedze to vajicko sa deli a putuje di maternice este nie si tehotná, tehotna si ked sa to vakicko uz usadilo v maternici. Si sama na vine mala si vopred rozmysmat ale tebe daemo nieco vysvetľovať si trvdo hlava