Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mohla so otehotniet z predejakulacnej tekutiny? citala som rozne studie, ze sa to da,aj neda, prosi o info zdravotnikov

Príspevok v téme: Mohla so otehotniet z predejakulacnej tekutiny? citala som rozne studie, ze sa to da,aj neda, prosi o info zdravotnikov
ludmiladubewela

Dobrý,
som mladá 23 ročná baba, aká je šanca otehotnenia? s partnerom som mala sex cez ovuláciu, aj pred ňou, aj po nej, vlastne celé tie plodné dni. Samozrejme nechceme mať deti ešte, a ani si to nemozeme dovoliť. Lenže nejako sme mali chuť a prišlo to. Tak sme sexovali bez kondomu na ostro. Partner je samozrejme spolahlivý a vie vybrať včas(ešte som ho vždy musela parkrat rukou,aby sa spravil) ,čiže ejakuloval mimo mňa, druhé kolo sme nemali, kvôli ochrane pred počatím. Čitam teraz rozne studie o tom,že predejakulačná tekutina obsahuje spermie, a zase niektorí tvrdia, že nie. Ako je to teda? Obsahuje či nie? mám sa báť? Odvtedy mi je na zvracanie trošku stále, a test je ešte skoro robiť. Cyklus mám pravidelný, 28-29 -27 dnový cca, ako kedy. Ale väčšina 27-28 deň dostávam krámy, a bolo to cez tú sprostú ovulku,tak sa bojím strašne. Mohli sme splodiť decko? Zial, tabletku po som vôbec nemala poruke,lebo sme boli v zahrančí na dovolenke a aj tak,každý den si dávať tabletku po, to nejde.
ide o to,že partner sa do mňa neurobil,ale ja sa aj tak bojím, či sa dá takto otehotniet? Iba z tej tekutiny,čo z neho vytekala, taká číra? Ďakujem za každé info, a nie, nie je to sranda, je to vážne a dosť sa bojíme teraz.

Ludmiladubewela

Noelinka ty ma len strasis...poznam min.pat parov co funguju iba na vytiahnuti ako antike a nemaju vobec deti asi desat patnast rokov a ked chcu tak sa partner vystrieka a vtedy maju deti..ved keby aj ta posrata predejakulacna obsahovala spermie tak je na planete desat miliard lud prinajmensom...tos a mi nezda,mam jednu znamu,co je zdrav.sestra na gynde a aj ta na tom funguje,a okrem toho to studovala a povedala mi,ze najnovsie studie dokauju,ze chlap sam od seba nema spermir pritomne jedine ak v ten den ejakuloval uz.
Tak teraz neviem comu verit.
Ale skor ma to sere co do buducna,lehi tiluto metodu chceme aj nadalej s partnerom praktizovat a samozrejme bezdecka ja nechcem nikdy mat deti. Aa ani partner nastastie,v tomto mame jasno.
Ale antiku si ja dat nemozem a kondomy priatel nemusi a ja mavam z nich zapaly.
Takze nic ine ako tato metoda nam zial neostava.
Okrem toho aj keby som otehotnela,asi idem na potrat.len zbytocne problemy
A stve ma aj tp ze testy su nahovno spravene,nedozviem sa to az za tyzden.vsak malo by to hned byt jasne.niektore som citala,ze sa daju zohnat co ukazu 4 dni od styku...tak neviem...co teraz robit.su drah ale to nevadi...skusim..dnes pojdem kupit.lebo nevydrzim este tyzden v tomto hroznom strese a nevoch..som cela bez seba Z toho...vsetky priznaky uz mam,tocejie hlavy,nizky tlak boelsti maternice krizov a aj pocit na zvracanie..tvrde bradavky ach.nechcem ani mysliet na to...je mi na grcanie aj bex toho..preto som si myslela,ze ak mam priznaky tak si mozem spravit test a uz vynde pozitivny,ale to bola asi blbost...sedem dni od ppsl.styku nemozem mat priznaky..vsak?

Noelinka

Ženské vajíčko je schopné oplodnenia do 12 hodín po ovulácii. Toto krátke obdobie plodnosti sa môže predĺžiť o životnosť spermií v ženskom genitálnom trakte. Predpokladá sa, že spermie sú schopné oplodniť vajíčko 24 až 48 hodín po pohlavnom styku.

Oplodnenie vajíčka spermiou
Po ovulácii vajcovod zachytí vajíčko a za normálnych okolností sa tu stretne so spermiami. Spermie sa sem dostali nielen svojím aktívnym pohybom, na svoju cestu za vajíčkom potrebujú aj pomoc ženského organizmu. Táto pomoc je najúčinnejšia pri ženskom orgazme.

Splynutím vajíčka a spermie vzniká zygota, zárodok budúceho jedinca, jeho ďalším delením a vývojom vzniká embryo. Oplodnené vajíčko sa presúva vajcovodom do maternice, kde po uhniezdení nachádza vhodné podmienky pre svoj ďalší život a vývoj.

Cesta embrya vajcovodom do maternice trvá asi týždeň, niekoľko dní trvá jeho uhniezdenie v maternici. V tomto období sa začína tvorba hormónov bunkami budúcej placenty.

Kedy je možné zistiť tehotenstvo
Graviditu možno zistiť citlivým tehotenským testom asi 10 dní po počatí. Veľa tehotenských testov nie je dostatočne citlivých na to, aby zachytili väčšinu tehotenstiev skôr ako týždeň po vynechaní menštruácie.

Je tu však ešte "domáci" test - 10 najčastejších príznakov tehotenstva. Ak začnete pociťovať niektorý zo spomenutých symptómov (nie každá žena ich má všetky) - a nemáte periódu dlhší čas, môžete byť tehotná.

Noelinka

A kedze spermie prezivaju 5 d v maternici nemuselo sa v den stylu oplodnit mohlo sa to 2 - 3 dni neskor oplodnit nevies na 100% v kt den mas ovulku takze tym ladom sa to posuva

Noelinka

To je este moc skoro az po 14 d prwtoze stretnutie spermie s vajickom jej oplodnenie nasledne putovanie do maternice a jej usadenie trva priemerne 10 az 12 dni! A az potom sa tvoria hormony hcg a az pptom mozes zistiť pozitivitu TT

Ludmiladubewela

Dnes som ro uz nevydrzala,spravila som si po 7 dnoch od posl.nechran.styku test.chvalabohu negativny, este pockan a spravim koncom tyzdna jeden.som citala,ze staci 5 dni po sexe si robit test?sak keby som uz bola tehotna,tak do tyzdba by sa to ukazalo nie?a test je na 99perc.pravdivy a este aj ranny moc som vzala.

Noelinka

Mila Ludmila uz ako son ti nizsie pisala ano mozrs otehotniet gyenokologiu a porodnictvo som sa ucila 4 r. Takze po 14 d od pohl styku mozes urobit test. Nie mi ta nestrasime tobke pravda

ninata

Veruže da. Kamarátka tak otehotnela a nájdeš aj kopu fór kde ženy píšu že sa im tak tiež podarilo. Veľa ľudí ani o “kvapke lásky” nevie a spoliehaju na prerušovaný sex. Niektorí takto fungujú roky a nič, a niektorým sa “pošťastí” na 1x.

Kubo11

Pripájam názor odborníka:
Dobrý den. Je mi 19 a mé přítelkyni 18. Chci se zeptat, jestli je možné otěhotnět, když mi z penisu vytečou cca 2 kapky nějaké čisté tekutiny (barvu to nemá jako sperma). Nevím, jestli je to sperma, je to taky trochu hustší, ale bezbarvé. Vytéká to zhruba v polovině soulože. Děkuji za odpověď...

Spermatická tekutina je zpravidla bezbarvá, někdy i čirá. Ke stanovení plodnosti je zapotřebí její mikroskopické vyšetření ( přítomnost živých a pohyblivých spermií). To si vlastně může vyšetřit každý člověk sám, pokud má mikroskop a k tomu podložní a krycí sklíčko. Spermatickou tekutinu je k tomuto vyšetření zapotřebí nechat během několika minut zkapalnět. Také se může jednat o předejakulační tekutinu, která také může obsahovat živé spermie.

MUDr. Radim Uzel

ludmiladubewela

prosím vas nestraste ma tu teraz chcete ma vystrasit? ved predsa ejakulacka by nemala obsahovat ziadne spermie,a ked tak az pri druhom kole, a my sme druhe kolo nemali.
partner sa spravil mimo a potom sme sa sli umyt a spat, ziadne druhe kolo nebolo.Teraz som ešte viac vynervovana ako som bola, uz hned ma brucho boli,a na zvracanie mi je este viac.
Ja som citala studie o tom, od gyndosov, ze predejakulacka je vylučok prostaty, kt. neobsahuje oplodnenia schopne vajicka, vraj iba nehybne spermie, a až že ked partenr ejakuluje, tak az potom riziko hrozi, ze ich bude mať v sebe ked sa neumyje a zasunie znova. Potom som čítala studie, že obsahuju malinke percento spermii, ale vraj je sanca extremne nizka na oplodnenie. Slak ma trafi, nikto mi to nevie poriadnejsie vysvetliť? prosim nejaky lekart,alebo niekto,kto sa tomu venuje, kde je teda pravda? ja sa asi zblazniem,kym si spravim ten posraty test, ale na ten je este skoro udajne..po tyzdni je skoro..este tyzden musim vydrzat a to budem v takych nervakoch,ze asi ja skolabujem.
My sme vzdy s partnerom sli naostro (sice ale asi nie cez ovulu), ale sli sme a nic sa zatial klop klop nestalo. tak sme to samozrejme spravili aj teraz,lenze az spatne som si uvedomila,ze vlastne mam ovulacny tyzden. ....slak ma trafi, najradsej by som sa odstrelila za to:( ze som si to neuvdomila,ked som sexovala :(