Teror zo strany priateľa

Príspevok v téme: Teror zo strany priateľa
Gabi1995

Zdravím, obraciam sa sem s nádejou že tu nájdem riešenie na moju nie ľahkú situáciu . Mám priateľa s ktorým sme spolu 7 rokov. V novembri minulého roku sme kupili veľký rodinný dom a začali sme spolu bývať. Po čase sa k nám po dohode na nejaký čas prisťahovala moja mamina spolu s mojou 11 ročnou sestrou. Mamine v tom čase končil podnájom a keďže na to máme kapacitu zhodli sme sa v tom že bude najlepšie ak k nám príde, a nejako si navzájom pomôžeme. Zo začiatku to šlo bez problémov. No teraz je to jedna veľká katastrofa. Môjmu priateľovi ich prítomnosť začala prekážať, čo im podhadzuje na vedomie každý jeden deň. Mamina nám prispieva sumou 200€ a ani ona ani sestra nerobia nič take zásadné čo by jemu mohlo prekážať. Napriek tomu, si každý deň vypočujú narážky ako ,,nech sa pobalia a vypadnú, keď sa Vám nepáči môžte ísť, zavrite si papuľu,, a pod.

Je to pre mňa neskutočne ťažké a bolí ma to. Stále na to musím myslieť a uráža ma aby sa niekto takto správal k mojej rodine. Ja sa k jeho rodine správam slušne. Najradšej by som umrela. Aj teraz pri písaní tohto príspevku mám slzy v očiach. Nepomohli dlhé rozhovory, prosby... niekoľko krát mi povedal že môžem ísť aj ja ( čo neskôr oľutoval). Stále na to musím myslieť. Som sestrička a pracujem na 3 smeny, ani si neviete predstaviť ako tŕpnem keď som v práci. Už nevládzem. Niesom si istá či k nemu ešte vôbec niečo cítim.

Prečo sa mamina jedoducho nozoberie a nejde preč ? Nevlastní nehnuteľnosť a situácia sa ma momentálne tak, že nemá peniaze na nájom. Mamina sa do ničoho nestará, varí, nakupuje perie. Pomáha nám ako vie. Zašlo to už tak ďaleko že keď sú doma sú zavreté v jednej izbe. Samozrejme mňa to trápi a však keď prídem za nimi zas je zle že jeho ignorujem a nevenujem sa mu a posiela ich opäť kade ľahšie.

Najradšej by som odišla s nimi ale ako to už býva na dom sme zobrali hypoteku kde som spoludlžníkom. Ako to vyriešiť ? Dakujem

Gabi1995

Moja mamina pracuje, dokonca je vysokoškolský vzdelaná. A nie v našom vzťahu nešlo len o sex sme spolu 7 rokov. Dlho sme sa spoznávali kým sme spolu začali intímne žiť. Bývali sme najskôr u jeho rodičov a až nedávno sme išli do vlastného. Predtým všetko fungovalo. A myslím si že sme sa poznali dosť než sme urobili tento rok alebo podľa vás na to treba viac ako 6 rokov ? Myslím si že v nedostatočnom poznaní problém nebude, i keď niečo malo pravdy na tom možno bude. Myslím si že 6 rokov je dosť dlha doba aby ste s niekym začali žiť.

RuzoveOkuliare

Budem teraz slon a poviem ti ako vyzera tvoja situacia. Zda sa, ze tvoj velkolepy zivotny vztah sa rozpadol. Zostala iba hypoteka. A asi nie mala. S takymto clovekom nebudes nikdy stastna. A kde ste boli obidvaja predtym nez takato situacia vznikla? Takto to dopadne, ked je na prvom mieste sex.
Tvoja mama vari, perie, upratuje a este vam plati 200e? A kazdy den pocuva, ze sa ma pobalit a vypadnut? A sedi v jednej izbe? tvoj vztah s partnerom zjavne este vobec nefungoval a ty si ochotna este spajat s nim svoju buducnost? Katastrofa, hnus, stupidita, horor.

Angelika3

Každopádne je to zvláštna situácia, aby sa mama v podstate nasťahovala k dcére. A to ti ona nič nehovorí na to, akého máš "sympatického" priateľa? Ja si myslím, že v prvom rade ona by sa mala snažiť situáciu riešiť a nie ty a priateľ riešiť jej situáciu a hádať sa kvôli nej. No a v druhom rade, by si ty mala zvážiť, či chceš prežiť život s takým človekom ako je tvoj priateľ.

poradim38

A tvoja mamina nepracuje? Nema teda ziadny prijem??? Co takto keby si jej dala nejake peniaze zatial aby mohla ist niekam do podnajmu a zatial by si to s tym priatelom vyriesila, ze sa ti nepaci ze sa takto sprava......, dohodnite si nejake pravidla, najlepsie sami dvaja a potom dohodnu pravidla so svojou mamou a sestrou....... ja si myslim ze mozno mu tam vadi tvoja sestra, predsa je to dieta a urcite len ticho nesedi na zadku a nepozera do blba.... niekto moze byt haklivejsi na deti....... opytaj sa ho na to a dohodnite sa na tom.... vysvetli mu ze mama nema kam ist a ze aj ty byvas v tom dome a mozes si tam zavolat koho chces cize on ti nema co rozkazovat........ trosku si aj ty dupni, preco ked im nadava tak si ticho a potom to lutujes ze ako sa on k nim sprava.... ved to dieta si to vsetko zapamata a ani by som sa necudovala keby mala v buducnosti psychicke problemy hlavne kvoli tomu co robi tvoj partner..... takze zamysli sa a ries to

Gabi95

Nieje to normálne a ja to ani netolerujem, nečuším ako voš pod chrastou. Veľmi sa kvôli tomu hádame, priznám sa že neraz som nemala ďaleko od nervového zrútenia. Neustále sa mu snažím vysvetliť že takto sa správať nemôže. Naozaj som z toho už na prášky. Mamina pracuje je vysokoškolský vzdelaná. Bohužiaľ má dlhy tak veľa vecí nieje tak jednoduchých ako sa zdá. Hypoteku si nebral len on ale aj ja (spolu). A predtým ? Veru nikdy nemal takéto výstupy. Ja ho vôbec nespoznávam. Neviem čo mám robiť.

Aliss

A preco sa mama nezoberie a nejde prec? Lebo zjavne je ten isty typ ako ty. Cusat ako vos pod chrastou a tvarit sa, ze aj ked mi niekto se*e na hlavu, vydrzim. Ohnem chrbat a este si necham nalozit. A dalsia vec je komunikacia. Ak aj ty chces, aby si nasli vlastne byvanie, tak jej to treba povedat. Co vsak neriesi absolutne tvoju situaciu a to, ze mas vedla seba labilneho jedinca.

Aliss

Suhlasim so Zuzazuza. To, ze mu nevyhovuju v dome ini ludia, sa da povedat aj normalnym sposobom. Nie niekoho vyhadzovat a revat. Kde ste? V dazdovom pralese? Ste primitivny kmen? A to sa este stavim, ze ten kmen dokaze lepsie medzi sebou komunikovat :) Neviem si predstavit, ze moj partner takto reaguje. A nehovor prosim, ze pred tym nemal taketo prepiny. Neverim tomu, niekde sa urcite prejavovala jeho agresivita, len si si to nevsimala/ospravedlnovala/atd. Ak mu cosi vadi, da sa to aj normalnym sposobom povedat. To, ze si ochotna tolerovat cosi take a byt maximalne tak v soku, nie je dobre...A on? Nevie sa ovladat a inak podavat svoje pocity? Nie, ja ho nechapem. Ak mi nieco vadi, sadnem si s tymi ludmi a diskutujem. Uvedom si, ako asi bude riesit zlozitejsie zivotne situacie?

Zuzazuza

Btw. zaraza ma, ze dva prispevky podomnou tiez akceptuju "zatvorte si papulu" ako sucast slovnika zivotneho partnera. Ja ludi proste nechapem. Budicek...