Moja manzelka je velka stale usmiata optimistka, ktora mi nerozumie v tom, ze mavam depresie (velmi tazke detstvo), ona sa tesi zo zivota a chce zit vecne a ja mavam stavy, ze sa mi nechce zit. Inak nam to klape a nemozme si na nic stazovat. Kedze mi vsak v tomto nerozumie, zacal som si pisat s jednou babou z tohto fora, ktora to ma podobne ako ja. Aj sme sa parkrat stretli, isli sme na kavu, ci na obed alebo sa prejst. Ona je velmi pekna, mladsia, no rozumieme si strasne dusevne a inteligencne, urcite by som to nechcel pokazit tym, ze by som s nou mal nieco viac a ani ona - fakt by sa to cele pokaslalo. Citim k nej skor take vzajomne porozumenie, urcite to nie je laska. O co ide? Mam coraz vacsi priblem s nou byt, lebo si vzdy musim nieco vymysliet kam idem. Manzelka by urcite urobila scenu a zakazala by mi sa s nou stretavat, viem, ze jej to nedokazem vysvetlit tak, aby to pochopila o co ide - podobne ako jej nedokazem vysvetlit depku a este k tomu by jej urcite vadilo, ze je velmi pekna. Co by ste mi poradili?
Kamaratka z tohto fora
V niecom ta chapem, tiez som mala tazke detstvo a z toho vselijake stavy, pomahalo mi posedenie u psychologicky, jej som mohla povedat cokolvek a potom sa mi ulavilo. Ale to bola psychologicka a ona sa ma snazila nasmerovat spravnym smerom, je na to studovana. Chodila som k nej asi 2 roky, urcite mi to pomohloa mna samu nakoplo. Ale neviem si predstavit stretavat sa s podobnym clovekom, kazdy si vyleje len svoje depky, to by ma nikam neposunulo. Prave naopak, uzavrelo by ma to do bludneho kruhu depiek a sebalutosti. Toto podla mna nie je cesta. Druha vec je, neviem si predstavit zeby som si nasla muza na takyto ucel a stretavala sa s nim poza partnerov chrbat. To je uz klamstvo a podvadzanie, aj ked nie sexualne. Tiez som si z partnera nikdy nerobila psychologa, ja som im o svojom tazkom detstve ani nehovorila, nechcela som na nich hadzat svoje problemy, oni nie su psychologovia, nie su povinní mi s tym pomahat a tahat ma z toho. Nie su povinni denne pocuvat o mojom tazkom detstve tiez chapem ze ich to moze tahat ku dnu a prist im to unavne. Tvoja zena sa ti zrejme snazi pomoct svojim optimizmom a dobrou naladou, snazi sa ti ukazat to pekne v zivote. Len ty ju tiez nechapes a z jej snahy o pomoc robis jej zlu vlastnost. Ste spolu 15 rokov ci kolko, preco by mala ona 15 rokov dennodenne pocuvat tvoje nareky o tom ze si mal zle detstvo. To je snad uz velmi davno a teraz by si sa mal snazit urobit stastne detstvo svojmu dietatu, nechapem ako je mozne ze ani ono ti nestoji za to aby si sa nad sebou zamyslel a nieco so sebou spravil. Miesto toho si na najlepsej ceste znicit mu rodinu. Vobec nemyslis nanho, myslis len na seba a si vo svojej sebalutosti.
Praveze ja mam priatela ktori ma xy kamaratok a zili mi to netrha..... je to normalne, co mu to mam ako teraz zakazovat???? Takze ja nie som zastanca toho, ze muz nemoze mat kamaratky.... tu len ide o to, ze dotycny to pise ako keby sa citil kvoli tomu previnilo a prislo mi to ako keby nevedel ci sa do nej nahodou nezalubi a preto sa tu aj pyta co ma robit......keby bol taky v pohode s tym, tak preco by svojej manzelke tu kamaratku nepredstavil???? A nech nevyprava ze ziarlivostne sceny..... to len sprosta zena zo seba bude robit hystericku kravu....... ked jeho zena je taka optimisticka a miluje ho, tak by to aj respektovala..... a chore je to, ze autor si odchadza z domu vzdy s inou zamienkou, len aby sa neprezradil ze ide za tou kamaratkou.... to robia chlapy vecsinou pri nevere....... takze tak
Dobreuz, ty mas kamosky, kvoli ktorym klames svojej zene? Ja mam kamaratov, moj chlap ma kamosky, ale nepotrebujeme jeden pred druhym nieco zatajovat. Co je to za kamoska, o ktorej chlap musi mlcat pred zenou? Poviem ti...buduca milenka
Neeee chlap nemôže mať kamarátku, len ženské môžu mať kamarátov... Jeho vec, keď mu rozumie tá jeho kamarátka narozdiel od jeho ženy... OMG...
Toto akoze myslis vazne???? Mas doma manzelku, ktora by ta dokazala vytiahnut z tvojich sraciek lebo je optimistka ako pises a ty sa zamotavas s nejakou depkarkou, ktora ti ho*no pomoze, lebo je na tom ako ty a obidvaja sa len spolu utapate vo svojich depkach..... tak toto by ma velmi vytocilo..... okamzite to skonci, urob to pre svoju zenu, ak chces mat taku depkarku priatelku tak kludne sa snou zamotaj a mozte sa navzajom lutovat a rozpravat sa o tom aky je zivot tazky.... sa necuduj ze padnes este do vacsej depky...... laskavo to skonci a bud rad za svoju optimisticku zenu.....
Chodit vencit psa 300 km od domu? No to by musel fakt vysvetlovat:-)
nic ti neostava, len nadalej si vymyslat a tutlat to. ak to uz inak nepojde, kup si psa a akoze ho chodis vencit. inac sa neda, naozaj to nepochopi a ty prides o /mozno/ soulmate.
nuz to ze sa clovek ozeni alebo vyda neznamena ze spravi dobre. Autor temy je toho pravy priklad. Po rokoch mozes zistit ze tvoja zena je uplne ina a vobec sa k tebe nehodi. Ja ti tu kamaratku doprajem co by som ja dala za nejaku kamosku co by mi rozumela.
Suhlasim baby. Ta mlada je zodpovedna za seba, vedela do coho ide. Presne tak, ako aj jeho zena. Ale davam za pravdu a_dr1a v tom, ze mlada sa moze velmi rychlo zamilovat. Lebo je sama a konecne ma niekoho kto jej rozumie. Je jedno, ze je zenaty, nejake city tam pridu. Z jedneho jedineho dovodu - lebo je to zena. Lebo toto sa zenam stava castejsie, nez muzom. On - ma depku, pride domov, tam ho caka zena, deti, zazemie. Ona - pride domov, kedze je sama a nema partnera, tak zrejme do prazdneho bytu (nepodstatne ci s niekym byva, nema partnera), bez rodinneho zazemia, niekoho vedla seba. Lahko, velmi lahko moze sklznut do "zamilovania" sa do autora, hoci vedela, s kym si ide kavickovat. Ty, mily autor, to mozes mat v sebe poriesene. Ale malo zien dokaze nechat ladom city v kamaratskom vztahu...najma ak su same. Prosto to je fakt.
Tak to rozhodne obet nie je niekto, kto sa vopcha medzi dvoch ludi a ani niekto, kto to dovoli. Ona tiez vedela, ze ma depky a ze je zenaty. Urcite mu to nepomaha, ak len na chvilu, lebo hadze svoju spinu a depky na mladu, ak to robi ona tiez, tak mu to nema ako pomoct. Pokial ona cusi a len vstrebava jeho hnoj, tak to ona ukonci sama. Preco by sa mala nechat zasierat hnojom niekoho ineho? Na to tu mas odbornikov, ktorym za to aspon platia.
By ma zaujimali tie vase rozhovory:
Ako sa dnes mas?
Mam depku.
Aj ja.
Ako sa citis?
Uplne na h...
Aj ja.
Aky je to pocit?
Uplne na p...
Presne.