Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kamaratka z tohto fora

Príspevok v téme: Kamaratka z tohto fora
Prezyvka66432

Moja manzelka je velka stale usmiata optimistka, ktora mi nerozumie v tom, ze mavam depresie (velmi tazke detstvo), ona sa tesi zo zivota a chce zit vecne a ja mavam stavy, ze sa mi nechce zit. Inak nam to klape a nemozme si na nic stazovat. Kedze mi vsak v tomto nerozumie, zacal som si pisat s jednou babou z tohto fora, ktora to ma podobne ako ja. Aj sme sa parkrat stretli, isli sme na kavu, ci na obed alebo sa prejst. Ona je velmi pekna, mladsia, no rozumieme si strasne dusevne a inteligencne, urcite by som to nechcel pokazit tym, ze by som s nou mal nieco viac a ani ona - fakt by sa to cele pokaslalo. Citim k nej skor take vzajomne porozumenie, urcite to nie je laska. O co ide? Mam coraz vacsi priblem s nou byt, lebo si vzdy musim nieco vymysliet kam idem. Manzelka by urcite urobila scenu a zakazala by mi sa s nou stretavat, viem, ze jej to nedokazem vysvetlit tak, aby to pochopila o co ide - podobne ako jej nedokazem vysvetlit depku a este k tomu by jej urcite vadilo, ze je velmi pekna. Co by ste mi poradili?

Prezyvka66432

Odbornikov som skusal styroch a ani jeden mi nedokazal pokoct. Presne pre tieto nazory zien s nou nedokazem zoznamit manzelku, lebo ked som jej povedal, ze pisem na toto forum, tak uz to povazovala za neveru, ze tu pisem o mne cudzim ludom. Nie urcite by som s nou nedokazal vytvorit par a byt stastny, lebo by sme sa nedokazali popasovat s existencnymi problemami, na to kazdy z nas potrebuje niekoho ineho pri sebe. A ano, ked sa vyrozpravame a poradime si, povzbudime sa, tak nam je obidvom lepsie. Cize mi z toho vyplyva, ze s nou mam prerusit kontakt i ked to bude velmi tazke a radsej trpiet nadalej sam. Co uz, skoda, ze maju zeny taketo myslenie a neveria si tak, ze toleruju muzovi kamaratku.

Aliss

Ja rozumiem snahe byt pochopeny...ale chlap, s ktorym by si si pisal a stretaval sa, tu nebol? :D Zaujimave je, ze ak maju ludia nejaky problem a chcu o nom diskutovat s niekym, zvycajne si hladaju na ten problem cloveka opacneho pohlavia. Mozno nevedomky, ale takmer vzdy to tak je. A potom sa cuduju, ak ich partnera to stve. No bodaj by nie :D Manzelka sa s nou pozna? Ak nie, preco? Neviem nakolko ti moze pomoct rozpravanie sa s clovekom, co preziva to, co ty. Najhorsie totiz je, ak si clovek najde niekoho s kym sa moze donekonecna utapat vo svojich myslienkovych predstavach, donekonecna riesit, aky je smutny, ako sa mu nedari...Brrrr. Kym s pomocou manzelky a ODBORNIKA, by si sa dostal daleko dalej, radsej manzelku odsunies a si s clovekom, s ktorym si mozes pofnukat. Myslis, ze ak by si vymenil manzelku za osobu z tohto fora, ze by si bol konecne stastny? Myslis, ze depresia sa lieci obycajnym "pochopenim"? Fuuuu, toto keby vedeli psychologovia a psychiatri :D Odporucam - pravidelne sedenia u odbornika, pravidelne travenie casu s manzelkou, ak chces mat IBA kamaratku, tak zoznamit ju s manzelkou a vyjasnit si s kamkou, ze medzi vami nikdy nic nebude. A najma sa liec

Zuzazuza

Mozno ti toto pomoze dostat sa do obrazu:

Emocionálna nevera = nevera bez sexu

Emočná nevera je v podstate citové spojenie s osobou opačného pohlavia. Nejedná sa o neveru v tom pravom slova zmysle, kedy každého z nás zaiste napadne nevera sexuálna. Emocionálna nevera je nevera bez sexu. Hoci sa zdá, že môže byť takýto vzťah medzi mužom a ženou absolútne nevinný, nie je tomu tak. Kamarátsky vzťah bez sexu môže byť pre manželský alebo partnerský vzťah oveľa nebezpečnejší, než nejaký jednorázový úlet či vzťah založený len na fyzickom kontakte. Vzťah bez sexu totiž môže byť pre niekoho rovnako intenzívny, ako ten sexuálny, keďže prenáša svoju emocionálnu energiu, svoj čas aj svoju pozornosť na niekoho iného, ​​než je osoba, s ktorou žije v oficiálnom vzťahu.

Ak si s kamarátom čas od času zájdete na kávu, preberiete, ako sa ten ktorý z vás má, čo je nové, potom je všetko v úplnom poriadku. Ak sa však schádzate s vaším kamarátom zo školy, bývalým milencom, kolegom z práce alebo človekom, ktorého ste stretli na sociálnych sieťach častejšie a váš partner o tom nevie, potom už to v poriadku nie je. Prečo danú skutočnosť pred svojim manželom tajíte? Čo vás vedie k tomu, že sa s vaším kamarátom tak často stretávate?

Ak si odpoviete, že je vám s kamarátom dobre, že sa máte navzájom "radi", že je s ním sranda, že vás nabíja energiou atď., potom je na čase spozornieť. To, že spolu neplánujete žiadny sex, ešte neznamená, že sa nejedná o neveru. Opak je pravdou. V tomto prípade sa síce nejedná o fyzickú formu nevery, ale o neveru citovú čiže emocionálnu a tá môže byť vo finále ešte horšia, než keby ste sa s niekým jednorázovo pomilovali.

Za emocionálnu neveru sa považuje aj to, že si s vaším kamarátom dopisujete cez maily, SMS správy, voláte si, či spolu inak komunikujete cez sociálne siete. Táto skutočnosť býva väčšinou spojená so skutočnosťou, že svojho kamaráta vyhľadávate, máte potrebu mu zverovať novinky z vášho života, riešiť s ním vaše obavy, problémy, myšlienky, nápady, máte potrebu vídať ho pri poháriku vína alebo kávy, máte potrebu cítiť jeho blízkosť. Lenže práve týmto spôsobom sa medzi vami dvoma môže vytvoriť silné citové puto a akási forma závislosti. A práve citové puto býva viac ako puto sexuálne.

Mrauka

Ak by mala tvoja zena kamarata, s ktorym by chodila na kavicky, obedy, prechadzky a zdoverovala by sa mu a on by ju chapal, bol by si v pohode?
Ked mas depky, navstiv odbornika a nie s nejakou rajzou z fora, ktora sa vlaci so zenatym chlapom.