Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Načo je to dobré začať si vzťak, keď aj tak viem, že sa skončí?

Príspevok v téme: Načo je to dobré začať si vzťak, keď aj tak viem, že sa skončí?
csbd25

Načo je dobré vstupovať do vzťhau keď viem že sa s tým človekom aj tak za pár mesiacov/rokov rozvediem? K čomu je dobré hrať sa na lásku a myslieť si že je to láska? Nedokážem sa zamilovať lebo viem, že to nemá zmysel keď to aj tak skončí. Nechápem ako ostatní dokážu milovať a zároveň ten vzťah nebrať vážne a s tým človekom nepočítať do budúcnosti? Ako je možné niekoho milovať a zároveň si nechať otvorené vráta pre niekoho lepšieho? Je to vôbec milovanie/láska?

Nie som stará generácia, nemám 50 rokov, nemám ešte ani 30 dokonca, ale pripadám si ako 100 ročný dedko, ktorý nejde s módou... ktorý si myslí že vzťah by sa mal budovať a problémy by sa mali riešiť a nie pred nimi utekať a hľadať len svoje uspokojenie.

Vždy som si myslel že vzťahy by mali byť o láske, o porozumení, o riešení a problémov a o rozvode až len vtedy ak je to už naozaj fakt neriešiteľné... a nie že sa rozviesť lebo sa už "nemilujeme" a nie je tam "iskra". Ale ako vidím, takto sa dnes vzťahy praktizujú, vzťah už nie je o obetovaní a kompromisoch ale len o tom že nájdem si človeka, ktorý by na nejakú chvíľku uspokojil moje potreby a potom ho vymenil ako starý tovar...

Aj tu na fóre vidím ako tu ľudia vehementne obahjujú rozchody a striedanie partnerov, hlavne ženy...

Nedokážem ísť do vzťahu len tak že by som si povedal že s týmto človekom nebudem do konca života... asi som zaspal dobu a je mi to jedno.. nebudem sa prispôsobovať, radšej budem do konca života sám než v povrchných vzťahoch kde jeden neverí druhému a striedať vzťahy a rozvádzať pri každom malom probléme

IvanaIvka

Pilcuk už som ti chcela napísať dávnejšie ale akosi som sa neodvážila k tomu. Nechcel by si sa zoznámiť ? Keby niečo, nerobím si srandu, myslím to úplne vážne. Rada by som si s tebou pokecala. :)

Pilcuk

Všetko je to spôsobené tou "úžasnou" emancipáciou žien a preberaním všetkých hodnôt zo západu. Žijeme v dobe, kedy sa muž nemôže dopustiť toho najmenšieho previenia voči partnerke, inač je koniec. Samozrejme ostatné, tradičné privilégia žien (možnosť výberu, prednosť,...) ostávajú nepozmenené. Taktiež stačí, že ženská vidí niekoho "lepšieho", teda krajšieho, bohatšieho a bez akéhokoľvek uváženia opustí trebárz aj 5-člennú rodinu s malými deťmi, prípadne vedie dvojaký život. *Samozrejme, vďaka nášmu ženám naklonenému súdnictvu od chudáka manžela ženská vytlčie ešte slušné prachy z alimentov, pričom nezriedka chudák muž môže dieťa vidávať tak max. počas víkendov a manželka za odmenu spracuváva decká proti otcovi...Takže nie je to na nič dobré.

csbd25

Ale som rád že tu je niekto, kto to vidí podobne ako ja. Som už otrávený z toho všetkého v reálnom živote ako sa všetci pozerajú na vzťahy a manželstvo... aspoň takto na internete môžem "stretúť" ľudí, ktorí to vidia podobne ako ja, to je aspoň taká malá úľava

Sloniecko

ved ja som ani nepisal o tebe. To je len take vseobcne konstatovanie. Na zaklade pravopisu (a vyjadrovania sa) si intelignetny clovek, takze mi hned doslo, ze ty bulvar asi necitas.

csbd25

Ale ja to nemám z médií, k tomuto všetkému som dospel na základe reálnych skúseností s reálnymi ľuďmi...

Sloniecko

Peri
pekne si to napisala, suhlasim s tebou. Vacsinou obraz doby vytvaraju media (a bohuzial, v nasich casoch aj socialne siete) a preto sa nemozeme cudovat, ako to tu vyzera. Ked citame len o takych veciach ako: nemenovany sportovec sa po roku manzelstva rozvadza... uznavany herec/politik/spevak si nasiel milenku- ci naopak atd... Preto ludom odporucam necitat bulvar, ktory aj tak len znizuje IQ. Treba si uvedomit, ze bulvar zije z tohto. Objektivnu a kvalitnu zurnalistiku robit nevie, tak dava do eteru len zvratky pre jednoduchsich ludi. Ale to, ze sa tu nachadza urcite percento nemoralnych a prizemnych ludi, este neznamena, ze vsetci ludia su taki. Ak by volakedy existovali media na tekej urovni, ako teraz (noviny, televizia, rozhlas a internet), mozno by sme sa aj my pozastavovali nad tym, aka bola hrozna doba pred 100 rokmi. Teraz akurat ludia stratili zabrany sa o tom rozpravat, lebo vdaka masirovaniu mozgov im to pride "normalne". Ale nenechajme sa znechutit urcitym percentom ludi, ktori robia nasej generacii len hanbu. Dobrych a cestnych ludi je stale dostatok.

Peri

Plne súhlasím so Sloniečkom :-) rovnako zdieľam Vaše pohľady na svet, názory. Tiež by som nešla do vzťahu len kvôli určitým výhodám, ak by som si nemyslela, že to nie je to "pravé". Áno, každý máme v okolí páry, kedy sa sami seba pýtame, prečo tí ľudia vôbec spolu sú, ako dokážu byť na seba takí zlí, takto si ubližovať, kde sa podeľ charakter, úprimná láska atď. Ale zamerať sa a všímať si predovšetkým len takéto páry a ponárať sa do toho a myslieť si, že takéto vzťahy tvoria 90 % všetkých vzťahov, je nezmysel. Keď je človek šťastný, spokojný, či už sám alebo vo vzťahu, píše sa o tom málo, hovorí sa o tom málo - pre druhých to nie je natoľko zaujímavé. Ale akonáhle je niečo zlé - je toho všade, každý má plné ústa pikošiek, ohováračiek, rovnako aj tu na fóre - riešia sa tu veci, ktoré sú zlé, nesprávne, keď niečo nefunguje ako má. Je potom veľmi ľahké nadobudnúť dojem, že sa všetko len zhoršuje, že nič nefunguje, všetko je na ho.no. Ale rovnováha stále existuje, hoci máme často pocit, že to tak nie je. Rovnako ako je vonku kopu bezcharakterných, pomstichtivých, neverných, zlých ľudí tak naproti je kopa dobrých, slušných, milých, čestných. Samozrejme, treba brať do úvahy, že na svete nie je nič čiernobiele :-) Chcem tým len povedať, že keď prestaneš uvažovať v tejto rovine v akej sa práve nachádzaš a nájdeš v sebe nádej a presvedčenie, že raz sa k tebe takáto žena dostane, budeš mať omnoho lepšie výhliadky a šancu to aj naozaj dokázať :-) P.S. - mne sa to podarilo ;-)

hreko

takéto úvahy, to je niekedy až také choré. ak chceš tak žiť tak ži, no neviem ako vôbec možeš mať taký názor, že sa musí všetko pokaziť

csbd25

A kde sa takí ľudia vyskytujú? Veď to je ako hľadať ihlu v obrovskej kope sena.. Každý ktorého som spoznal má ten istý model správania - nebrať vzťahy vážne a počítať s tým, že ten človek je len jeden z viacerých ktorí sa vyskytnú v tvojom živote. A byť vo vzťahu len kvôli pravidelnému sexu mi tiež nepríde veľmi zdravé.

Je veľmi ťažké nekapitulovať. Keď sa všetci dokážu prispôsobiť "dobe" a ja/ty nie, tak je ťažké hľadať lásku ak vôbec existuje... Aby som pravdu povedal, život bez partnera tiež nie je zlý ak má človek kamarátov a veci ktoré ho napĺňajú (práca, koníčky, pomáhanie ľuďom, vzdelávanie)..

Aj keď tá jedna vec tam v živote bude chýbať asi stále ak človek nemá dostatočnú schopnosť zmeniť sa a prispôsobiť sa trendom striedania partnerov... ale je to tak lepšie. Určite by som bol viac nešťastný ak by ma ženy opúšťali kvôli tomu že už sme spolu pridlho. Ja to nedokážem, nedokázal by som nemilovať celým svojim srdcom...