Načo je to dobré začať si vzťak, keď aj tak viem, že sa skončí?

Príspevok v téme: Načo je to dobré začať si vzťak, keď aj tak viem, že sa skončí?
csbd25

Načo je dobré vstupovať do vzťhau keď viem že sa s tým človekom aj tak za pár mesiacov/rokov rozvediem? K čomu je dobré hrať sa na lásku a myslieť si že je to láska? Nedokážem sa zamilovať lebo viem, že to nemá zmysel keď to aj tak skončí. Nechápem ako ostatní dokážu milovať a zároveň ten vzťah nebrať vážne a s tým človekom nepočítať do budúcnosti? Ako je možné niekoho milovať a zároveň si nechať otvorené vráta pre niekoho lepšieho? Je to vôbec milovanie/láska?

Nie som stará generácia, nemám 50 rokov, nemám ešte ani 30 dokonca, ale pripadám si ako 100 ročný dedko, ktorý nejde s módou... ktorý si myslí že vzťah by sa mal budovať a problémy by sa mali riešiť a nie pred nimi utekať a hľadať len svoje uspokojenie.

Vždy som si myslel že vzťahy by mali byť o láske, o porozumení, o riešení a problémov a o rozvode až len vtedy ak je to už naozaj fakt neriešiteľné... a nie že sa rozviesť lebo sa už "nemilujeme" a nie je tam "iskra". Ale ako vidím, takto sa dnes vzťahy praktizujú, vzťah už nie je o obetovaní a kompromisoch ale len o tom že nájdem si človeka, ktorý by na nejakú chvíľku uspokojil moje potreby a potom ho vymenil ako starý tovar...

Aj tu na fóre vidím ako tu ľudia vehementne obahjujú rozchody a striedanie partnerov, hlavne ženy...

Nedokážem ísť do vzťahu len tak že by som si povedal že s týmto človekom nebudem do konca života... asi som zaspal dobu a je mi to jedno.. nebudem sa prispôsobovať, radšej budem do konca života sám než v povrchných vzťahoch kde jeden neverí druhému a striedať vzťahy a rozvádzať pri každom malom probléme

Aliss

Suhlasim s Mraukou. A dodam, ze kto je nastaveny tak, ze prosto vztah mu aj tak nevyjde, ako moze nastat iny vysledok? Ved to nema logiku. A ak aj pride nejake popalenie sa, rozumny clovek si povie, ze ok, porozmyslam nad sebou a nabuduce nebudem opakovat iste chyby - ako je vyber partnera, postup pri vybere, sposob riesenia istych situacii...Pana jeho, keby sa Edison vzdal po 5 pokuse vynajst ziarovku :D Vztahy su preto roznorode, aby sme sa na nich ucili. A ak sa chce niekto trapit, utapat a zialit, bude to vzdy JEHO slobodne rozhodnutie. Uvedomte si, ze za vase rozhodnutia si nesiete plnu zodpovednost. Ked chcem zo vsetkeho robit problem a mekotat ako si vztah nenajdem, lebo aj tak bude zly, tak prosto je to problem len moj. Nie partnera, nie osudu, nie zivota, nie andelickov, nie Boha ani Svateho Ignaca :)

Apokryft

Poviem ti to možno ako foter ,ale toto je môj názor.
Každý vzťah má svoje tzv fázy.
Očarenie možno iskra ,zaľúbenosť,láska.Na každej fáze vzťahu je niečo pekné a každú si treba naplno vychutnať.Každá fáza trvá nejaké obdobie a navzájom sa môžu prekrývať.Niektoré môžu dokonca tak splynúť do jednej že v stave iskrenia sme do niekoho zaľúbený a zároveň ho milujeme.Darmo budeš niekomu kto je zaľúbený po uši vysvetľovať ,že to nebude navždy !Keď je človek zaľúbený chce si vychutnat co je teraz hned nerieši co bude zajtra predsa.Vidí všetko svojimi ocami a to je natom krásne.Prečo by mal preskakovať fázy vzťahu hned nakonec?Potom ak niekoho milujeme dokazeme veci aj nemožné.Láska dáva krídla predsa .

boxxx

Nazov textu je blbolst to je ako otazka
Naco zit ked aj tak raz zomriem?
Lebo si tu a teraz si vychutnavaj co je nie co bude o par mesiacov rokov..
Nik nevie co bude a ako sa veci vyvinu o tom je zivot zit ho teraz a nie len prezivaj

dobreuz

Najlepšie je zostať sám, nemusíte riešiť iných, môžte robiť čo chcete a kedy chcete a neriešite somariny ohľadom vzťahu. A spoliehate sa len a len na seba.

Mrauka

Stale dookola to iste.
Viete preco nemate vztahy, lebo o nich teoretizujete a filozofujete dookola. Zivot sa zije, laska sa miluje. Jedine, co viete je kecat o nicom dookola, lutovat sa, vyhovarat, porovnavat sa s inymi a hento to ma, aj ja chceeem - ako male deti.