Dr. Eugen Jonáš

Príspevok v téme: Dr. Eugen Jonáš
ela

Dobrý deň.
Mám jednu dcérku (18 mesačnú) a dala som si spraviť u Dr. Eugena Jonáša výpočet pohlavia nasledujúceho dieťatka. Ak niekto poznáte jeho prácu, vypočíta z dátumu a času Vášho narodenia a narodenia Vášho dieťatka pohlavie nasledujúceho. Mne vypočítal že pohlavie nasedujúceho bude chlapec ale vypočítal aj dátumy, kedy je možné chlapca splodiť a kedy je možné splodiť dievča aj napriek tomu, že na vrchu výpočtu uviedol, že nasledujúce dieťatko bude chlapec. Môj manžel má z predchádzajúceho manželstva 2 dcérky, takže už má aj s našou malou 3 dcérky a ďalšie dieťatko už nechce, pretože v dnešnej dobe uživiť a postarať sa o budúcnosť štyroch detí nie je ľahké. To je manželov názor, ja by som veľmi rada mala ešte jedno dieťatko, lebo jeho dcérky z prvého manželstva s nami nebývajú, chodia k nám každú nedeľu na pár hodín (sú už väčšie majú svoje záujmy a priateľov) a ja nechcem našu malú odsúdiť na vyrastanie o samote. Potrebuje niekoho v svojom veku, s kým sa bude hrať a bývame na takom mieste, kde dcérka málokedy dochádza do styku s malými deťmi. Preto som si myslela, že si dám spraviť výpočet pohlavia Dr. Jonášovi a ak to výjde a on mi vypočíta chlapca, tak manžel bude súhlasiť ešte s jedným bábätkom. Ale manžel na také výpočty neverí a ďalšie dievčatko už nechce. Keby mal veľkú šancu, že bude mať chlapca, tak by sme sa ešte o jedno dieťatko pokúsili, aj keď mne je vskutku jedno, akého pohlavia by bolo, ja len chcem súrodenca k dcérke jej veku primeraného (manželove dcérky majú 13 a 19 rokov). Má niekto skúsenosti s tým, či sú výpočty Dr. Eugena Jonáša spoľahlivé?

adrina

Aj ja si hovorím, že možno ešte niekedy to skúsim. Veď šanca je 50% a ked to neskúsim, tak nebude šanca žiadna. Najstaršieho som mala cisárskym a druhého som rodila riadne, lebo som ešte chcela skúsiť aj 3.dieťa a po dvoch cisarákoch už ďalšie tehu neodporúčajú. Teraz by som zas chcela rodiť riadne, chcem si nechať akoby zadné dvierka, veď čo keď ešte niekedy...

ariell

Ja mam 6,5 rocne dvojicky Kristiana a Sebastiana a najmensi Damian ma 10mes. Dievcatko sa malo volat Lilliana Ema. Aj manzel radi este raz skusit, jemu je jedno co to bude, ale neverim ze my spolu budeme mat dceru. Mozno sa dam este raz nahovorit, ale az tak za 5 rokov. Co ak nahodou...?

age44

ano, presne tak, vyber pohlavia u nas nie je mozny, z estickych a neviem akych dovodov. naozaj je mozne selektovat oplodnene vajicka len vo vynimocnych pripadoch, kde je v rodine vyskyt dedicnej choroby geneticky viazanej na urcite pohlavie.

adrina

Najstarší Mário má 8 rokov, menší Martinko má 1rok a 5mes. a to najmenšie asi bude Filipko.
No aj ja som si stále hovorila, že to už bude dievčatko, chlapca som si ani nepripustila, dokonca som mu nechcela ani meno vyberať, stále som tvrdila, že to bude dievčatko. Potom som ale v 10.týždni skoro o to prišla, začala som krvácať, týždeň som ležala v nemocnici. Vtedy som si uvedomila, že nech je to čo chce, len nech ma neopúšťa. A teraz si tak trochu vyčítam to moje správanie, hovorím si, že radšej ma to malé chcelo opustiť, nechcelo takú zlú mamu. Asi to všetko cítilo a radšej chcelo preč, keďže nie je dievčatko. Ja som už potom cítila, že to bude chlapček a aj sa to potvrdilo. Bola som síce trochu smutná, ale aj šťastná, že je v poriadku a že som nepotratila. A ja som aj to druhé chcela dievčatko, ale až tak som na tom nelipla ako teraz. A teraz samozrejme že by som ho nevymenila za nič na svete. A ani to tretie. Ale aj tak mi vrta v hlave myšlienka, čo by som mala, keby som to ešte do štvrtice skúsila - čo keby už dievčatko? To je podľa mňa prirodzené, veď asi každá mamina by chcela mať aj to aj to. A ty ako veľké máš deti a môžeš aj mená napísať.

ariell

Nepozeravam ordianaciu v ruzovej zahrade, zijeme mimo slovenska, tu je o hodinu menej, takze to este len beham okolo deti.Ved poznas ten kolotoc.

ariell

Ako velkych mas chlapcov? Ako sa volaju? A mas uz meno pre babo? Ja som si vnucovala od zaciatku ze bude dievca a ked mi v nemocnici ukazali cikulu, preplakala som celu noc. Tak strasne som sa na to upla ze som si od hnevu uz ani brucho nepohladkala. Potom som sa vzchopila, ved aj toto male je moje. Tak som sa hanbila sama pred sebou, ze som bola taka hnusna. Nevymenila by som ho ani za nic na svete, ani za dievca. Taky je dobrucky, kludny a vobec neplace. Stale je na mne nalepeny, ked odidem, hned ma hlada akoby sa bal ze sa nevratim.

adrina

Ani nie že zaujímala, ale rozprávala som sa raz o tom s kamošok pôrodníkom a on tak hovoril. A inak, v jednom dieli Ordinácie v ruž.záhrade bola taká scénka, že žena mala 3 chlapcov a chcela dievčatko cez umelé oplodnenie. A tam jej to lekár dosť jasne vysvetlil.
Jonáš mal pred pár rokmi aj webstránku, tá už nefunguje a teraz už ani mail.

ariell

Ako to vies? Zaujimala si sa o to? Ked si za to zaplatim, nespravia to? Skusala som pisat do Bocianu, hadam mi odpisu. Som zvedava. Ak by to slo, manzel by asi nesuhlasil.
Ten mail na Jonasa nie je dobry. Pisala som mu 2 krat a vyhadzuje mi, ze je neexistujuci.

adrina

ariell, tak to robia len v tom prípade, ak je v rodine nejaká vážna choroba, ktorá postihuje len jedno pohlavie /napr.u chlapcov hemofília/. Iba na základe týchto zdravotných dôvodov selektujú spermie na ženské a mužské. Toto u Teba nie je teda opodstatnené.

ariell

A co takto umele oplodnenie?Ze by mi zaviedli oplodnene vajicko s tou dievcenskou spermiou? Vtedy by to mohlo byt na 100%.Oni by to tam pod mikroskopom mohli nejako vyriesit. Skusim pohladat nejake centrum pre oplodnenie a napisat tam.