prosim ako odnaucit partnera vulgarne stale nadavat? Vkuse pocuvam do pi, ku, je..kazdy den nieco take vypoti aj viackrat za den. Dokonca aj na mna ked sa rozpravame je vulgarny, staci ked povie nieco, co mu je proti srsti, hned prevezme utok a zacne byt aj ku mne vulgarny.
Naprikla d aj v beznej komunikacii povie mi hocico vulgarne,staci ze sa mu nieco nelubi, vsetky nadavky pouzije- boa krista na mna.
Nestiti sa nicoho, ja mu iba obcasne mi daco ujde pri velkej hadke, ja som nanho nikdy nevystupila takymto sposobom. A ked mu poviem, ze mi to vadi a mal by sa cemperovat tak nepovie na to nic.Je ako zmyslov zbaveny. DNes napr. tiez sme sa rozpravali o prichadzajucej dovolenke, ktora nas caka v tatrach a spytala so sa ci uz vytlacil tie vouchery, ktore ml a jeho odpoved, do pi uz si sa to pytala dnes tretikrat boa tak sa stale nepytaj, nemam vytlacim zajtra. A toto je jeho bezna komunikacna uroven :( Prosim vas co s takymto chlapom? Prevychovat sa uz neda kedze ma 33 rokov,jeho bratia su taki isti,ale pokial viem svojim zenam nenadavaju takto:/(
partner hovorí vulgárne, a aj na mňa
Prečo si si takého vybrala? Poznám také typy - jednoduchý, primitív, hulvát, agresívny, prchký, nervný cholerik. Možno tebe pripadá mužný, dominantný, ale je to len jednoduchý, hlučný blb. Celý život bude taký ístí, nič ho nezmení, má to v sebe hlboko zakorenené. Ja si neviem predstaviť život pri takom primitívovi z doby kamennej.
Maju to od svojho otca :) A pokial otec takto hovori na ich matku, on iny nebude. Bud je prosto nevyzrety obmedzenec, a teda ani rozhovor s nim nepomoze, alebo sa dokaze uvedomit a teda zmenit. Co vsak trosku pochybujem...Ono mozno nejde ani tak o tie nadavky samotne, ako o jeho povahu ako taku. Ak sa slusne spytas, ci urobil nieco o co si ho poziadala, tak preco ma hned vyskakovat a byt nervozny? Ja ked sa partnera 5 raz opytam, ci mi dotankoval auto, lebo rano stihat nebudem, 5 raz mi odpovie sice jemne unudene, ze ano, ale potom sa usmeje a zacne si robit srandu zo mna, ze ci na stare kolena zabudam. Az sa smejeme obaja, ze ak zabudam pred 30tkou, co to bude v 80tke :D Ale ziadne zjapanie, nervozne spravanie, ci nadavky. Takze ja to vidim v jeho povahe celkovo, v pristupe k zivotu. V pokoji sa s nim porozpravaj, vysvetli, ze za danych okolnosti ta nielen zranuje, ale ani si nevies predstavit zivot s clovekom, co hned vybuchuje do agresie a nadavok. Da sa naucit inak reagovat na partnera, a tym padom aj na cele svoje okolie. Len to chce uvedomeleho jedinca, ktory si dokaze priznat chybu, dokaze nad sebou uvazovat a ma snahu zmenit sa. Nielen kvoli partnerovi, ale najma sam pre seba.
Pusti ho k vode najdi si normálneho chalana čo si ťa bude vážiť
Daj mu to pocítiť aj ty ked ti špatne povie povedz mu také niečo aj ty a potom sa zbadá aj on ako to je ked mu niekto povie špatné slovo
nehovorim, ze partner je z 4.cenovej, ale rozprava sa so mnou vulgarne, tak ako sa oni doma rozpravaju medzi sebou bratia si hresia najvysieho, tato im hresi, kazdy tam vkuse hresi.Mne sa to nepaci,ale uz ma tak za tie roky dostal, ze aj ja hresim obcasne najma ked ma naserie, alebo pocas hadky. A poviem mu aj ja svoje, ze je taky onaky, dost vulgarne. On ma vsak takyto prejav ku mne dost casto aj mimo hadky, ked sme trebars na vylete, alebo na dovolenke. Nema problem stale hresit za kazdym slovom a dokonca aj na mna. vela raz mi povedal ze som j**á, ze nech idem do pic**i, a najmä vkuse mi rozprava, ze co mna po tom,ze tak hovori. Odnaucit sa to neda, velaraz som mu povedala, ze nie je nejaky valach zdediny a on ze co ma po tom aj ja hresim. Ale ved nech hresi, ked ho to bavi, ale preco na mna aj ? Vsak trochu ucty, aj dnes pri tom telefonate, to vzdy pospomína aj najvyssieho a na mňa:( Neviem ,ci to brat osobne alebo nie.
reci typu krista uz som ti to sto razy vypraval, boa čim pocuvas sa mi zdaju prehnane. Neviem ako sa mam v takych situaciach zachovat. Povedala som mu aj pekne aj po zlom, ze sa mi nepaci taketo vyjadrovanie na mna.
Vulgáris znamená myslím že ľudový, ale nie je to pekné, ak sa takto vyjadruje, ako vo štvrtej cenovej... Alebo tie primitívne vtipy štvrtej cenovej, že? Ale aké vtipy si rozprávajú v prvej cenovej? To by ma zaujímalo. Alebo o koľko ide v tých vyšších cenových r.? Na všetko sa možno pozerať všelijako a nie hneď predpojato, slepo, či primitívne. Vzduch je čistý, môžeme ísť spať.
Vulgarizmy patria do slovenskeho sl9vnika a niekedy sa jednym tymto slovom da vyjadrit rychlo a zrozumitelne. Typicke slovo "j e b a t" daj rozne predpony a pochopis - napr. od-, po-, do-, z-, pri-, pre-, za-, v- atd.
To neries, dnes to uz nik neberie ako neslusnost.
Toto sa urcite da odnaucit, ak tie nadavky pouziva len zo zvyku. Proste mu povedz ze ti to vadi a stoj si za tym. Je to jedine co ti na nom vadi alebo je to celkovo takyto dilinko?