Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia,Minulost..

Príspevok v téme: Depresia,Minulost..
Shejmy

Ani neviem kde zacat potrebujem to zo seba dostat.. mam 25 r a zivot prepacte za vyraz nahovno 7 rokov trpim depresiami nieje to obcasna zla nalada.. je to nieco s cim sa zobudite a citite sa uplne mizerne cely den az kym nezaspite a ten 'spanok' je velmi zly.. lieky som brala prve 2 roky uzivania celkom zaberali ja som sa postavila na nohy a odisla som za hranice velmi mi to pomohlo ale nie na dlho. Do tohto stavu ma privedol teraz uz ex priatel psychicky ma tyral slovami sa to neda opisat hoci uz s nim niesom nedokazrm sa pohnut je mi stale horsie citim velku zlost hnev mozno je to uz nenavist vedel co mi je a aj tak ma tyral potom uz aj fyzicky vela krat som od neho odisla vela krat ma on opustil ale ako tyrana zena som spadla az do stokhomskemuu syndromu.. neviem co mam robit jedine co mi bezi hlavou je smrt nedokazem najst v sebe silu nebavi ma vobec nic nikam nechodim niesom schopna pracovat ani poriadne vstat z postele viem vela ludi ma tazsi zivot a horsie problemi ale ak v sebe nemate silu a volu znici vas to.. tí co mate depresiu vam prajem z celeho srdca vela sily nevzdavajte sa nikdy sa nevzdavajte!

Anonym_93436

Ešte to prosím nevzdávaj. Ak, mohli by sme skúsiť jednu takú vec. Mne veľmi pomohla a verím, že pomôže aj tebe. Ak by si mi mohla napísať na email tak by som ti bol vďačný, kedže to nechcem rozoberať priamo sem.

Tomas12345

( a ten 'spanok' je velmi zly.. )

No problem môže byt aj v tom spánku. Ked clovek horšie spí, tak má i väčší nabeh na depresiu a celkovo nevyspaty clovek nemá na nič naladu.

(lieky som brala prve 2 roky uzivania celkom zaberali ja som sa postavila na nohy a odisla som za hranice velmi mi to pomohlo ale nie na dlho.)

No možno by nebolo zle ich znova začať brat. Predsa len 2 roky ti zaberali, a ono to tak býva že ked niektore lieky prestanu zaberat, tak by sa malo ist k psychiatrovi a ten ty predpíše iné lieky, a takto bude skusat az dovtedy dokial ti nenajde take lieky ktore ti sadnú.

Do tohto stavu ma privedol teraz uz ex priatel psychicky ma tyral slovami sa to neda opisat hoci uz s nim niesom nedokazrm sa pohnut je mi stale horsie citim velku zlost hnev mozno je to uz nenavist vedel co mi je a aj tak ma tyral potom uz aj fyzicky vela krat som od neho odisla vela krat ma )

Kasli na priatela. Je to tvoja minulost, a čo sa stalo sa už neostane. Co sa stalo v minulosti nech nemá vplyv na tvoju pritomnost. Zi v pritomnosti a za minulostou sprav hrubu ciaru. Vsak na čo ju zbytocne riesit ? Premyslanim o nej aj tak uz nic nezmenis, len si sama uskodis.

Nie je tiež dobré že pocitujes v sebe velku nenavist. Nenavist totiž človeka ničí. Ak sa chceš cítiť uvolnene, tak nemozes citit nenavist ku nikomu. Aj ked je to tazke, skus mu odpustit. Zrejme vyrástol v zlej rodine a v zlom prostredí, takže z neho vyrástlo to čo vyrástlo. Nemôže za to, má to skrátka už tak zdedene v genoch.

Sud nad ním nechaj na Boha.

Nenechaj zo seba spraviť zlého človeka, len preto že tvoj priatel bol zlý.

slnecnica_9

Ahoj dievča! mám 24, vzťah taký ako opisuješ. Dlho mi trvalo, veľmi kým som sa z toho nejak vyhrabala. Stále to nie je tip top ale nedá sa to porovnať s tým aké to bolo. Ak by si chcela pokecať a podobne napíš mi na 9katarinka9@azet.sk :-) Budem rada.

lucia 81

Odporučím Vám omnoho vacsiu pomoc ako je psychológ / psychiater, ktorý Vám dá iba lieky. Ak naozaj potrebujete pomoc tak zacnite od psychiky a s tým vie pomoct jeden pán z Trnavy. Pisem to sem, pretože mi jeho pomoc zmenil zivot. Je to jasnovidec - nikdy som tomu neverila, ale na každý problém sa vie pozrieť a ukázať Vám smer. Pišem sem aj jeho osobný kontakt, : 0902044010 rieši nie len psychické problémy, ale aj ťažké životné situácie a zdravotné problémy.

BlumenDePeyrag

Asi pred dvoma rokmi sa mi kamarát Julin predávkoval v parku na fazulu z Jednoty.Čo k tomu dodať je to prd...

Jana Lukacova

Shejmy:

skutočne lepšie sa budete cítiť iba vtedy, ak sa naučíte prejavovať to, čo Vás vo vnútri ťaží (smútok, bolesť...) a spôsobuje depresie. Ako ste napísala, lieky iba potlačia symptómy, ale skutočný problém nevyriešia, rovnako tak ani pozitívne myslenie (vymieňanie negatívnych myšlienok za pozitívne).

Ak budete chcieť začarovaný kruh preťať, pokojne mi napíšte, rada Vám rozhovorom pomôžem.

miki33

Chválim ťa za to, že dnes si sa prekonala. Presne o to ide, na začiatku je to všetko ťažké. Po mesiaci by si si mala vybudovať správne návyky, keď to budeš opakovať a malo by to ísť o niečo ľahšie. U mňa bol jeden mesiac taký rozkukací. Potreboval som, aby si hlava zvykla na to, že ju používam po takom dlhom ničnerobení. Potom som už to napokon dal. Vyhral som nad všetkými vecami, ktoré ma ťažili. Na veľa vecí som prišiel skutočne náhodou, ako slepé kura ku zrnu. Minimalizoval som postupne príznaky schizofrénie ako aj depresie na minimum. Dúfam, že bude to na dlhší čas, u mňa je najväčší zabijak stres. Práve z neho som dostal prvú psychotickú ataku.

Anonym_93436

To chapem. Striedaj to, oddýchni si ale zároveň aj pracuj. Mrzi ma, že to maš tiež ťažke. Keď prídu zlé myšlienky tak ich skús nahradiť dobrými. Všímaj si maličkostí. Tento svet ... vždy tu budu dobré a zlé veci. Je jedno aká ja doba, no nikdy nebolo a ani nikdy nebude úplne super. Preto si všímaj najme toho dobrého. Les, príroda, zvierata, láska a tak ďalej. Isteže, je dobré si byť vedomý aj toho zlého, no myslieť na to zlé človeku nepomôže. Ta depresia a celkovo život bez zmyslu ... je to taká prázdnota a bolesť, no predsa len, skús to isté, čo ja. Stanov si za zmysel života lásku. Láska, to je niečo tak krásne až nemám slov na to aby som to popísal. A ži, uživaj si. Pusť si dobrý serial, choď von, nájdi si zábavku. Ja ku prikladu pišem krátke príbehy a učim sa pracovať s grafikou. Našiel som v tom svoje šťastie, a práve to šťastie je podstatné. Nepride k tebe samo, musiš ho najsť. Toť ešte, čo ma napadlo :-). Pekný deň ti prajem.