Nechcené myšlienky úzkosť

Príspevok v téme: Nechcené myšlienky úzkosť
Laete

Ahoj mám taký problém že nedokážem ovládať to na čo myslím. Neviem čo so sebou a nechcem to riešiť psychiatrom alebo liekmi. Ľudia ma nechápu a hovoria aby som proste nemyslela na zlé veci no ono to nie je len tak nemyslieť na niečo. Mávam strasne úzkosti keď tá myšlienka príde a často to spustí lavínu ďalších. A strašne ma to ubíja hlavne keď som sama alebo s rodinou.Nemyslim na zlé veci len vtedy keď som niekde vonku a v situáciách v ktorých jednoducho chcem byť. Je to akoby ma napádali zlé myšlienky pri ktorých väčšinou zaspávam. V poslednej dobe ma často boli hlava a myslím si že je to z toho stresu. Bojím sa že zomriem. Mávam aj také predstavy že keď niečo neurobím niekomu z mojej rodiny alebo ľudí na ktorých mi záleží sa niečo stane. A vyzerá to dosť čudne. vždy som bola taký naladovejší typ a väčšinou som strašne emotívna. Všetko ma deprimuje počasie,hudba,reklamy... Nechcem aby to takto so mnou manipulovalo neviete niečo poradiť.

lucia81

Odporučím Vám omnoho vacsiu pomoc ako je psychológ / psychiater, ktorý Vám dá iba lieky. Ak naozaj potrebujete pomoc tak zacnite od psychiky a s tým vie pomoct jeden pán z Trnavy. Pisem to sem, pretože mi jeho pomoc zmenil zivot. Je to jasnovidec - nikdy som tomu neverila, ale na každý problém sa vie pozrieť a ukázať Vám smer. Pišem sem aj jeho osobný kontakt, : 0902044010 rieši nie len psychické problémy, ale aj ťažké životné situácie a zdravotné problémy. Veľa štastia

Jana Lukacova

Laete:

Snahou ovládať svoje myšlienky (potláčať ich) svoj problém iba prehlbujete..potrebujete čeliť príčine, ktorá Vám spôsobuje hyperaktivitu mysle a náladovosť - tj. nevysporiadaným emóciám, ktoré máte vo svojom vnútri.

Buna

Ano , máš OCD a urcite to ries, lebo sa ti to moze vystupňovať .Moja dcera to má a tiez sme sa roky bránili ist psychológovi ci psychiatrovi , co len poriadne zhorsilo jej stav , ono ak sa to nelieci , sa ti to bude len zhoršovať , nebran sa liekom ak treba , zrejme ti nasadia potrebné antidepresiva .Ak sa obavas veľmi zajst hned za psychiatrom ,zajdi najskor za psychológom , ten sa s tebou podrobnejšie porozpráva a určí ďalší potrebny postup .Určite to ale ries , drzim moc palce .

mmmonic

ahoj Laete, docela viem ako sa citis, ale da sa s tym bojovat :) ja navyse trpim aj sf. Ale poviem ti pravdu. Asi tak 99% z toho na co myslis, myslim tie negativne veci ktore sa utvaraju v tvojej hlavicke bez priciny alebo z nejakej reklamy, filmu, hocicoho, sa proste nestanu. Cize sa obavas zbytocne. Su to len iluzie ktore si vytvara tvoj mozog na zaklade nejakej fobie alebo strachu. Treba najst pricinu a na tej pracovat. Ak chces ozvi sa :)))

Norok

ema87 a ako ti zachranil koz,skus to trosku rozviest.Mam nieco podobne.Proste furt v hlave vtierave pochmurne myslienky vyvolavajuce uzkost.Ale bez nejakeho obsahu,zmyslu proste ze sa nieco stane.Odhliadnuc od toho ze mam strach opustit mesto lebo citim neistotu.

ema87

Poznám riešenie, vybehni za jedným terapeutom/veštcom, ktorý ti ukáže ako ďalej. Je z Trnavy a okolie. Posuniem kontakt 0902044010 ( mne zachránil kožu )

Laete

poradim38 sú to myšlienky typu že mám nejakú vážnu chorobu alebo niekto z mojej rodiny že sa niečo zle stane.. som zúfalá):

Suzie174

Trochu mi to pripomina situaciu mojej sestry pred par rokmi. Mala uzkosti a vzdy sa bala ze ak nieco nespravi tak sa niekomu nieco stane alebo nieco privolá alebo tak. Castno myslela na smrt a tak. Volalo sa to OKP-obsedantno kompulzivna porucha a treba to riesit s psychologom