Ahoj mám taký problém že nedokážem ovládať to na čo myslím. Neviem čo so sebou a nechcem to riešiť psychiatrom alebo liekmi. Ľudia ma nechápu a hovoria aby som proste nemyslela na zlé veci no ono to nie je len tak nemyslieť na niečo. Mávam strasne úzkosti keď tá myšlienka príde a často to spustí lavínu ďalších. A strašne ma to ubíja hlavne keď som sama alebo s rodinou.Nemyslim na zlé veci len vtedy keď som niekde vonku a v situáciách v ktorých jednoducho chcem byť. Je to akoby ma napádali zlé myšlienky pri ktorých väčšinou zaspávam. V poslednej dobe ma často boli hlava a myslím si že je to z toho stresu. Bojím sa že zomriem. Mávam aj také predstavy že keď niečo neurobím niekomu z mojej rodiny alebo ľudí na ktorých mi záleží sa niečo stane. A vyzerá to dosť čudne. vždy som bola taký naladovejší typ a väčšinou som strašne emotívna. Všetko ma deprimuje počasie,hudba,reklamy... Nechcem aby to takto so mnou manipulovalo neviete niečo poradiť.
Nechcené myšlienky úzkosť
Odporučím Vám omnoho vacsiu pomoc ako je psychológ / psychiater, ktorý Vám dá iba lieky. Ak naozaj potrebujete pomoc tak zacnite od psychiky a s tým vie pomoct jeden pán z Trnavy. Pisem to sem, pretože mi jeho pomoc zmenil zivot. Je to jasnovidec - nikdy som tomu neverila, ale na každý problém sa vie pozrieť a ukázať Vám smer. Pišem sem aj jeho osobný kontakt, : 0902044010 rieši nie len psychické problémy, ale aj ťažké životné situácie a zdravotné problémy. Veľa štastia
No si úchylný len sa neobes ako tvoj otec..
Ano , máš OCD a urcite to ries, lebo sa ti to moze vystupňovať .Moja dcera to má a tiez sme sa roky bránili ist psychológovi ci psychiatrovi , co len poriadne zhorsilo jej stav , ono ak sa to nelieci , sa ti to bude len zhoršovať , nebran sa liekom ak treba , zrejme ti nasadia potrebné antidepresiva .Ak sa obavas veľmi zajst hned za psychiatrom ,zajdi najskor za psychológom , ten sa s tebou podrobnejšie porozpráva a určí ďalší potrebny postup .Určite to ale ries , drzim moc palce .
ahoj Laete, docela viem ako sa citis, ale da sa s tym bojovat :) ja navyse trpim aj sf. Ale poviem ti pravdu. Asi tak 99% z toho na co myslis, myslim tie negativne veci ktore sa utvaraju v tvojej hlavicke bez priciny alebo z nejakej reklamy, filmu, hocicoho, sa proste nestanu. Cize sa obavas zbytocne. Su to len iluzie ktore si vytvara tvoj mozog na zaklade nejakej fobie alebo strachu. Treba najst pricinu a na tej pracovat. Ak chces ozvi sa :)))
ema87 a ako ti zachranil koz,skus to trosku rozviest.Mam nieco podobne.Proste furt v hlave vtierave pochmurne myslienky vyvolavajuce uzkost.Ale bez nejakeho obsahu,zmyslu proste ze sa nieco stane.Odhliadnuc od toho ze mam strach opustit mesto lebo citim neistotu.
Poznám riešenie, vybehni za jedným terapeutom/veštcom, ktorý ti ukáže ako ďalej. Je z Trnavy a okolie. Posuniem kontakt 0902044010 ( mne zachránil kožu )
obsedantno kompulzivna porucha
poradim38 sú to myšlienky typu že mám nejakú vážnu chorobu alebo niekto z mojej rodiny že sa niečo zle stane.. som zúfalá):
Trochu mi to pripomina situaciu mojej sestry pred par rokmi. Mala uzkosti a vzdy sa bala ze ak nieco nespravi tak sa niekomu nieco stane alebo nieco privolá alebo tak. Castno myslela na smrt a tak. Volalo sa to OKP-obsedantno kompulzivna porucha a treba to riesit s psychologom