Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som nenormálny ja, alebo....??

Príspevok v téme: Som nenormálny ja, alebo....??
pepsi25

Čo sa otázky partnerských vzťahov týka, tak si kladiem otázku, či som nenormálny ja, alebo je len všetko naokolo mňa zbláznené a ja som posledný normálny človek na svete?

Takže: partnerské vzťahy ... to množné číslo mi tam prekáža. Je divné že ja chcem proste nájsť si len jednu s ktorou by som bol do konca života? Čo je na tom také zlé? Prečo každý koho poznám mal za život viac partnerov a aj keď sú spolu niekoľko rokov tak sa aj tak rozvedú lebo už tam nie je tá "iskra". Potom 40 ročné ženy s 20 ročnými deťmi si znova hľadajú partnerov a majú samozrejme úspech lebo v ich vekovej kategórii existujú samozrejme aj veľa 40 ročných rozvedených mužov s deťmi. To je rozvod a striedanie partnerov naozaj nevyhnutná súčasť partnerského života? To ľudia už zabudli na pravý význam slova "láska"??

Ja som mladý 25 ročný chlap, som úspešný, mám dobrú prácu, mám skvelých rodičov, ktorí sú stále spolu a majú sa radi, a zo strany žien by o mňa bol záujem, ale ja nemám záujem o kadejaké pochybné ženy čo sa chodia každý piatok opíjať s kamarátkami.. to už fakt dnes neexistuje nejaká normálna žena, ktorá sa vie správať a je úprimná a nestrieda partnerov? A také sú všade aj medzi 30-40 ročnými.... ja už fakt neviem či je toto normálne alebo nie?

Ja nechcem za život prestriedať 10 žien a mať deti s tromi ako dnes väčšina ľudí robí... Aký má zmysel budovať vzťah a rodinu keď v 40ke sa s odrastenými deťmi rozvediem a potom si zas nájdem ďalšiu? Ja toto nechcem... toto nie je "láska". Tieto vzťahy, to je len ekonomická dohoda o vzájomnom uspokojovaní svojich vlastných sebeckých potrieb...

Aj tie manželstvá, ako sa dnes každý žení/vydáva... toľko cirkusu a len preto aby sa ukázali akí sú bhoatí že majú veľkú svadbu, pričom to manželstvo "lásku" nevidelo ani z rýchlyka...

Ja už som z toho na prášky, celý život som bol vychovávaný v dobrých mravoch a očividne to bolo asi zle, lebo teraz nebudem schopný zapadnúť do skazeného promiskuitného sveta... ja proste nedokážem ženu len tak po**** a vykašlať sa na ňu... radšej budem sám než neustále zažívať bolesti z rozchodov..

A čo som sa bavil s ľuďmi, že ako to zvládajú tak mi povedali, že vzťahy nemôžem brať vážne a že prípadný rozchod brať ako samozrejmosť.. akože. WTF?? tak na čo potom chodiť do vzťahu keď s tým človekom ani do budúcna nepočíťam?? to už všetkým naozaj preskočilo alebo preskočilo mne a ja som ten nenormálny ktorý ešte nepochopil že nič také ako láska už neexistuje?

Vzťahy sú len ekonomická dohoda o vzájomnom uspokojovaní svojich sebeckých potriieb, ako nejaký obchodný kontrakt, zmluva... akože chápem, nejaké obchodné pravidlá existovať musia, ale zas až takto, že sa zo vzťahov vytrácajú city?? to nikdy nepochopím a nikdy tomu neprídem na chuť !!!!

verimti

este teda dodavam, ze tu nejde o ziadne kazanie, ale o vnutorny pocit, ktoremu je podriadeny aj moj zivot, cize ja inak konat nemozem, aj ked by som sa o to pokusala....pre kazdeho je na svete proste iba jedna laska jeho zivota a ked ju minie alebo mu umrie, nikto iny mu ju nema sancu vynahradit, vsetko by to nanajvys boli uz len slabsie odvary od toho originalu

verimti

Ja to takto vnimam tiez a odjakziva, i ked som k az tak dobrym a ani zlym mravom vedena nebola, ale odmalicka to tak citim....preto ani na svoj vek (ktory je mimochodom vyssi od toho tvojho) nemam v tomto smere skoro ziadne skusenosti a ani motivaciu ich hladat. Podla mna sa blizsie vztahy proste neskusaju, ale ide sa do nich bud naplno a navzdy alebo celkom vobec.

Angelika3

Ak chceš do vzťahu vkladať pravé city, musíš rátať aj s bolesťou a tej sa mnohí snažia vyhnúť a radšej zotrvávajú v bezpečných nemastných-neslaných vzťahoch.
Mať pekný vzťah nie je vôbec jednoduché a chce to dávku odvahy a nesebectva.

acd

Nie, pepsi, nevidíš to zle. Naozaj je taká doba, kedy sa manželský vzťah často považuje za akési dobrodružstvo, ktoré možno kedykoľvek ukončiť, aj keď si partneri sľubujú vernosť do konca života. Chihuahua má zrejme pravdu v tom, že treba trochu viac hľadať, lebo aj keď je takých ako ty, pomenej, určite ale ešte celkom nevymizli. Veľa šťastia.

Pravdaboli

Ja jednu poznám, všetci okolo sú zlí - veď oni fajčia, atď. ona stále sama, dobručká, skromná, to najlepšie ovocie na strome, za ktorým sa iným nechce ísť. Môj názor na ňu - namyslená zo šialenými nárokmi, sebecká, lenivá, chce vždy len to top, stále manipuluje inými, zlatokopectvo, nároky na iných neskutočné, nároky na seba 0., nevie nič o reálnom živote, pretože žije v bubline vytvorenej a financovanej jej rodičmi ... nechápem, kvôli čomu chodí takáto osoba do kostola.
Takže s tebou to môže byť tiež niečo podobné, to by musel zhodnotiť, niekto kto ťa viac pozná.

Chihuahua

Ahoj,
vidis to cele velmi spravne :-) asi mas spravny priklad aj od rodicov, ktori sa maju radi a su spolu..si mlady, mas kopu casu, jednoducho si hladaj dievca co zmysla ako ty, hlavne daj tomu as poriadne sa spoznat a budete tiez spolu stastni. Je kopec ludi ktori hladaju partnera na cely zivot. A to aka je doba co sa tyka striedania partnerov je sice zle, ale na druhej strane je dobre ze si to uz vela ludi uvedomuje a nepaci sa im to, tak hlavne ist si za svojim. Prajem ti vela stastia :-)

Jozef_B

Ako píše Sloniečko ja dám príklad: Mne umrela matka na rakovinu keď som mal 5 rokov a tatkovi ostali na krku 4 neplnoleté deti. Našiel si partnerku ktorej muž neprežil autonehodu a ona mala 1 plnoleté a 2 neplnoleté deti. Myslíš, že si dobrovolne vybrali byť nezadaní? Neni lepšie dopriať aj deťom lepší život, pocit kompletnejšej rodiny?

LukasTakSaVolam

Ja vidím zase problém v tom, že ty si dokonalý a všetci ostatní sú zlí a skazení. Vždy hľadaj chybu iba v sebe, druhých nezmeníš a keď ti vadí ako to máš, tak musíš zmeniť niečo u seba. Nevravím, že to musí byť to, že chceš iba jednu ženu, ale niečo zmeniť treba, lebo inak by si sa tu nesťažoval.

Sloniecko

nie, nie je nic divne na tvojej tuzbe mat jednu zenu za cely zivot- od randenia po svadbu az po hrob. Na tom nie je nic divne, ani zle. Ale o tvojom prispevku sa to uz tak jasne povedat neda. Tvoj prispevok srsi sebavedomim, si dokonaly, z uzasnej rodiny, super praca, si proste bez chyby a len ten zly, skazeny svet moze za to, ze si si este nedokazal najst zenu, ktora by bola aspon trochu tak dokonala ako si ty. Moze za to cely ten skazeny, zly svet a samozrejme vsetky zeny naokolo. A nechapem, co je zle na tom, ked si dvaja rozvedeni (alebo rozideni) ludia s detmi najdu k sebe cestu a vytvoria novu rodinu. Nikdy nemozes vediet, co predchadzalo rozvodu, mozno prave ti ludia su v tom uplne nevinne a konecne si dokazali najst dobreho cloveka s podobnym osudom. Ale pre teba to nie je normalne, pre dokonalych ludi neexistuje ospravedlnenie rozvodu. Alebo hladania si ineho partnera. Chapem, ze chces mat jednu vyvolenu po cely zivot, ale prispevok si napisal velmi nestastne, ako tu aj niekto uviedol- dokonale farizejsky. Vacsinou silno veriaci ludia, ktori maju za potreby dokazovat si, ako su silno veriaci a ake maju one zasady- vacsinou taki ludia su najvacsi farizeji. Hladaju chybu ihned v inych ludoch, vsetko, co odporuje ich nazorom, je hned zle, skazene, zaostale. Ale kazdy by si mal v prvom rade pozametat pred vlastnym prahom. Nikto nie je dokonaly, ani ty nie si, a cim skor to pochopis, tym lepsie pre teba. Usetris sa mnohych trapeni v zivote, lebo svet nie je len jednofarebny. Alebo mozes nadalej zit v tomto zmyslani a vsetkych okolo (hlavne vsetky zeny) vinit zo svojich neuspechov a zit v depkach a sebalutosti. Ako jeden nemenovany clovek, ktory tu neustale prispieva.