Zrusil nas spolocny vikend,aby isiel pomahat domov

Príspevok v téme: Zrusil nas spolocny vikend,aby isiel pomahat domov
smutnaa

Ahojte. Dnes sa mi stala taka nemila vec.A ja neviem,co si mam o tom celom mysliet?Som smutna,uplne som ostala taka rozcarovana z toho.Sme s priatelom tri mesiace.Viem,ze to nieje este vela.Ale uz ma zoznamil s jeho mamou aj babkou.Bola som teraz v stredu prvy raz u neho doma.Obaja zijeme v hlavnom meste.No pochadzame z jedneho kraja.Domov to mame viac ako 200km.Boli sme spolu od stredy.Poobede,ked skoncil pracu.Mali sme byt spolu stale.Ale na dnes mu nedali dovolenku.Tak sme to urobili tak,ze ma vcera vecer zaviezol na vlak domov (isla som domov navarit pre otca, aby mal navarene na cely vikend).A doobeda som sa zas vracala naspat,mal ma priatel vyzdvyhnut z prace a mali sme spolu byt az do pondelka.Uz sme boli dohodnuti,mali sme sa ist kupat,do kina.Ja som uz cestovala s velkym nakupom,co som mala varit pre nas na cely vikend.Ked som bola v Trnave,zrazu mi napisal priatel,ze ho to velmi mrzi,ale volal mu otec,ze im doviezli plno dreva na zimu a ze ma prist domov,aby to vsetko spolu porobili.Ja som mu napisala,ze som uz v Trnave.On ze co budeme robit?Ja,ze neviem.Napisal mi,ze ho to mrzi,ze som sa taku dialku trepala zbytocne,ze domov pojde teda az vecer,aby sme mohli byt aspon chvilu spolu.Spytala som sa ho,ci nemozem ist s nim?On mi odpisal,ze teraz este asi nie.. Tak som mu napisala,nech ide po praci rovno domov,pomoct s tym drevom.Ale je mi divne.Ano,sme spolu iba tri mesiace.Ale ja som si doma tiez vsetko zariadila,aby som mohla byt s nim.Varila som a upratovala som do 1.hodiny v noci,aby som vsetko postihala urobit.A tiez mame doma vela roboty,velku zahradu.A citim sa teraz sklamana a odsunuta na vedlajsiu kolaj.Mali sme dlhsie dohodnuty tento nas spolocny vikend. Chapala som aj to,ked mu na dnes nedali volno.Ja som dost chapava a tolerantna. Len sa obavam,ze to takto bude vzdy. Doma si nieco zmyslia a on zrusi nas program,spolocny cas a uteka domov. Neviem,co si mam o tom celom mysliet.A to uz ma takmer 37.rokov.

Miga

Po troch mesiacoch mu varis ako keby ste spolu boli 3 roky. Po troch mesiacoch si narokujes na jeho pozornost ako keby ste boli manzelia. Si ten typ zeny, co bude vecne do cohosi vrtat, najma do rodiny a nikdy ti nebude nic dobre. Furt mu budes vycitat vsetko, co nepojde podla tvojich predstav. Dovoli si zrusit nieco? Hned ufnukane sms. A chlap na ne hladi ako zaba z hnoja :D Nejak ides na to zhurta. Mna keby chlap takto obmedzoval vycitkami a srdcervucimi spravami, tak mu pekne krasne vysvetlim, ze som svojpravna a po troch mesiacoch mi nikto nebude robit sceny. Co bude o 5 rokov?? A byt chlapom, nechcem taku zenu, co sa zlozi po jednom nevydarenom vikende

kristiyna

neviem preco my zeny vieme byt taketo urazlive, nic zle nechcel, len ist pomoct domov, nemozeme od muza ocakavat aby sa nam odovzdal cely.

Lollka

Ja chapem ze si zneistela, ja by som tiez zneistela keby mi toto urobi na zaciatku vztahu, hlavne po tych skusenostiach co mam a ked sa toto dalo riesit aj inak. Urcite vedel ze niekedy teraz dojde to drevo, chodi tak cele roky, mohol zavolat otcovi a spytat sa kedy presne dojde. Ale ok, mozno si fakt stoji na vedeni a niektore veci mu nedojdu, lebo nie je zvyknuty fungovat vo vztahu. Chce to uprimny rozhovor, bud asertivna ale nerob mu vycitky. Skor mu skus vysvetlit svoje pocity, ze ta to ranilo, ze si uz mala nakupene a potraviny nie su zadarmo. Povedz mu, ako si predstavujes aby takuto situaciu v buducnosti riesil. Uvidis co ti na to povie a ci si z toho nieco vezme, co bude dalej. A tiez si s nim skus vyjasnit ako budete fungovat co sa tyka vikendov, kolko vikendov mieni travit u rodicov a kedy ta tam ma v plane prvy krat zobrat. Bez kriku bez vycitiek bez emocii. V 37 rokoch fakt nemusi travit kazdy vikend u rodicov, hlavne ked ma vztah, je samozrejme v poriadku ze im bude aj nadalej pomahat, ze im bude rubat drevo a ine veci, rodicom je urcite treba pomahat, vychovali ho, vela pre neho spravili a on je mlady zdravy chlap tak preco by im nenarubal drevo. Moj byvaly tiez rubal drevo rodicom na chate, zobral tam aj mna ja som pomahala to drevo ukladat, bol to prijemne straveny vikend. A ty podla toho jak mu vyvaras nie si leniva a nemala by si problem im tam tiez pomahat ale ked ti tam zakazal ist co zmozes. Bud asertivna ale nie protivna, uz toho pre neho tolko nerob, nenakupuj sama, chodte nakupit spolu a nech polovicu zaplati, preco by si to furt mala platit len ty. A nevar pre neho tolko, nech on pomaha pri vareni, poziadaj ho o to s usmevom ako samozrejmu vec. Ako si ho na zaciatku naucis, takeho ho budes mat, ak ho naucis ze ty robis vsetko a rozkrajas sa pre neho tak to bude brat ako samozrejmost. Uvidis este, ci sa ho to naucit da, ak by sa tvrdo vzoprel a odmietal sa podielat na financovani nakupov a vareni tak je na mieste pouvazovat ci ma taky vztah pre teba zmysel.

Aliss

Smutna, dostat taku sms, tiez sa spytam to iste :) Uvedom si, co si napisala. Je to akoby urobil neviem co hrozne a ty uz mas hned pochybnosti a riesis, ci to ma alebo nema zmysel. Co budes robit, az pridu skutocne problemy, hm? Ved toto je malichernost. Defcon ma pravdu v tom, ze ak sa dovezie drevo, treba ho upratat co najskor. Ja sice doma uz nezijem, ale dobre si pamatam, ze ked sme dostali zasielku dreva, vsetci sme sa na to vrhli, aby to bolo este v ten den upratane. A je jedno, ci na chate, ci pred domom. Ak je dobre pocasie, zvykne sa to prosto urobit hned, nie kym na to poprsi a mozes susit do aleluja :) Nebudem tu pisat, ze riadne preschnute drevo hori lepsie ako sto raz poprsane, to je snad jasne :D A to drevo im nebudu vozit kazdy vikend, stoji to velke peniaze. Ta sme bola zbytocna, naozaj. Nebud to dievca, co dava chlapovi ultimata v style "bud ja alebo rodina". Sama si napisala, ze si samostatna a vies si cas vyplnit aj bez neho. Tak naco take spravy pochybovacne? Potrebujes uistit, ze s tebou chce byt? Tak sa ho na to spytaj, ked budete spolu. Osobne nemam rada rozhovory cez net, cez sms, chcem cloveka vidiet pri rozhovore a v pokoji sa rozpravat. A to radim aj tebe. Pokial nebude domov chodit kazdy vikend, lebo treba pavuciny omiest, lebo treba psovi zhlobit budu, lebo treba zachod vymalovat a podobne, tak z toho nerob vedu, kvoli drevu. Vies, rodicia sa ho zrejme nepytali, ci nahodou frajerke neslubil sediet vedla nej cely vikend, ako drevo objednali, tak ho dostali. Bolo jeho slobodne rozhodnutie tam ist. A ty nemas, podla mna, pravo si na neho narokovat, je to partner, ktory je s tebou dobrovolne a ty s nim...nie je to tvoje dieta, za ktore mas zodpovednost. Pokial toto nebude na pravidelnej baze, ze kazdy vikend pojde pokosit 300 km domov travu, tak sa nemas coho strachovat ;)

smutnaa

bcw,uz som nakupila aj predtym a navarila mu. Nie raz.A ist som s nim chcela,pytala som sa ho,ci mozem ist s nim.Ale reagoval,ze zatial asi este nie..

bcw

Neviem, ci sa vobec k sebe hodite. Ty mas raz nakupit , navarit a nevyjde to a robis z toho koniec sveta. Vo vztahoch sa take veci obcas deju, ze nieco nevyjde. Ked je toto pre teba taky obrovsky , neprekonatelny problem, tak ti ziadny vztah fungovat nebude. Zeny vacsinou cakaju od muza, ze bude zarabat, postavi dom, bude rodinu zanezpecovat, popri tom sa im bude venovat s mnozstvom volneho casu, dbat o seba, riesit ich psychicke problemy a neviem, co vsetko este. Ty ked mas raz navarit a preniest jedlo z bodu a do bodu b a nieco sa skomplikuje, tak si nevies rady a vypisujes po forach. Mala si hned vsetko nechat a ist mu pomoct narubat to drevo.

smutnaa

Napisala som mu teraz rano: Romanko moj,si si isty,ze chces vobec vztah? Vies, lebo vztah nie je o tom,ze ti obcas spestrim a vyplnim volny cas po praci,ale vztah by mal byt o tom,ze ti dvaja by mali byvat spolu co najviac a co najcastejsie,ak nie stale.Ze su svojou sucastou,lebo to chcu.
A jeho reakcia: nerozumiem tvojim pismenkam,stalo sa nieco Lucka?

smutnaa

Dobre rano.
Defcon,jeho rodicia ziju v 4i byte v meste a tu chatu (je dost velka,sklada sa z 2budov), maju na vikendy a volny cas.Nemaju tam nic zasadene,nechovaju tam zvierata.Maju ju na relax a oddych.Je tam travnik,ten kosieva priatel. A maju dokopca este teren,ten tiez kosieva priatel krovinorezom.

Ovecky,tak ano,trafila si.Doteraz vzdy travieval vsetky vikendy na tej ich chate s rodicmi. Chapem ho,ze to tam ma rad.Byva v byte v hl.meste,ma sedave povolanie, tak je rad,ked vypadne z mesta a je na chalupe v prirode.A ano,s maminou si denne volava. Toto chapem,nech si volaju. Maju spolu pekny,hlboky vztah. Skor ide o to,ze pri nas oboch sa rodicia naucili,ze sme sami,ze travime s nimi vsetky vikendy a sviatky. A teraz ide o to,to dako zosuladit. Aby sme aj my dvaja boli obcas spolu.Lebo cez tyzden je to vzdy len par hodin po praci,aj to iba 3x do tyzdna. A takyto vztah je onicom..

Lollka,dakujem ti.Ono to bolo tak,ze priatel o tom dreve nevedel.To objednaval a vybavoval jeho tatko.Iba mu automaticky ako je vzdy nauceny,zavolal piatok do prace,ze ma prist po praci na chalupu, lebo im hned rano dovezu 15metrov dreva. Priatel mi to hned potom pisal,co sa deje. A to som ja uz bola vlakom v TT.

Lollka

Defcon vsak si precitaj co tu predtym pisala, rodicia ziju v byte v meste a drevo potrebovali na chatu kde chodia relaxovat. Nemaju tam ziadne zvierata a nic tam nepestuju. Asi tam nebude vela roboty a ked raz za rok dojde drevo tak panko si to nevie ani naplanovat, zrovna na ten vikend si dohodne rande aby ho den predtym zrusil. Podla mna nezodpovedne a sebecke. Tak ked viem ze dojde drevo a budem ho musiet ist narubat tak si spolocny vikend naplanujem na inokedy. Smutnaa by to isto pochopila keby jej to povedal dopredu. Ma pravo byt smutna i nastvana, toto bolo nefer. Minula kopu penazi na potraviny aby navarila napiekla, aby sa pankovi pacilo a toto je vdaka.

Smutnaa nabuduce hlavne nic nekupuj, chodte nakupit spolu ked pride a nech polovicu zacaluje. Potom pred neho hod noviny, zemiaky a nech supe. Po obede nech ta ani nenapadne umyt riad, nech umyva on a ty budes utierat. Ked chce jest nech pomaha, navarte spolu. Nenechaj zo seba robit handru a sluzku k comu to smeruje teraz. Ty sa snazis, on si to nevazi tak uber, lebo to bude brat jak samozrejmost ze moze s tebou zametat.

Ovecky

Nevidim to tragicky. Jedine co fakt pokaslal bolo, ze ta nechal samu, mohla si im predsa pomoct, bolo by rychlejsie hotove. Ale mozno ta nechcel zatazovat, robit drevo je makacka. Pokial netravi u rodicov kazdy vikend a mamicka mu nevola kazdy vecer, je to ok. Horsie by bolo, keby si u nich chcel prerobit podkrovie, to by si si teprv vlasy trhala, ver mi. Bud rada, ze je chlapec robotny.