Ahojte. Dnes sa mi stala taka nemila vec.A ja neviem,co si mam o tom celom mysliet?Som smutna,uplne som ostala taka rozcarovana z toho.Sme s priatelom tri mesiace.Viem,ze to nieje este vela.Ale uz ma zoznamil s jeho mamou aj babkou.Bola som teraz v stredu prvy raz u neho doma.Obaja zijeme v hlavnom meste.No pochadzame z jedneho kraja.Domov to mame viac ako 200km.Boli sme spolu od stredy.Poobede,ked skoncil pracu.Mali sme byt spolu stale.Ale na dnes mu nedali dovolenku.Tak sme to urobili tak,ze ma vcera vecer zaviezol na vlak domov (isla som domov navarit pre otca, aby mal navarene na cely vikend).A doobeda som sa zas vracala naspat,mal ma priatel vyzdvyhnut z prace a mali sme spolu byt az do pondelka.Uz sme boli dohodnuti,mali sme sa ist kupat,do kina.Ja som uz cestovala s velkym nakupom,co som mala varit pre nas na cely vikend.Ked som bola v Trnave,zrazu mi napisal priatel,ze ho to velmi mrzi,ale volal mu otec,ze im doviezli plno dreva na zimu a ze ma prist domov,aby to vsetko spolu porobili.Ja som mu napisala,ze som uz v Trnave.On ze co budeme robit?Ja,ze neviem.Napisal mi,ze ho to mrzi,ze som sa taku dialku trepala zbytocne,ze domov pojde teda az vecer,aby sme mohli byt aspon chvilu spolu.Spytala som sa ho,ci nemozem ist s nim?On mi odpisal,ze teraz este asi nie.. Tak som mu napisala,nech ide po praci rovno domov,pomoct s tym drevom.Ale je mi divne.Ano,sme spolu iba tri mesiace.Ale ja som si doma tiez vsetko zariadila,aby som mohla byt s nim.Varila som a upratovala som do 1.hodiny v noci,aby som vsetko postihala urobit.A tiez mame doma vela roboty,velku zahradu.A citim sa teraz sklamana a odsunuta na vedlajsiu kolaj.Mali sme dlhsie dohodnuty tento nas spolocny vikend. Chapala som aj to,ked mu na dnes nedali volno.Ja som dost chapava a tolerantna. Len sa obavam,ze to takto bude vzdy. Doma si nieco zmyslia a on zrusi nas program,spolocny cas a uteka domov. Neviem,co si mam o tom celom mysliet.A to uz ma takmer 37.rokov.
Zrusil nas spolocny vikend,aby isiel pomahat domov
Jeho rodicia ziju v byte ? A potrebuju drevo na zimu ? Niekde je chyba v desatinnej ciarke.......odhliadnuc od miziveho percenta tych, ktori naozaj byvaju v byte a kuria drevom napr v interierovych krbovych kachloch.....
Tak ci tak ,jeho rodicom prislo drevo na zimu a trebalo ho spracovat a uskladnit.....cez to naozaj vlak nechodi.
Mozno len polutovat dievca, ze si to odnieslo. Spravny postup bol ten, ze chalan mal vziat dievca k rodicom na cely vikend.
Seniorov niekedy tazko pochopit, ale musime svojim rodicom odpustit taketo preslapy a stat za nimi.
Defcon on nie je dedincan a jeho rodicia ziju v byte. A ani u dedincanov neverim ze to tak funguje, to drevo neprislo samo od seba, niekto ho objednal a kto ho objednal vie aj kedy ho dovezu a vie si tym padom naplanovat ten vikend tak aby sa venoval tomu a nesluboval spolocny vikend inemu. A nie ze z cista jasna nam doslo drevo nikto ho nepozval neviem jak je to mozne ale musim zrusit spolocny vikend hoc uz mas nakupene, navarene.
Lollka, s tym nesuhlasim. Dedincania su tak vychovavani od mala, ze ked pride drevo, tak je to praca prvoradej dolezitosti. Lebo teraz sa neda, potom sa nemoze, potom zas je nieco ine...... ked pride drevo, tak sa musi ihned spratat, a bodka. Tak to na dedine funguje. A rovnako by bola svätokradez mladeho, keby povedal : sorry, tento vikend nemozem, bo mam rande. -)))
To je dedina, niektore prace maju prednost aj pred smrtou.
Drevo, žatva, a par dalsich maju prednost a cez ne vlak jednoducho nejazdi....
Ahoj Lollka.Ved prave,ze jeho rodicia su zvyknuti,ze je dlhe roky sam a ze cez tyzden je iba v robote a na vikendy vzdy chodil domov do rodiska,tam robil na chate a byval s nimi.U mna to iste.Mrzi ma to.Ved ako si mame inak budovat vztah?Robi denne od rana do 16-17h.A ked mozeme byt konecne prvy raz spolu cely vikend,tak drevo.Vsak uvidim,ako to bude dalej..
A to do 1h,co som bola hore,bolo kvoli mojmu otcovi.Pricestovala som az vecer domov a varila som mu,aby mal na piatok a vikend,co jest.Lebo uz doobeda pietok som cestovala za priatelom do hl.mesta
Allis,dakujem.Ja som rada,ze pomaha rodicom.Vsak sestra je vydata v zahranici, tak sa spoliehaju iba nanho.Moj otec rovnako tak zas na mna.On mi sam povedal,ze doteraz ho mali rodicia iba pre seba a bol ako dievca pre vsetko.Su nauceni,ze kazdy vikend chodi domov a su na chate,tam kosi,vari.Pomaha vsetko,co je treba.Ja rovnako tak isto doma.Uz som sa ho aj pytala,ako to urobime,ci nebudeme vari spolu byvat a travievat vikendy spolocne?Povedal,ze budeme,ze to musi nejako vymysliet a zorganizovat. A ved ja nemam problem travit cas inak ako s nim.Ja som s nim 3mesiace,ale dovtedy som bola velmi dlho sama.Takze ja som vikend travila s priatelkou-nakupy,kino, grilovacka.Dalsi priatelia ma zas volali do Madarska sa kupat.Takze ja mam vela zaujmov a priatelov.Ale tak tesila som sa, ze s mojim priatelom prezijeme prvy raz sami spolocny vikend spolu..
Jana Lukacova,dakujem.Toto,co pisete, musi vsak spracovat v sebe hlavne on sam. So svojou mamou a s jej mamou-babkou,s ktorymi ma zoznamil,vychadza velmi dobre.Matku nesmierne miluje.S tou ma zoznamil. S otcom vsak blizky vztah nema.Hovori o nom,ze je zvlastny,svojsky. Mozno preto ma s nim nechcel zatial zoznamit a vziat ma so sebou.
Mne nepride v poriadku ked zrusil vikend s tebou kvoli tomuto. Nezda sa, ze by sa nan a na teba nejak moc tesil. Ine by bolo keby mu zavolali ze mama/otec je chory alebo nejaky iny vazny dovod. Ale preco rodicom nepovedal ze uz nieco ma a ze pride az dalsi vikend. Ved zima nezacina buduci tyzden. Preco mu oni nepovedali v dostatocnom predstihu ze chcu aby im prisiel pomoct s drevom. Je to stary mladenec a evidentne u nich funguje taky system ze on skaka ako oni piskaju. Preco mu doteraz ziaden vztah nevydrzal. Uvidis co bude dalej, ale radsej od tohto vztahu velke ocakavania nemaj. A hlavne sa ty sama nejak moc nesnaz, budes zbytocne sklamana ako teraz. Nikdy kvoli nemu nepracuj do 1 v noci a navarit mu tiez nemusis. Povedz mu, ze si bola unavena, nech objedna cinu. Ty sa budes snazit, vyvarat, vypekat do noci a panko zrusi spolocny vikend den predtym lebo mamicka zavolala. Ja som to mala podobne v byvalom vztahu, snazila som sa, robila prenho prve posledne a on pre mna nic. A nakoniec mi povedal ze to je moja hlupost ked pre neho vsetko robim, ze on ma o nic neprosil. A mal pravdu, bola som sprosta. Tak sa z toho pouc. Lebo ten tvoj to asi tiez tak berie ze neprosil ta, aby si do noci pracovala, neprosil ta aby si nakupila, ani navarila. Toto nie je typ muza co to oceni tak sa nesnaz.
Stalo sa to prvy raz, nerobila by som preto z toho vedu :) Keby slo o pravidelnu situaciu, napisala by som nieco ine. Ste spolu kratko a este sa tak extremne nepoznate, respektive usudzujem, ze pred vztahom ste sa moc nekamosili :D Neda sa preto urcit, tebe uz toboz nie, ci bude v tomto pokracovat, ci sa kazdy vikend vyberie pomahat aj napriek planom. Zatial to ber tak, ze mas vedla seba niekoho, kto si zrejme vazi rodicov a preto im pomaha aj napriek dialke. A mala rada odo mna...Aj napriek tomu, ze spolu chodite, uc sa existovat aj bez neho. Zrusi spolocny vikend? Okej, si samostatna dospela osoba, vies ze mas xxx moznosti ako ten vikend stravit v spolocnosti inych ludi, takze to nie je koniec sveta :) Urcite mu v klude vysvetli, ze si z toho nebola nadsena. Ale smutna nemusis byt :) Nestoji to za to
smutnaa:
z toho, čo píšete to vyzerá tak, že priateľa sužuje strach zo vzťahu (ktorý zosilnel po tom, ako ste sa zoznámila s jeho rodinou) a preto mu povinnosti s drevom prišli ako vhodný únik od Vás...takéto úniky sú pomerne bežné, najmä, ak si človek v minulosti prešiel sklamaním...samozrejme je dôležité, aby im človek čelil, ak si chce vybudovať fungujúci vzťah...
Angelika3.Velmi pekne ti dakujem za rady. Uz sme si to stihli spolu vysvetlit.Je uz dobre. Tiez ho to vsetko mrzi.Ako to dopadlo. Dakujem, si velmi dobra a mila :) :*
SofiaElla,hystericka nie som.Iba som sa dva tyzdne tesila na nas spolocny, predlzeny vikend.Najskor mu na dnes nedali volno.A potom ked idem 200km s velkym nakupom,dozviem sa,ze ani z vikendu nic nebude.To,ze som preto sklamana a smutna,myslim,ze je normalne a nie hystericke..