Zdravím. Čo pomáha na nízke sebavedomie? Pomôže psychiater (lieky)? Tak nízke že človek žije takmer v izolácii od ostatných.
Čo pomáha na nízke sebavedomie?
Hedviga - keby som vedela co to sposobuje tak uz mam vyhrate
Ver mi že psychiater nepomôže...no možno trošku ale nie moc takze to neni dovod tam chodit...ja som mala hrozne male sebavedomie a najlepsi sposob ako som si ho zvíšila bolo mať v PIČI a viac sa prihovárať ľudom...je to mozno aj mojom povahou ze nezaujimaju ma druhý ludia ale ked toto budem praktikovat ver mi ze budem mat take sebavedomie že budem aj iní ľudí pohaňať k vyssiemu sebavedomiu a to nevedomky
nieco tento problem sposobuje treba to riesit
vyriesit to co ti to nizke sebavedomie sposobuje- nic ine nepomoze treba sa popasovat zo strachom a vyriesit co ta trapi
Najviac pomoze dosiahnut uspech. Najst svoju silnu stranku - nadanie, talent a na tom si vybudovat uspech. Aj maly uspech. Napriklad zacat pravidelne behavat a potom sa pekne umiestnit na maratone. Nemusi to byt hned medaila. Z 300 ucastnikov moze byt aj take 30. miesto velmi pekny uspech a uspech zvysuje sebavedomie. Iny priklad: 20rocny panic bez vysokej skoly neovlada ani jeden jazyk, ma maturitu. Znizuje mu sebavedomie, ze nema frajerku, ze je panic, ze sa nedostal na svoju vysnivanu vysoku skolu, ze mu to nevyslo na prijimackach. Lebo su to neuspechy a neuspechy znizuju sebavedomie. Pomoze mu, ked este viac zamaka na sebe, na dalsi rok sa uz dostane na skolu, na ktoru chcel ist, vystuduje ju, nauci sa svetovy jazyk, najde si dobru pracu s peknym zarobkom. Tym si nesebavedomy 27 rocny panic moze najst uz aj partnerku na zivot, lebo uz ma co ponuknut. Pride vztah - dalsi uspech. Niekomu znizuje sebavedomie fakt, ze nema vztah. Ale ked ho ziska, uz je tu pravdaze o dovod menej. Velakrat je to tak, ze dieta je velmi nesebavedome, v puberte je sebavedomie este nizsie, totalne uz na bode mrazu, predovsetkym u toho, to ma chudobnych rodicov, lebo... nema ani par drobnych na pivko, musi sediet doma... a napravi sa to az vstupom do pracovneho zivota, zarabanim vlastnych penazi, nadobudanim zivotnych skusenosti a pravdaze hlavne nadobudanim uspechov. Antidepresivum samo o sebe nezvysi sebavedomie. Nanajvys moze pomoct ludom, ktori nevedia v noci spavat. Na ten spanok. A pomoze aj velmi chudym tintitkam, co nevedia pribrat. Na to pribratie. Ale urcite nie na sebavedomie. Pri tom sebavedomi to ma skor opacny efekt. Clovek priberie a bude otapeny a unaveny a z tucnoty sa mu sebavedomie len znizi, lebo tucnota a unava su brane ako neuspech. Takze ziskanie sebavedomia nie je o liekoch, ale o voli a o chuti na sebe pracovat a ziskavat uspechy.
Mne pomáha cvičenie. Teraz necvicim už niekoľko dní, ale znovu sa mi vracajú fóbie a strachy z davu, z ľudí. Keď si zacvičim tak mám veľmi fajn pocit zo seba, cítim že sa mi vyplavujú hormóny šťastia, lebo vtedy som spokojná. Žiadne lieky mi na to nikdy nepomohli. Stačí polhodina kardio denne a som ako ina osoba ako pred cvičením. Zrazu sa cítim sebavedomo, sebaisto a takisto ľudia chodia často za mnou nakaziť sa tou mojou radosťou
a sebavedomie ti aj dodá, keď sa naučíš vyjadrovať to, čo ty sama chceš (povedať) a nebudeš držať hubu. Predstav si, -v živote ti išlo o veľa vecí a držala si hubu. Potom si si to vytýkala (prečo som to zas urobila? Ja krava.) No proste toto treba zmeniť.Čím viac budeš sama sebou pred ľuďmi o to menej sa budeš na seba hnevať, aká si neschopná.
tiež môže pomôcť venovať sa nejakému bojovému športu.
Ja som trénoval a zaznamenal som zvýšenie sebavedomia,
hlavne počas tréningu.
Aj Chuck Norris, keď trénoval mládež v bojových športoch, tak povedal, že pozoroval,ako aj deti, ktoré si veľmi neverili, dvihlo im to dosť sebavedomie.
Môžeš byť aj samouk, ako ja.
Alebo sa nauč nejaký tanec. Aj to dodá odvahu človeku.
Čo mám odskúšané ešte na sebe je to, že jeď som sa v noci nevyspal, a komunikujem s ľuďmi potom cez deň, tak nerieši hlava kopec blbostí a to tiež zvyšuje sebavedomie, a toto doslova minujem tieto stavy. Lepšie sa mi komunikuje s ľuďmi, toľko sa nebojím. Platí to vo všeobecnosti.
Tiež navrhujem.vytvoriť skupinu,kde by boli ľudia s nízkym sebavedomím a robili by sme také veci, že jeden povie druhému -Pak do p. ty k...\p. atď.
Ale nemuseli by sme sa len slovne urážať. Dajme tomu by sme boli 4 ľudia a strihli by sme si, že kto prehrá, tak toho každý z nás kopne do zadku. Alebo čo ja viem, niečo mu spraví, dá mu facku, alebo ho sotí a on spadne na zem. A potom sa môže rôzne vystriedať, aj bez losovania. A potom uvidíš na sebe,ako ti stúpne srbavedomie. Aspoň na ten deň. Bola by to taká terapeutická skupina. Alebo by bolo povolené každému si povedať, čo chce. Boli by to také špeciálne terapeutické sedenia.
Ak sa hlbšie zamyslíš nad tým, čo tu píšem, tak je to o tom, že my máme potlačenú agresivitu v sebe (agr. správanie), a tým pádom sme málo sebavedomí. Preto odporúčam nacvičiť si ako byť agresívnejší. Bola by to teda forma hry. Dá sa niekto na to?
Alebo v krajnom prípade by sme mohli urobiť - že niekoho uvuažeme na reťaz okolo krku a ten človek bude hrať, že je pes a išli by ostatní s týto psom po ulici, kde budú ľudia :).
Ak by nikto nechcel byť pes, bol by som to ja.Ide aj o to, že mám soc. fóbiu. A.tento strach znížiš aj tým, že sa vystavíš TRÁPNYM SITUÁCIÁM. Ja už som toho urobil veľa. Napr. som si dal sáčok na hlavu a išiel som po ulici. Má to urč. vplyv na SF.