Pokazila som si život s tým nepravým.

Príspevok v téme: Pokazila som si život s tým nepravým.
Nataly_88

Ahojte, mám 29rokov a asi sa skôr potrebujem vyrozprávať, pretože zrejme neexistuje nik komu by som sa nehanbila zdôveriť nakoľko si za svoj problém môžem sčasti aj sama..
Mám priateľa, poznáme sa 4 roky, sme spolu 3roky, z toho 2spolu bývame. Spoločné bývanie sme skúsili najprv v podnájme a keďže to fungovalo začali sme pokukovať po vlastnom byte, keďže ja niesom rovesníčka z tadiaľto a za podnájmy som vyhadzovala peniaze 10rokov... Rozumieme si- obaja sme introverti, najradšej sami vo dvojici, no ani jeden nieje pod papučou..
Pred tým ako sme sa zaviazali hypotékou sme mali debatu o plánoch do budúcna - nemať veľkú svadbu, mať jedno dieťa. Bola som spokojná že som našla niekoho kto odomňa nechce aby som sa predvádzala v drahých svadobých šatách pred 200ľuďmi a porodila mu 4deti.... No čas letí, bývame už rok vo vlastnom, máme krásny byt, obaja vlastné príjmy, len z ostatných plánov úplne zišlo... Veľkú svadbu síce nechcem, ale niekoľkokrát som priateľovi načrtla že by som chcela nosiť jeho meno , aj keď by šlo len o papier podpísaný na úrade... Dnes som sa dočkala odpovede v zmysle že sa ŽIADNEJ svadby nemusím obávať.. taktiež sme boli pozrieť známych s malým dieťaťom a vypadlo zo mňa že už by som aj chcela, no jeho reakcia bola pokrútenie hlavou.. bohužiaľ nemám v génoch byť plodná do 40tky preto sa obávam a mám pocit že mi život uteká pomedzi prsty.. rada by som sa niekde posunula, no z jeho strany zjavne žiadne pokroky neprichádzajú do úvahy...
Som smutná pretože sme sa na túto tému bavili nie raz po roku spolocného bývania, aby sme vedeli či si život predstavujeme stále rovnako a teraz mám pocit že ma len jednoducho oklamal... Na druhej strane som nahnevaná sama na seba že som sa tak oklamať nechala a že sme to unáhlili.. Sme spolu 3roky a žiadny pokrok z jeho strany, žiadna iniciatíva, záujem o mňa... Všetko sa kúpou spoločného bytu akoby vytratilo, akoby už dostal čo chcel a viac sa nezaujíma o moje potreby.... Som z toho všetkého sklamaná... Je niekto tiež v takej situácii?

tor345

Normalne vazne s nim hod rec, ze ako si to predstavuje do buducna a ci len teraz nechce svadbu a deti alebo ci nechce vobec. Lebo bola by tu ta pravdepodobnost, ze sa este neciti zrely na dieta teraz, ale povedzme uz o takych 5 rokov by to aj prijal, ked uz bude splatena cast hypoteky. Lebo jedna vec je, ze by si s tym pockala a prisposobila by si sa mu, ze teda urobite tu svadbu a to dieta o tych par rokov. Druha vec je, keby sa razne vyjadril, ze ziadna svadba a ziadne dieta nikdy nebude v jeho planoch. Potom by si uz mala v tom jasno, ze treba odist od neho a poobzerat sa po rozumovo zrelsom muzovi, ktory by uvital svadbu a dieta hoci aj hned alebo minimalne bez dlhych rokov cakania. Kazdopadne skoda zahodit viacrocny vztah, ale na druhej strane musis vediet, na com si a nie len aby ta priatel vodil za nos este dlhsie.

puncovy-rez

máš 29, aký život si si pokazila?
- nemáš decko s nepravým
- nevydala si sa za nepraveho...

tak čo ti bráni sa s ním rozísť..?!

sadni si s ním a povedz mu že dohoda bola ze budete mať svadbu, dieťa... že keby si to vedela nestrácala by si s ním čas...
opýtaj sa ho na riešenie... ?
resp. mu oznám, že bud idete riešiť svadbu a dieťa, alebo sa rozídete a každy si bude žiť život podla svojich predstáv..čo sa týka bytu sa môžte dohodnuť najbližší pracovný týžden íst do banky a prepísať hypoteku na neho, alebo byt predať...
a vyriešene...

neplačkaj do vankuša ale rieš!!!

janusik222

ze pokazila som si zivot... mas pracu si zdrava mate byt...to co pises? zato ze nemate hned svadbu nemas pokazeny zivot... pokazeny zivot vyzera inak.... paradoxne vela parom sa pokazi zivot prave po svadbe... preco ludia potrebuju papier a ceremonie na vsetko?? da sa zit stastne aj inak nielen podla zauzivaneho stereotypu...

Jax

Damy ti to napisali presne. Ja len doplnim, ze zakladom vztahu je otvorena komunikacia. Nepises jeho nazor, pretoze ho sama nevies a len si ho domyslas. Najprv si vsetko detailne vyrozpravajte - bez emocii, vycitiek a zbytocnej dramy. A potom, ked budete obaja presne vediet, na com ste, mozte hladat riesenia. Inak strielas na slepo a nikdy netrafis. Otvorena komunikacia...

kafe

vlastne sa nic nestalo a ty tu robis dramaticke uzavery, ako si si pokazila zivot. Chlap ti ani nemusel klamat, len zmenil nazor, to robia zeny tiez. Prestali ste sa zhodovat v dolezitych veciach, tak pojdete od seba, je tam toho. Ludia si prestavaju rozumiet aj ked su manzelia a maju deti, takze ty si na tom este velmi dobre. Obisiel ta rozvod a smutne oci deti, vlastne si to vyhrala.

Chlapovi oznam, ze ty svadbu a deti chces. Ked nie s nim, tak s niekym inym. Vyriesit IBA spolocnu hypoteku, je fakt to najmenej. Drz sa toho, co by si v zivote rada mala ty, chod si za tym a hladaj ludi, partnera, co to chcu tiez. Jednoduche. Pindanie na priatela ti houno pomoze. On ma rovnake pravo, zit tak ako sa to jemu paci (nie tebe) a proste obcas sa to stava aj po 20-tich rokoch, ze sa ludia nezhodnu v tom ako chcu zit. Ziadna tragedia. Taky je zivot, nie staticky, plynie. Ludia bud napreduju, plynu rovnako a vtedy je to fajn, alebo ma kazdy svoju rychlost, smer a potom to skripe.

a_dr1a

Porad sa hlavne s pravnikom, ako vyriesit vase spolocne byvanie a vsetko s tym suvisiace (hypo, vyplatenie vlozeneho kapitalu, vystahovanie ai). No a ries si svoje sukromie, vlastny zivot. Ak sa v takto podstatnych veciach rozchadzate, nezalezi mu na tvojich potrebach tuzbach snoch, 5erie si do huby co skutocny chlap nerobi, pod si sama za svojim. Ak je nim dieta rodicovstvo svadba ai, tak si za tym proste pod. Oznam mu, ako to vidis cele ty a co planujes urobit a ako chces zit ty a pod si proste za svojim. Bude mat moznost rozhodnut sa a zvazit si vsetko kym toto vsetko zacnes cele realizovat. Co a ako dalej, nech si zvazi Pre a Proti, vsetko. Mas 29r, takze dost casu. Na vsetko. Byvanie, novy vztah, dieta rodinu. Nedavaj "milion" sanci niekomu kto toho nie je hodny. Lebo takto mozes premrhat fakt svoj zivot. A nic z toho. Necakaj, ze ho zmenis. Ked budes mat celu svoju situaciu odkonzultovanu s odbornikom, tak tomu svojmu povedz jasne strucne bez emocii co chces ty, fakty mu predostri ohladne bytu financii ai a daj mu cas na vyjadrenie. A potom sa zariad. No nesnivaj nedufaj a nestavaj si zdusne zamky. A pod si za svojim

Chihuahua

Zivot si si nepokazila, len stratila trocha casu. Mas stale cas na dieta este vela rokov, v inych statoch je bezne mat dieta aj pred 40tkou..na kazdy pad mu to povedz, naco ti sluboval svadbu a dieta a ze ta oklamal a teda sa snim rozchadzas a pockaj na jeho reakciu, velakrat az ked clovek niekoho straca sa preberie..