Ahojte, mám 29rokov a asi sa skôr potrebujem vyrozprávať, pretože zrejme neexistuje nik komu by som sa nehanbila zdôveriť nakoľko si za svoj problém môžem sčasti aj sama..
Mám priateľa, poznáme sa 4 roky, sme spolu 3roky, z toho 2spolu bývame. Spoločné bývanie sme skúsili najprv v podnájme a keďže to fungovalo začali sme pokukovať po vlastnom byte, keďže ja niesom rovesníčka z tadiaľto a za podnájmy som vyhadzovala peniaze 10rokov... Rozumieme si- obaja sme introverti, najradšej sami vo dvojici, no ani jeden nieje pod papučou..
Pred tým ako sme sa zaviazali hypotékou sme mali debatu o plánoch do budúcna - nemať veľkú svadbu, mať jedno dieťa. Bola som spokojná že som našla niekoho kto odomňa nechce aby som sa predvádzala v drahých svadobých šatách pred 200ľuďmi a porodila mu 4deti.... No čas letí, bývame už rok vo vlastnom, máme krásny byt, obaja vlastné príjmy, len z ostatných plánov úplne zišlo... Veľkú svadbu síce nechcem, ale niekoľkokrát som priateľovi načrtla že by som chcela nosiť jeho meno , aj keď by šlo len o papier podpísaný na úrade... Dnes som sa dočkala odpovede v zmysle že sa ŽIADNEJ svadby nemusím obávať.. taktiež sme boli pozrieť známych s malým dieťaťom a vypadlo zo mňa že už by som aj chcela, no jeho reakcia bola pokrútenie hlavou.. bohužiaľ nemám v génoch byť plodná do 40tky preto sa obávam a mám pocit že mi život uteká pomedzi prsty.. rada by som sa niekde posunula, no z jeho strany zjavne žiadne pokroky neprichádzajú do úvahy...
Som smutná pretože sme sa na túto tému bavili nie raz po roku spolocného bývania, aby sme vedeli či si život predstavujeme stále rovnako a teraz mám pocit že ma len jednoducho oklamal... Na druhej strane som nahnevaná sama na seba že som sa tak oklamať nechala a že sme to unáhlili.. Sme spolu 3roky a žiadny pokrok z jeho strany, žiadna iniciatíva, záujem o mňa... Všetko sa kúpou spoločného bytu akoby vytratilo, akoby už dostal čo chcel a viac sa nezaujíma o moje potreby.... Som z toho všetkého sklamaná... Je niekto tiež v takej situácii?
Pokazila som si život s tým nepravým.
rozhodne si niektoré veci musíte zjavne ujasniť, aby si nečakala ďaľšie roky a prišla na to, že zas sa nič nezmenilo.. nie je poblem sa rozísť a byt tak isto nie je prekážkou
tak mu daj nejaké ultimatum a porozprávaj sa s ním. niekedy treba chlapa pritlačiť, aby sa mal k činu!
Zahon.Prvy si si o mna obtrel hubu ty.Vacsinou muzi s malym penisom a zakomplexovane jedince si liecia svoje komplezy na inych,hlavne na zenach.Preto sa uz k tebe nebudem viac vyjadrovat. Blbecek
narniacka,
neviem preco si o mna tu hubu otieras, ked ma ani nepoznas. Ja ta nesudim. Si mi ukradnura Neviem, preco si veris, ze by si mi vobec stala za to, aby som tvoj trapny, ubohy zivot sudil. Urcite mali dovod preco s tebou nechceli mat rodinu, ani dlhodoby vztah ti muzi, ked sa tu snazis vsetkych presviecat, ze chyba bola len v nich.O tom, ze si zakomplexovana voci muzom uz nepochybujem.
Každá skúsenosť ťa posúva ďalej.To čo vieš dnes by si nevedela ak by si neprežila to čo si prežila.Za poznanie životné sa platí.Platí sa odkrojeným časom z našeho života.Treba sa pozbierať a ísť ďalej.Moja svokra vravieva keby som bola vedela nebola by som....,alebo mala som radšej ......dnes by som bola múdrejšia.Ja jej na to Ale ak by ste sa nepopálila ako by ste na to prišla?Nijako!Nikto učený z neba nespadol.Ja mám 45 a poviem ti že nieje dôležité čo sa ti v živote stane,alebo ťa postretne ,ale ako s tým naložíš !Ako sa dokážeš aj napriek nezdarom vysporiadať z osudom.Z toho je človek vždt ďalej ako bol predtým.Netreba lamentovať nad životnými skúškami ,lebo tie nás majú niečo naučiť.
Život v tridsiatke nekončí!A ako tu už bolo spomenuté po autonehode bez nohy ,alebo 45-tke z dvomi deckami a alkoholikom na krku ,alebo sama a stará potom nariekaj!Nefnukaj a konaj!Nestrácaj čas z chlappm bez budúcnosti aj ked ti nosí raňajky do postele.Raňajky sa ti zunujú obzries sa za seba tam nič pozries sa na neho on z pivom pri telke ty más ešte umyť alebo spratať riad a........Tvoj prípad posudzuješ ako keby si vzala všetky svoje úspory do kasína vsadila na jedno číslo,ktoré nevyšlo a teraz sa lutuješ!
Vďaka mojim skúsenostiam musím napísať, že súhlasím s narniackou. Tiež to u mňa bolo trochu podobné, s tým rozdielom, že môj bývalý ex-manžel sa má nesnažil finančne využiť, zato mi ale zobral štyri roky života po svadbe, kým si vybavil alebo teda zlegalizoval trvalý pobyt tu v Kanade, kde obidvaja žijeme (ja som bola jeho sponzorujúca partnerka, ale našťastie sa aspoň živil sám). Tiež od začiatku vedel že chcem deti a rodinu a podľa mňa ich so mnou vôbec neplánoval. Kebyže žena zostane plodná aj v päťdesiatke rovnako ako v dvadsiatich rokoch tak by mi to až tak nevadilo, ale keďže to tak nie je, tak mi jeho správanie prišlo nefér a podpásové. Ale tak ako inak by si tu zlegalizoval pobyt po niekoľkoročnom pobyte načierno. Nesnažil sa ma síce nejako využiť finančne a možno ak by mal inú možnosť ako tu získať trvalý pobyt tak to ani neurobí, ale napriek tomu veľmi dobre chápem pocit podvedenej a využitej manželky a účelovej svadby a preto s narniackou súhlasím.
Zahon.Nauc sa najskor pocitat.Matematika ti nejde.A nielen ona :) Ja tebe vysvetlovat nic nemusim.Kto si ty? Napadas tu neznamych ludi.Utocis.To tiez vela o tebe vypoveda.. Ja som sa vydavala ako panna.Bol to moj prvy vazny vztah,vydala som sa po skonceni VS. A rozhodla som sa spravne,co sa tyka rozvodu.Ty by si tiez nezil s klamarkou. Proste si ma vzal iba z vypocitavosti,lebo som zo zabezpecenej rodiny a chcel iba profitovat.Potom som bola zasnubena (bohuzial umrel, autonehoda), no a potom som mala este jeden vazny vztah.Dokopy tri vztahy do 36rokov.S tym stvrtym sme boli dobri priatelia,kolegovia z prace.Ale nespavali sme spolu. Ked vymyslel po pol roku to kamaratstvo s vyhodami,ja som to samozrejme odmietla.Urobila som dobre. Dozvedela som sa neskor od kolegov,ze taketo finty skusal na viacere.Uz tam ani nepracuje.No a teraz som sa vydala za uzasneho muza.Mnohe dnesne dvadsatrocne dievcata maju viac sexualnych partnerov a vztahov za sebou,nez ja.Mna moze hodnotit a sudit jedine tak Boh.A co ty zahon a tvoje vztahy?Ja sa mozem spokojne pozriet do zrkadla.Ty si ako na tom?Nehraj sa na moralne hodnotneho cloveka.Od takeho mas velmi daleko.
Narniacka,
s tvojou minulostou usporiadanu rodinu asi nikdy mat nebudes. Ak teda nayzvas jeden rozvod a 5 rozchodov usporiadanym zivotom. tak potom to o tebe dost vypoveda.
Zuzuazua,
a ty si zas co za individum? A preco sa tu do mna navazas?
necital som reakcie ale vysvetli ako sisi ty pokazila zivot? pokazit si zivot znamena mat 40 na krku dve deti a alkoholika popripade mat 45 a nemat ziadne deti alkoholika na krku popripade mat dlzoby atd. TEnto tvoj stav je uplne zvladnutelny. Rozid sa s nim naj bude ked sa dohodnete na tom byte. Este pred tym by som sa poradil s pravnikom. Akoze v 29 si hladat noveho partnera neni nic moc ale neni to ani uplne neskoro. Hlavne nestracaj este dalsie roky cakanim na zazrak.