Unavovy syndrom a liecba Polyoxidoniom

Príspevok v téme: Unavovy syndrom a liecba Polyoxidoniom
Zoya8

Chcem sa spytat, ci ma niekto skusenost s touto liecbou na CFS.
Imunologicka mi to dnes navrhla, lebo CFS mam 2r v kuse. Zial, s jej vysetrenim som celkovo sklamana, nakolko mi nabrala len zakladny krvny obraz, borelliu, hit (dao,daof),IgGAME, c3,c4,ASLO, ANA, RF a D vitamin. Zo vsetkych mi v januari vysla pravdepodobnost hit a nizky D vit. Po suplementacii ok, prestali boliet klby. Na hit dieta.
Lenze nic sa nestalo. Po 4mes som dala kontrolu s tym, ze hit dieta nezabrala (povedala, ze za vsetkymi mojimi symptomami je prave hist. intolerancia). Popritom som zistila priepustnost creva este...
Je toho vela, syptomov a uz 2r v kuse: nespavost, CFS, tinitus, zavrate, emocna otupelost, nesustredenost atd atd...
Nespravila na kontrole nic, len mykla plecami a ze na CFS mozeme skusit drahu liecbu Polyoxidoniom.
Pride mi to akysi cudny postup, vlastne odflaknute veci, a len nasadzovat nejaku liecbu inj a len na jeden symptom?? A ani to nezarucila, ze mi pomoze...
Tak sa pytam, ci ma niekto skusenost s tymito inj a liecbou...
Dakujem za vsetky info.

netreba

Tak trochu odfláknutá robota...ja nemám ani som nemala cfs, mala som len chronickú únavu a imunomodulačná liečba ma dala neuveriteľne dokopy, ale nebol to polyoxidonium, ale imunor.

Zoya8

Takze som po infektol. vysetreni.
Dve veci :
-borelia mi bola testovana za posl. 4r - 3x, nevysli ani hranicne vysledky (pozivitivne neboli), co pozerala doktorka spatne.
a za druhe:
-keby som mala "infekciu" ( momentalne akukolvek ci prekonanu), nemam prejavy 2r v kuse bezozmeny. Virusove ochorenia su ako chripka...nemaju prejavy 2r v kuse. Takze by sa to MINIMALNE v priebehu casu cele menilo....co sa nedeje.
Takze asi tolko, ze k Durovskej je z mojej strany nezmysel chodit a zaberat miesto uplne zbytocne inym pacientom, ktory maju virusove ochorenia a z toho problemy.

Omen - ok ked nechapem, tak sa nevyjadruj. Pokial viem, CFS sa chape ako " Chronický únavový syndróm (medzinárodná skratka CFS – chronic fatigue syndrome). Ide o komplikovanú poruchu charakterizovanú extrémnou únavou, ktorá sa nezlepšuje odpočinkom a môže zhoršiť fyzické alebo duševné aktivity. Táto choroba je závažným diagnostickým, terapeutickým, sociálne – ekonomickým a posudkovým problémom. Jedinci s chronickým únavovým syndrómom majú príznaky podobné najbežnejším vírusovým ochoreniam. Príznaky infekcie ale obvykle ustupujú za niekoľko dní alebo týždňov, ale príznaky chronického únavového syndrómu trvajú omnoho dlhšie. Môžu prísť bez akéhokoľvek varovného signálu. Nie je zriedkavosťou, že sa títo ľudia považujú za simulantov, hypochondrov alebo neurastenikov.
DIAGNOSTIKA: "Dnes sa celosvetovo za základ pri diagnostike ochorenia považujú nasledovné kritériá podľa Fukudu a spol.:
-únava trvajúca dlhšie ako 6 mesiacov,
-zhoršenie pamäti
-zhoršenie koncentrácie,
-bolesti v krku,
-bolestivé lymfatické uzliny,
-bolesti svalov,
-bolesti kĺbov,
-bolesti hlavy,
-poruchy spánku,
-zhoršenie únavy po námahe,
-zvýšená denná teplota nad 37C
-neurologické a psychické ťažkosti.
Podľa týchto kritérií teda nevysvetliteľná alebo stále sa vracajúca únava trvajúca 6 mesiacov, alebo viac mesiacov po sebe nasledujúcich, súčasne s najmenej 4 a viac subjektívnymi príznakmi svedčí pre chronický únavový syndróm."
Ja mam unavu 25mes v kuse + 7 dalsich symptomov z vyssie uvadzanych.
Takze kludne sa hod o zem, tvoj nazor ma nezaujima, nakolko ty evidentne vsetkych porovnavas so sebou, zial CFS sa nediagnostikuje podla tvojich subj. symtomov a dojmov, ake si mala ty. A podla nich urcujes inym diagnozy - ako ti pise Jakalologen :)
PS: ano teplotu som zabudla uviest, nakolko som sa pytala na injekdie, a nie aby tu niekto riesil moje symptomy - uviedla som diagnozu a ci ta liecba niekomu zabrala. Nic viac nic menej som sa tu nepytala a evidentne sa s tym nevies zmierit.
Prisla som sa sem na forum spytat 1 jednoduchu otazku...a tvoje odpovede mi zatial na nu odpoved absolutne nedali.
Takze dakujem za tvoju diagnostiku, ale nechaj si ju pre seba...ja som sa sem neprisla tebou zdiagnostikovat ;)
A pokial by ti to dalo nejaku odpoved, prekonala som dve velmi silne gastrenteritidy (co boli infekcie), kde som bola v ohrozeni zivota takze tvoje argumenty o infekciach su zamerane len podla tvojich ochoreni, ako som si vsimla (a nie len ja). Pravdepodobne doslo k naruseniu mojho IS, a dalsie faktory ( stres, gastro problemy, hormonalne zmeny) mohli prispiet k spusteniu CFS. Takze asi tolko k mojej diagnoze CFS. Ked o mne nic nevies, tak sa prosim nevyjadruj a neskac ako opica.
Ako vravim, pytala som sa tu uplne na nieco ine, nie ci mam/nemam CFS podla teba. K comu si sa mi ty vlastne ani nevyjadrila. Takze dalsich komentarov a utoku na mna sa mozes do buducna vlastne uplne zdrzat. Dakujem. :)

nika82

mala som CFS, vyliecila ma Mudr. Durovska. za CFS sa nieco skryva, sposobuju to najcastejsie bakterie (borelie, chlamydie, mykoplazmy) a virusy. Iny lekar ta zial nebude liecit, treba liecit to co chorobu sposobuje. vygugli si kontakt na Juditu Durovsku. liecba je dlhodoba a nie lacna, ale nemame na vyber, ak chceme zit kvalitny zivot. Su to kvalitne testy, ktore sleduju bunkovu aktiviu voci bakteriam, nie protilatky. testy posiela do Nemecka.

Omen

Nie, nerozumieš! a ani sa nesnažíš porozumieť tomu, čo ti píšem! Tak NAPOSLEDY vysvetľujem: Aby bol niekomu diagnostikovaný CFS nepoužíva sa "vylučovacia metóda", ale pacient musí spĺňať určité diagnostické kritéria, medzi ktoré okrem výraznej únavy patrí stála zvýšená teplota, zväčšené a bolestivé LU, poruchy IS, migrujúce bolesti kĺbov a mnohé iné symptómy.
Ty od začiatku uvádzaš LEN!!! jeden symptóm - únavu, a tá sa vyskytuje aj pri psychických a iných poruchách, alergiách, ochoreniach infekčných, autoimunitných,... Musíš mať aj neurologické prejavy a ty si podľa lekára o.k., takže?
Ak ti teda dvaja lekári napísali do papierov, že máš CFS, potom to tak bude : D a ja nechápem, prečo si sa obrátila na toto fórum a žiadaš tu rady. Nechaj si pichať injekcie a čakaj na zázrak. Tvoj problém!

Jakalologen

Omen: ty si lekár? Ako môžeš na internete spochybňovať lekárov a vravieť akú chorobu ma/nemá? Preberies za to zodpovednosť? Mne to naopak na ME/CFS vyzerá ale nepoznám zakladateľku natoľko aby som ju presviedčal. A už prestaňte s tými infekciami, ešte tu chyba lion, aby jej naordinoval antibiotiká na 3 roky.

Zoya8

Omen chapem, co mi chces povedat. CFS sa stanovuje vylucovacou metodou, tomu ja plne rozumiem. Takze odkedy ju mam zacali vysetrenia postupne : psychiater, neurolog, gynekolog, endokrinolog, internista, gastroenterolog, imunoalergolog.
Dusevne ani psychicke ochorenia vylucene, MRi a CT ako aj neurologicky plne v poriadku, gyn boli len odchylky s MS nic zavazne, endokrinologicky uplne zdrava- kompletne 2xtesty v Lubochni, internista a gastro nic, imuno to co som pisala uz.
Takze nie, nestanovil mi endokrinolog a imunolog len tak CFS, ale mam to na zaklade vylucenych inych ochoreni. V podstate som v plnom zdravi. To, ze mi nikto nepsravil infekcne vysetrenia ale nie je moja chyba, nakolko nie som ani zdaleka lekarnik, zdravotnik a pod. takze nemozem si ako pacient vycucat sama z prsta, co mi kto este nespravil za ake vysetrenia. Na to je moderna medicina. Takze CFS stanovili dvaja specialisti, nie len jeden lekar.
A v podste mi je jedno ci mam ci nemam, na mojej unave to nic nemeni, ale absolutne. Takze ja sa tu nehadam s nikym ci to mam, oficialne v karte mam od dvoch potvrdeny CFS. To, ze nemam nejake ine vysetrenia, alebo "vsetky" co pod to spadaju ja uz netusim . V zdr. karte to mam zial. A tu vycerpavajucu nonstop unavu 2roky tiez. Takze.
Ano, sama viem, ze treba hladat pricinu, a ano z niecoho to prislo. To je jasne. Ja netvrdim, ze chcem odstranovat symptomy, ale imuno mi predniesla ten liek na unavu, a mam sa rozhodnut ako pisem. Lebo utocite na mna, a pritom ja hladam vychodisko ako napravit svoj zdravotny stav, nie len potlacit symptomy, ale byt opat plne zdrava. To je moj ciel a cesta. Preto sa pytam, co su tie inj zac.
Tak ako ked ma boli hlava, prve napadane dehydratacia a a ine veci, a az nakoniec ked nepomoze nic, davam lieky. Takze v tomto som zodpovedna...nechcem liecit 1 symptom, hladam prave pricinu, aby som vysliecila vsetky symptomy, lebo su prepojene...a z niecoho predsa su vsetky tak dlho. Nemam len cfs, to uz som pisala predsa ;)
PS: este otazka - infekcne a tieto odbery, to su vysledky rychlo ci sa zasa caka neskutocny cas (???)
Dakujem.

Omen

Zoya, ja som ťa pochopila a zároveň celý čas ti naznačovala, že máš nesprávne určenú diagnózu. Tvoju únavu nespochybňujem, ale tá bude z nejakého infekčného ochorenia,...
HIT existuje, ale neexistuje "pravdepodobná" HIT!
Nájdi si na fóre informácie o HIT, dala som tu dosť dlhý a vyčerpávajúci elaborát a skontroluj, či si všetky inštrukcie dodržiavala.
Nie si pokusný králik, aby na tebe "niečo" skúšala. Potrebuješ URČIŤ diagnózu a následne nasadiť adekvátnu liečbu.
Čo ti je, neviem, ale jedno viem iste, že to podľa uvedených symptómov CFS nie je! Únava je sprievodným znakom mnohých ochorení: štítna žľaza, obličky,... A ak máš infekčné ochorenie, autoimunitné ochorenie,... tak tá únava je tam omnoho väčšia. Lenže sa nelieči následok, ale príčina, a teda nie únava, ale ochorenie, ktoré ju vyvoláva! Podľa toho sa nasadzujú aj lieky: kortikoidy, stimulátory imunitného systému, suplementy,...
Polyoxidonium je určený len pre tie najťažšie prípady, ale ako som už uviedla nie na CFS! Možno ti nakoniec zistia ochorenie, na ktoré sú tieto injekcie indikované a ty sa im nevyhneš.
To s tým infekčným ti schvaľujem.

Lion87565

Ale do gulovnice tam...
Ziadny unav sy. CFS a podobna hovadina, je to len lekarmi abo kerym chujom vymysleny nazov pre unavu, ktoru spustia infekcie, ktore dr nelieca ,seru na to a nieje to ani jednoduche, teda ako pre koho :) Ja som sa z tazkeho no CFS vyhriebol sam, teda s pomocou dr v BA durovskej.. u mna chron. neuroborela a neskor diagn. RS... hroza unava, kazdy pohyb unava, kazde hlasnejsie slovo hrozna unava, nevladal som vravet hlasnejsie od unavy... toto som mal 3 roky !!!! a az po atb liecbe a liecbe polyoxidonium toto preslo skoro uplne, vratila sa energia, unava nieje ale semtam ma dobre pokruti :D ale zvykol som si... co ine mi zostava, co sa odstrelim ? to nie... takze tak... polyox inj. na unavu pomozu a to teda poriadne, ale pozor na rozvoj autoimun... aj ked ja v autoimun neverim.

Ladynecitilasku

Ak si unavena a bolia ta klby,tak mad borelu,zaiste...viem to na sebe..indikovat polyox.ma unavu je tska picov...ze ma hlava rozbolela! To co je za doktorku,ked nevie co s tebou tak sup inekcie?
Ale zas nozem potvrdit,ze inje.polyox.mi pomohli a to som vybrala iba smiesnu jednu davku,lebo noja krava imun.mi nedala ine,hoci mi pomohli..koza,musim ho od nej vydriankat..prestali ma klby bolet a ani unavu taku nemam a spim jak batola..nemas aj neaku psychiku doj..?lebo tieto priznaky aj na to mi sedia,nespavost unava...hmmm.