Nahradna matka

Príspevok v téme: Nahradna matka
Majka230

Ahojte, pisem sem lebo uz som zufala. S manzelom sa nam nedari mat dietatko ale ani v jednom z nas nie je problem. Pokusame sa on uz druhy rok a stale nic. Manzel je radikalne proti umelemu oplodneniu a akymkolvek neprirodzenym zasahom alebo adopcii a ja by som sa tymto rieseniam taktiez najradsej vyhla. Rozhodli sme sa ze vyhladame zenu ktora by nam vynosila dietatko ktore by prirodzene s mojim muzom pocala. V zahranici je to bezna vec ale tu na slovensku sa to riesi tak ze do zeninho vajicka vpichnu muzovu spermiu a ona ho vynosi. Myslite si ze najdeme aj na sk zenu ktora by to spravila takou cestou ako chceme my? A ak vas zaujima ci neziarlim tak nie lebo je to jedine mozne riesenie ktore akceptujem aj ja a aj moj manzel a vo vsetkom mu verim. Ak o niekom takom viete kto by nam s tym pomohol napiste mi prosim sem. Dakujem a krasny zvysok dna

0v3cka

vie mi niekto vysvetlit ako je nelegalne ze sa chlap vyspi s inou zenou? sak to je uplne legalne. Takisto je legalne aby sa o dieta staral ten chlap ak matka nechce/nemoze.

To len co sa legality tyka. Jasne ze inak je to trosku na hlavu. Hlavne to ze chlap odmieta umele oplodnenie a preto sa ma zena vzdat moznosti mat dieta, on sa ale nevzda a ona sa ma starat o cudzie.

Ja osobne radsej jednoznacne bezdetny ako s cudzim deckom na krku.

smolinkaa22

akože.. ja vážne rozmýšľam, či je alebo nieje táto téma iba ďalšia z kategorie fejk.. autorka sa nám nejako podozrivo odmlčala, čo asi naznačuje, že sa zľakla.. a myslím majka, že sa aj máš čoho báť ako tu už bolo spomínané.. toto čo idete s manželom urobiť to nieje proste etické.. aby sa manžel vyspal s inou ako s tebou lebo nechcete umelé oplodnenie ? akože v pohode by som pochopila, tú adopciu že nechcete lebo predsa len neviete koho to dieťa je, gény atd atd.. ale pritom ivf by ti vlozili vajicko do tvojej maternice ak si zdrava ako vravis mohla by si ho sama vynosit a nemusel by tvoj chlap so ziadnou inou spat a co je najhlavnejsie, nemusela by si dokola riesit ci si to dietatko nebude chciet nechat... naozaj to uz radsej sa ty vyspi s muzom ktoremu to nikdy nemusis povedat hoci je to nefer podvod ale vzdy lepsie nez sa roky sudit a policiu riesit.. niekedy ludske uvazovanie fakt nechapem.. co uz sme vselijaki.. :( :(

Omen

Majka, máš pravdu, nechápem ťa, vás, vaše konanie, riskovanie manželstva, ba ani dobrovoľné vystavovanie sa prípadnému vydieraniu náhradnej matky, narodeniu chorého potomka, trestnému stíhaniu vás, aj osôb, ktoré by boli do prípadu zainteresované,...
Tiež by som sa vyhla riešeniu tak delikátnej záležitosti na verejnom fóre.
Nikdy by som to neriešila tak ako ty a v momente kedy by sa mi prihlásili záujemkyne, zrušila by som ich. Leteli by ako špinavá bielizeň.
Odporúčam ti vyhľadať si dobrého staršieho skúseného advokáta a prekonzultovať túto záležitosť s ním. Za konzultáciu si zaplať, budú to dobré investované prachy. To mi ver!

Anyone

Mna by zaujimalo co urobis ked si matka bude chciet dieta nechat a to sa stava velmi casto. Pripadne vas bude vydierat. Mozes zacat setrit. 10 umelych by vas nestalo tolko co sudne trovy ked vas niekto uda. Nehovoriac o baksise pre zainteresovanych. Toto robia prachaci nie obycajni mukli. Zlet z oblakov

Bublinka1234

KDE SA TO DÁ?
Náhradné materstvo je veľmi rozšírené napríklad v Indii, kde si takouto „prácou“ prilepšujú mnohé chudobné ženy. Do Indie prúdia cudzinci z rôznych častí sveta, ktorým sa nepodarilo naplniť túžbu po vlastnom dieťati v ich krajine. Náhradné materstvo je tiež rozšírené v Spojených štátoch amerických (v niektorých štátoch však nie je povolené). V mnohých krajinách možnosť náhradného materstva nie je dostatočne ošetrená zákonom, i keď to zákon vyslovene nezakazuje. Niektoré krajiny ako Grécko, Holandsko, Ukrajina či Anglicko povoľujú náhradné materstvo, avšak len za určitých podmienok. Každá krajina má v tomto smere vlastné zákony a úpravy, ktoré sa môžu priebežne meniť. U nás na Slovensku nie je náhradné materstvo upravené zákonom a nevykonáva sa u nás, rovnako ani v susednej Českej republike. Keďže však neexistuje žiadny zákon, ktorý by túto možnosť vyslovene zakazoval, je táto problematika dosť otvorená a niektoré slovenské páry sa snažia hľadať spôsoby, ako dosiahnuť svoje.

Keďže sa záujem o náhradné materstvo čoraz viac zvyšuje aj u nás a v Česku, je dosť možné, že sa čoskoro dočkáme právnych úprav, ktoré budú túto problematiku riešiť. Zatiaľ to však má mnohé ALE. U nás sa totiž za matku dieťaťa považuje žena, ktorá dieťa porodila. Na osvojenie dieťaťa vynoseného a porodeného náhradnou matkou by pár musel prejsť rôznymi právnymi úkonmi a ťažko povedať, ako by sa celá vec nakoniec doriešila.

KTO MÔŽE BYŤ NÁHRADNOU MATKOU?
Náhradnou matkou môže byť cudzia žena, pomerne často sa však využívajú príbuzné ženy. Teda napríklad by náhradnou matkou vášho dieťatka bola vaša sestra či sesternica a podobne. Náhradnú matku si v prípade záujmu hľadajú páry sami, niekedy môžu náhradnú matku odporučiť v centre asistovanej reprodukcie (v krajinách, kde je to legálne).

Omen

Mala by si vyfučať, lebo ten, kto o tom nemá "šajnu" si ty sama!!! Začni si ŠETRIŤ na dobrého, ale dobrého advokáta, lebo nie som si istá, že ťa iný bude kvalitne obhajovať v trestnom konaní ex offo!!!