Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo sa stalo s mojím životom?

Príspevok v téme: Čo sa stalo s mojím životom?
Abandoned

Ahojte,

poslednú dobu, mesiace, roky, sa sám seba pýtam, čo stalo s mojím životom. Cítim sa akýsi prázdny, bez radosti z čohokoľvek. Ešte počas svojich študentských čias som sa tešil, že konečne začnem ŽIŤ a užívať si. A namiesto toho ma akosi dostihla realita života. Chodenie do práce a z práce, z ktorej nemám žiadne potešenie. Som v období, kde väčšina mojich známych a kamarátov riešia zásnuby, svadby, deti a bývanie. A ja zas a opäť len stojím na tom istom mieste,bez akejkoľvek vidiny posunu vpred. Sám a opustený, bez chuti žiť. Nechapte ma zle, ale ja už nevládzem, už chcem aby tá mizéria skončila.
Život je nanič.

1stratena

Ja neviem, tiez to zitie zatial odkladam a tak mi neostava akoby ine, nez sledovat zivoty druhych, ibaze nieco takeho prestane bavit a clovek si ci uz chce alebo nie vytvori vlastny svet. Ja sa planujem zahrabat do knih a nikoho ci nic ineho (okrem povinnosti) neriesit, lebo na to uz akosi energiu ani nemam a tu, ktoru nejak ziskam, si potrebujem zas uchovat.

Ja si vravim, ze zacnem zit, az "zosilniem" a "vyrastiem", dovtedy to fakt nema cenu riesit, lebo padnem opat akurat tak na hubu a to je to posledne, co potrebujem.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Tomas12345

(poslednú dobu, mesiace, roky, sa sám seba pýtam, čo stalo s mojím životom. Cítim sa akýsi prázdny, bez radosti z čohokoľvek. Ešte počas svojich študentských čias som sa tešil, že konečne začnem ŽIŤ a užívať si. A namiesto toho ma akosi dostihla realita života. Chodenie do práce a z práce, z ktorej nemám žiadne potešenie. Som v období, kde väčšina mojich známych a kamarátov riešia zásnuby, svadby, deti a bývanie. A ja zas a opäť len stojím na tom istom mieste,bez akejkoľvek vidiny posunu vpred. Sám a opustený, bez chuti žiť. Nechapte ma zle, ale ja už nevládzem, už chcem aby tá mizéria skončila.
Život je nanič.)

Ak ta nebaví praca ktoru robis tak mas len niekolko moznosti .

a) zmenit ju za inú

b) casom ak budes sikovny sa vysvihnut az na vysoku pozíciu, pri ktorej sa mozno stanes sefom, a budes týmpadom aj menej pracovat ( sef totiž obvykle pracuje menej než zamestnanci)

c) dohodnut sa so sucasnym sefom na pracu na polouvazok alebo si najst inu pracu kde sa pracuje na poloúväuzok. Síce menej zarobis ako kebyze pracujes plnych 8 hodin,. zato vsak budes v praci stravit menej hodin a budes mat viac casu na ine veci.

d) Ak mas nasetrene nejake peniaze, mozes skusit zacat podnikat. Ideálne by bolo kebyze si zoberies nejaky priestor ( kaviaren, restauracia, vývarovna) do prenajmu a tam skusis stastie.

Podpises so sefom priestoru zmluvu na polroka, a polroka bude ten priestor tvoj. Bolo by idealne kebyze sa v tom priestore uz nachadza nejaka zabehnutá kaviaren, vyvarovna, ci restauracia a ty by si to len obstaraval, nasiel by si si zamestnancov a tí by tam pracovali. Ty by si ako sucasny majitel len obcas chodil kontrolovat.

Za prenajmy takychto kaviarni, ci vyvarovni sa plati majitelovi priestoru tak cca 500-1000 eur mesacne, dakedy i viac. Kebyze sa teda dohodnes na polroka tak ak mas nasetrenych 5-6 tisíc eur, tak by si do toho mohol skusit íst.

Co sa týka tvojich vztahovych problemov, je dolezite aby pre teba neboli vztahy hlavna zivotna priorita, ale len nieco ako bonus. Vztahy su velmi nestále a prchavé. Dnes sú tu, a zajtra uz nie. Nema zmysel sa kvoli nim trápit, lebo v takomto prípade bude tvoje stastie zavisiet od nestálych vecí a to nie je dobre. Zariad si svoj zivot tak aby tvoje stastie bolo trvale, aby záviselo od vecí ktore nie su docasne ale budu tu pre teba stále. Takéto veci su napriklad nabozenska viera, a koníčky. Vieru cloveku nikto nikdy nezoberie, a koníčky tiež nie.A nielen koníčky, ale napriklad aj radost napríklad z jedla. Koho robí stastnym jedenie, ten nebude nestastny, lebo moznost daco si dobre zajest bude mat stále.

Abandoned

a_dr1a
Znie to všetko pekne ako si napísala až som tomu skoro uveril. Ale neviem realita je akási iná u mňa. Ja sa neviem fakt tešiť z toho že svieti slnko, že je pekne a pod.

Čo sa týka koníčkov, rád chodím bicyklovať prejsť sa len tak do lesa a venujem sa včelám, ale že by ma to vyslovene napĺňalo, to nepoviem, je mi to fuk v podstate.

Asi by som to mal zabaliť :(

a_dr1a

Abandoned, ahoj. Spominas, ze si nikdy nezazival pochvaly, uznanie ai. Tak zacni sam od seba. Ved kto uz ta ma chvalit odmenovat, ak nie ty sam? Zo zaciatku sa budes mozno citit ako blbec a pripadat si ako magor, ale potom to uz pojde aj samo. Vsetko. Proste cokolvek sa ti podari, chval chval chval sa a odmenuj sa. Ja toto robim uz cele roky sama sebe a zabera to velmi, a pritom takto isto chvalim a motivujem, odmenujem zaroven aj inych ludi v mojom okoli. Lebo ak to dokazes u seba, nerobi ti to potom problem aj s inymi ludmi robit. Ked som napr.urobila super skusku ci odviedla OK pracu, daky ukol, tak som samu seba chvalila, tesila som sa z toho ako male dieta, kupila som si ako odmenu vzdy daku malickost za to. To iste rob aj ty. Ked sa ti cokolvek podari (zacni aj malickostami drobnostami, urobis napr. ok pracu?, vynesies smeti?, navaris si?, dokopes sa ist von na prechadzku?, ai, odmenuj sa a chvaaal sa. Napriklad si sam sebe hlasno povedz, "vidis Peto ako si to super zvladol a dokazal si to?? Si super a jednicka. Si proste najlepsi") A takto sa denne aj niekolkokrat chval. Za vsetko co sa ti proste podari. A ak nieco aj pokazis, ci ti nevyjde zrovna podla tvojich predstav, tak si iba povedz, stava sa ale nabuduce to uz vyjde a bude zas OK. Takze chval sam seba a odmenuj sa. Niecim co ti robi radost.
Dalej. Pytas sa, odkial mas vziat energiu. Tak ona sa sama do teba nevleje ako ty vlievas benzin ci naftu do nadrze. Musis si dopomoct sam. Nemyslim lieky alkohol drogy ai. Ale proste dokop sa chodit von na vzduch. Do prirody, do lesa ci k vode, alebo si len tak sadnut do parku, aj keby si tam mal sediet aj cele hodiny a len tak cumiet do blba ci na okoloiducich. Aktivne oddychuj a nauc sa tesit z malickosti. Ze je pekny den, ze svieti slnko, spievaju vtaky, rastie trava, pocujes dobru hudbu, ci ked uvidis nieco pekne krasne. Uprav si aj stravu. Zabezpec si dostatok spanku. Ak mas zahradku staraj sa o nieco. Hrab sa tam, zasad nieco a staraj sa o to. Ak zahradu nemas, staci aj balkon ci okenica a tam si nieco zasad. Ak zvladnes starat sa o kvet rastlinu ci strom, neskor by si zvladol mozno aj zviera (mal by si spolocnika, mal sa o koho starat, s kym chodit von ai). Skus chodit aj do nejakeho spolocenstva. Isto nie sekty a ine vymyvacky zdraveho rozumu. Ale skus dake skupinove terapeuticke sedenia, ci individualne sedenia u psychologa, alebo dake spolocenstvo co ti podla naturelu vyhovuje (bud turisticka skupina, kulinarska, sport, ci daka krestanska skupina stretka, joga, kniznica pamiatky cestovanie ai). Proste mat sa s kym vykecat, ulavit si, byt niekoho niecoho sucastou. Alebo skus dobrovolne v niecom pomahat, byt osozny napomocny. Mne uz viac robi radost davat pomahat nez ako mozno prv pred rokmi, "brat". Ja som napriklad roky pomahala a venovala sa opustenym deckam v decaku, travievala som s nimi cas, hravala sa s nimi, chodievala s nimi von. Ty to skus mozno s utulkami zvierat, domovy dochodcov ai. Pripadne postav zostroj budku pre vtaky, zaves na strom a denne im tam nieco davaj hadz im zrat. Vsetko toto co ti pisem su drobnosti a malickosti, ale pomozu ti zorganizovat si tvoj zivot, dat mu napr.daky zmysel, system, odputat mysel od sebadestrukcie. Zaroven ti to doda aj energiu silu. Je uz na tebe a na tvojej povahe, aku psychohygienu si zvolis. Hlavne je sa neopustat. Mat zmysel ciel a za nimi ist. Chval sa odmenuj sa, miluj sa, najdi si daky zmysel konicek zaujmy ciele. A vsetko pianko pomaly, krok za krokom. Nechci vsetko naraz a hned. Dopraj si cas. Vsetky aj male uspechy zdary ti budu na osoh a nabalovat sa dalsim a zvacsa dobrym. Ci uz to budu uspechy, ini ludia, a hlavne ty sam spokojnejsi a stastnejsi

Abandoned

a_dr1a. No tom Burnoute možno niečo aj bude, ale odkiaľ zobrať energiu? :( Ja už fakt nevládzem, najhoršie, že nie je žiadna opora, ani u rodiny (tam v podstate ani nikdy nebola) a ani u priateľov. Celý môj doterajší život mi pripadá ako krok dopredu a dva vzad, alebo keď si človek myslí, že už dopadol na to povestné dno, ale nie, zistí, že ešte stále padá.

Keď tak premýšľam, za všetko môže sk*rvené detstvo, kde nikdy nepadlá žiadna pochvala, proste nič. A tak si človek vybudoval schránku, akúsi obranu voči okolítemu svetu. Ale už to pod tou schránkou zovrelo a teraz to všetko buchlo a ja už ďalej nevládzem.

a_dr1a

Ahoj Abandoned. Myslim si (aj ked si neopisal blizsie vsetky svoje priznaky), ze trpis na burnout syndrome. Skus si to nastudovat blizsie a mozno sa v nom najdes. Zrejme si zanedbal psychohygienu a siel si vo vsetkom prilis nadoraz, mal si vzdy na seba privelke naroky ocakavania ciele (ci uz islo o skolu pracu vykon ai). Mal by si sa naucit viac relaxovat a oddychovat (aktivne). Ci uz cez zaujmy zaluby konicky sport umenie kulturu turistiku bicykel cestovanie, ci duchovno jogu ai. No a neraz pomaha zmenit svoj zivot od zakladov. Sen mozes mat napriklad kanadu, ale zacni mozno europou. Zmenit pracu ludi prostredie neraz velmi pomaha. Ja som tiez zmenila svoj zivot od zakladov (kvoli istym dovodom som nemohla ist zit dlhodobo von), ale zmenila som inak vsetko :D a velmi mi to pomohlo

ped

Abandoned, ja ti len poprajem, aby si mal celý život úspech a aby šťastie nikdy nemalo odvahu sa ti otočiť chrbtom a aby si žil tak dlho, aby ťa to prestalo baviť! Ver mi, nie je to nič príjemné:-)