(poslednú dobu, mesiace, roky, sa sám seba pýtam, čo stalo s mojím životom. Cítim sa akýsi prázdny, bez radosti z čohokoľvek. Ešte počas svojich študentských čias som sa tešil, že konečne začnem ŽIŤ a užívať si. A namiesto toho ma akosi dostihla realita života. Chodenie do práce a z práce, z ktorej nemám žiadne potešenie. Som v období, kde väčšina mojich známych a kamarátov riešia zásnuby, svadby, deti a bývanie. A ja zas a opäť len stojím na tom istom mieste,bez akejkoľvek vidiny posunu vpred. Sám a opustený, bez chuti žiť. Nechapte ma zle, ale ja už nevládzem, už chcem aby tá mizéria skončila.
Život je nanič.)
Ak ta nebaví praca ktoru robis tak mas len niekolko moznosti .
a) zmenit ju za inú
b) casom ak budes sikovny sa vysvihnut az na vysoku pozíciu, pri ktorej sa mozno stanes sefom, a budes týmpadom aj menej pracovat ( sef totiž obvykle pracuje menej než zamestnanci)
c) dohodnut sa so sucasnym sefom na pracu na polouvazok alebo si najst inu pracu kde sa pracuje na poloúväuzok. Síce menej zarobis ako kebyze pracujes plnych 8 hodin,. zato vsak budes v praci stravit menej hodin a budes mat viac casu na ine veci.
d) Ak mas nasetrene nejake peniaze, mozes skusit zacat podnikat. Ideálne by bolo kebyze si zoberies nejaky priestor ( kaviaren, restauracia, vývarovna) do prenajmu a tam skusis stastie.
Podpises so sefom priestoru zmluvu na polroka, a polroka bude ten priestor tvoj. Bolo by idealne kebyze sa v tom priestore uz nachadza nejaka zabehnutá kaviaren, vyvarovna, ci restauracia a ty by si to len obstaraval, nasiel by si si zamestnancov a tí by tam pracovali. Ty by si ako sucasny majitel len obcas chodil kontrolovat.
Za prenajmy takychto kaviarni, ci vyvarovni sa plati majitelovi priestoru tak cca 500-1000 eur mesacne, dakedy i viac. Kebyze sa teda dohodnes na polroka tak ak mas nasetrenych 5-6 tisíc eur, tak by si do toho mohol skusit íst.
Co sa týka tvojich vztahovych problemov, je dolezite aby pre teba neboli vztahy hlavna zivotna priorita, ale len nieco ako bonus. Vztahy su velmi nestále a prchavé. Dnes sú tu, a zajtra uz nie. Nema zmysel sa kvoli nim trápit, lebo v takomto prípade bude tvoje stastie zavisiet od nestálych vecí a to nie je dobre. Zariad si svoj zivot tak aby tvoje stastie bolo trvale, aby záviselo od vecí ktore nie su docasne ale budu tu pre teba stále. Takéto veci su napriklad nabozenska viera, a koníčky. Vieru cloveku nikto nikdy nezoberie, a koníčky tiež nie.A nielen koníčky, ale napriklad aj radost napríklad z jedla. Koho robí stastnym jedenie, ten nebude nestastny, lebo moznost daco si dobre zajest bude mat stále.