Prosim nech mi odpovedia iba zeny, ktore ziju v dlhorocnych manzelstvach. Predstavte si, ze vas manzel prestal milovat, ma vas svojim sposobom rad, je vam vdacny za mnohe veci, vazi si vas. Vy o tom neviete, lebo sa k vam sprava dobre a je mily. Spava s vami, nevravi vam vsak, ze vas lubi. Vsetko vyzera byt ok. Ma ten manzel v tomto stave pokracovat, lebo si nechce komplikovat zivot a nechce vas po tolkych rokoch ranit alebo by ste boli radsej, aby ste o tom vedeli a najpravdepodobnejsim riesenim by bol tozvod. Porozpravanie sa o probleme alebo zajdenie do nejakej manzelskej poradne nepomoze. Zaujima ma iba ciste nazor zien - radsej o tom nevediet a zit z jej pohladu stastny rodinny zivot alebo by o tom mala zena vediet s rizikom rozvodu s tym, ze ona manzela stale velmi miluje. Nerozoberajte ine alternativy a chlapi a zeny nezijuce v dlhorocnych manzelstvach nepiste, to ma nezaujima, neviete o co ide, ked ste to neprezili.
Nazor zien zijucich v manzelstve
Chlap, ja síce nie som vydatá, ale napriek tomu si dovolím napísať svoju skúsenosť a svoj názor.
Pravdepodobne žiješ v dlhodobom manželstve (nedá sa porovnať povedzme 20 rokov vzťahu s tým mojím 9 ročným, ale v niečom tie porovnania budú totožné).
A stalo sa aj mne, že som zistila, že toho svojho už asi nemilujem. - ak ste toto zažili, tak viete, že to je veľmi zdĺhavý proces, kým si to vlastne uvedomíte. Potom tie myšlienky, či povedať, nechať tak, priznávam - bola som zmätená vo vlastných emóciách a čo potom tie jeho? Tiež som nevedela, čo spraviť, poviem pravdu - ublížim jemu, budem to znášať - ubližujem sebe?- otázok a odpovedí typu: je to len moja kríza, nikdy ťa nepodviedol, miluje ťa, potom tá druhá strana, že tu sú dôvody na rozchod, asi ho už nemilujem..
Rozhodla som sa pre rozchod, ale priznávam, že hoci som už bývalého nemilovala asi dlho, kým "sme sme sa navzájom utriasli", trvalo to strašne dlho. Nedávno sme sa stretli asi po 4 rokoch, čo sme sa nevideli a priznám sa, že ten pocit, že ja ho poznám najlepšie, bol pre mňa veľmi zvláštny s okoreneným nádychom.
Chlap tebe je tak dobre ze nevies uz co od dobroty
mozno o pol roka budes lezat vychudnuty s plienkami vo vlastnych vykaloch , ktore ti budu rozozierat masivne prelezaniny ked napriklad tvoje telo bude v termalnom stadiu rakoviny
potom budes rad ked ti tvoja zena poda do ust par kvapiek vody
Spamataj sa
Cim viac pises, tym viac si myslim, ze by ste mali ist od seba. Musela by byt velmi hlupa a nevnimava, aby nevidela ako sa tvaris pri sexe, po sexe, ze ho musi vzdy iniciovat ona a plus dalsich tisic veci, co si este neopisal, ale 100% nefunguju. Myslim, ze ked si date zbohom, oslobodite sa obaja :)
v prvom rade si myslím, že žena to cíti, vie, že nie je všetko také úžasné ako sa môže zdať
Chlap, toto je typický príklad, kedy vo vzťahu chýba iskra aj napriek tomu, že je tvoja žena pekná, totiž ked žena je aktívnejšia v posteli a obvykle potom aj celkovo v živote je tou rozhodnejšou, čo by mala byť naopak výsada chlapa. Máte obrátene role. Ver mi, že ani ona nie je s takým sexom a životom spokojná, možno má pocit, že jej nie si oporou aj keď si k nej "dobrý".
Sú to len také moje dohady a možno je u vás niekde úplne inde problém, ale hovorím zo skúsenosti a pozorovania vzťahov.
Ja som svojmu povedala, že sa s ním vždy rada pomilujem, ale necítim sa prirodzene keď mám inicializovať sex ja, tak by som bola radšej keby začínal on.
Neviem prečo je to tak a možnože so mnou viacerí nebudete súhlasiť, ale jednoducho to tak cítim, proste ani na rande som nevolala chlapa ja prvá a tak isto nemám záujem sa na neho prvá vrhať v posteli. Vždy sa snažím riadiť tým čo cítim niekde v hĺbke srdca. Dobrý chlap zasa robí múdre a správne rozhodnutia a ja mu plne dôverujem. Vtedy je to pekný vzťah, kde sa dvaja doplňaju.
Manzelka2 - sex vzdy inicializuje ona, nikdy nie ja. Ona je velmi pekna, pestovana, stara sa o seba, pekna postava, prirodna modrooka blondina, ma milu tvar, pevne prsia velkost 3, vela ludi jej povie, ze je pekna, dokaze vzrusit chlapa, len ja si vzdy v duchu prajem, aby uz bol koniec a po orgazme som velmi smutny, vtedy si najviac uvedmujem, ze som k nej neferovy a vzdy rychlo odidem z postele akoze sa umyt, len aby som mohol byt chvilu sam.
som v dlhorocnom manzelstve a asi by som chcela o tom vediet.mozno by ma to velmi ranilo,ale zas ked ty to tak necitis,tak by si si nemal nicit zivot.mozno zle slovo som pouzila,ale tak zit s niekym koho nelubis....ja sa len cudujem,ze aj ked ju mas len rad,ze v sexe si rozumiete.stale ta pritahuje ano?
Ospravedlňujem, sa, už som si prečítala príspevok, kde si doplnil ako si na tom. Ak cítiš potrebu byť sám, potom sa možno jedná o niečo celkom iné. O životnú nespokojnosť, možno začínajúcu depresiu, ktorú ale zatiaľ nedokážeš takto identifikovať. Hádam lepším riešením by bol nie rozvod, ale odchod. Čiže nájdi si prácu v zahraničí, vyskúšaj si to - žiť bez nej, sám, ako to teraz túžiš. Pokojne jej môžeš povedať, že nad tým stále rozmýšľaš a cítiš také nutkanie. O strate lásky k nej jej hovoriť nemusíš. Ak sa ti podarí odísť - ale nerozviesť sa - pretože na to nie je dôvod - uvidíš neskôr, čo prinesie život. Máte deti? Aj to hrá nejakú rolu.
Zabudol si dodať či máš pri manželke aj milenku, alebo niečo také hľadáš. Alebo len ti chýba láska. Pretože to je dôležitá informácia. Ak máš milenku a si schopný ďalej sa k manželke správať korektne, potom by som volila nezraňovať ju rozchodom ani jej nehovoriť že ju už neľúbiš. Ak si do milenky veľmi zaľúbený a si presvedčený, že s ňou by ti bolo lepšie, tak sa rozveď.
Je prirodzené, že po čase sa z manželstva láska vytratí, ostane priateľstvo, alebo zvyk. Tak žije veľa ľudí. Netvrdím, že je to ideálne, ale ani hľadať každých 10 rokov niekoho ďalšieho šťastie neprinesie. Zaľúbenosť a očarenie niekým novým vždy trvá len krátky čas. Keď vyprchá, môže sa stať, že by sme sa radi vrátili k svojim predchádzajúcim partnerom, ale už je neskoro. V dlhoročnom vzťahu je vždy výhodné mať spoločné záľuby, koníčky, ciele, plány. To pomáha vzťah utužovať.
Odísť od seba, načo žiť v klamstve. Verím tomu, že keby sa tvoja žena dozvedela na sklonku života, že žila v klamstve nepotešilo by ju to. Ty takisto zahadzuješ svoj život. Čo nie je správne. Dôležitá je komunikácia, bolo by vhodné sa o tom určite porozprávať. Byť fér. Žena to časom pochopí, prebolí ju to, má šancu ešte stretnúť niekoho kto ju bude mať rád, bude jej oporou a bude ju ľúbiť. A ty ak chceš žiť sám. Je tvoja voľba. Postav sa k tomu čestne a správne ako chlap. Váž si oba vaše životy ! Máš pravdu, keď vravíš, že máš o čom premýšľať. Ale nechcela by som byť v koži tvojej manželky. Daj jej slobodu...