Nazor zien zijucich v manzelstve

Príspevok v téme: Nazor zien zijucich v manzelstve
Chlap555

Prosim nech mi odpovedia iba zeny, ktore ziju v dlhorocnych manzelstvach. Predstavte si, ze vas manzel prestal milovat, ma vas svojim sposobom rad, je vam vdacny za mnohe veci, vazi si vas. Vy o tom neviete, lebo sa k vam sprava dobre a je mily. Spava s vami, nevravi vam vsak, ze vas lubi. Vsetko vyzera byt ok. Ma ten manzel v tomto stave pokracovat, lebo si nechce komplikovat zivot a nechce vas po tolkych rokoch ranit alebo by ste boli radsej, aby ste o tom vedeli a najpravdepodobnejsim riesenim by bol tozvod. Porozpravanie sa o probleme alebo zajdenie do nejakej manzelskej poradne nepomoze. Zaujima ma iba ciste nazor zien - radsej o tom nevediet a zit z jej pohladu stastny rodinny zivot alebo by o tom mala zena vediet s rizikom rozvodu s tym, ze ona manzela stale velmi miluje. Nerozoberajte ine alternativy a chlapi a zeny nezijuce v dlhorocnych manzelstvach nepiste, to ma nezaujima, neviete o co ide, ked ste to neprezili.

ceresnicka10

pokiaľ žijete už len tak, aby ste boli spolu tak to je o ničom...radšej by ste si mali dať nejakú odľuku a možno si obidvaja po čase uvedomíte, že patríte k sebe...

Omen

Chlap, plánovať, či neplánovať "zamilovanie" sa nedá. A srdcu, ba ani Amorovi sa rozkázať tiež nedá. Nik z nás nie je voči tomu imúnny. Môže sa to prihodiť tebe, mne,... V tej najneočakávanejšej chvíli, bez rozdielu či vo vzťahu sme alebo nie. Ide len o to, ako s tým naložíme. : )

Vychádza mi z toho, že si správny chlap a nechceš zbytočne zraňovať svoju manželku. Lenže si zo svojho života unavený, vyčerpaný a potrebuješ nutne zmenu. Tak si ju dopraj a môžeš to spraviť citlivo. Neodporúčam ti zatiaľ krajné a definitívne riešenie vo forme rozvodu, ale pauzu. Choď tam, kam ťa to ťahá, ži tam niekoľko mesiacov, rozmýšľaj, porovnávaj, nadobúdaj nové skúsenosti a zážitky a až tam sa rozhoduj čo a ako riešiť.

V láske je to tak, že jeden miluje viac ako ten druhý. Porozprávaj sa so svojou manželkou a zdôver sa jej. Len jednu vec si nechaj pre seba - to, že sa tvoje city voči nej zmenili. Možno tam ďaleko, v cudzine si uvedomíš, že to nie je celkom tak, ako to cítiš teraz. A opäť sa zamiluješ. Do svojej manželky. Takže si nechaj túto cestu otvorenú. Si férový chlap, ale aj introvert. Tak nech sa tvoje priania, sny a túžby vyplnia a opäť zahoríš láskou k svojej manželke a spolu to dotiahnete až do úplného konca! : )

Angelika3

Vieš čo, ja si myslím, že by ste mali ísť od seba a pohnúť sa ďalej svojím vlastným životom.
Potrebuješ byť sám a v hĺbke duše aj si sám a som presvedčená, že tvoja žena to cíti aj keď možno nedá najavo, musí cítiť, že aj keď možno nemáte závažnejšie problémy, niečo tomu jednoducho chýba. Možno raz, ak budeš chcieť nájdeš spriaznenú osobu a tvoja žena tiež, tak by ste si mali dať šancu, aj keď to bolí.
Ale je to zároveň jedna z možností ako na sebe ďalej pracovať, hľadať nejakú podstatu a naplnenie a nie stagnovať na mieste.

Chlap555

Nie nezamiloval.som sa do inej a ani neplanujem, skor rozmyslam o tom, ze by som rad zil niekde sam, asi mozno aj v zahranici. Partnerku by som nechcel ziadnu, lebo jednak to tak necitim a jednak si myslim, ze by som sa casom dostal do tohto isteho stavu aj preto mam v sebe kvoli tomu blok. Mne islo skor o to, ze ci mam drzat manzelstvo z moralnej povinnosti alebo si zariadit zivot tak, ako to citim, aby som sa citil byt spokojny a stastny alebo vytvarat pocit stastia manzelke (na ukor seba) vzhladom na to, ze som si ju vzal a keby nie, tak mohla byt s niekym, kto by ju aj teraz miloval. A chcel som vediet, ci jej tym predstieranim podla vas neublizujem, ale ako vidim, tak kolko ludi, tolko chuti, tak mam nad cim rozmyslat, ze co dalej so zivotom.

Omen

Úprimne?! Ak by to bol môj prípad, nechcela by som o tom vedieť. Chlapa robia chlapom jeho činy a nie slová. A ty chlap si! : ) Za predpokladu, že si sa nezaľúbil do inej a ak aj áno, že chceš zostať aj naďalej so mnou. Lenže ty nie si môj manžel a ja tvoja manželka. A na mne nezáleží, záleží na tebe, na tom, čo chceš ty. Tak čo chceš? O čo tu kráča? Zamiloval si sa do inej?

Súhlasím s tebou, že: "Porozpravanie sa o probleme alebo zajdenie do nejakej manzelskej poradne nepomoze."
Musíš si to utriediť v hlave sám, zvážiť všetky pre aj proti predtým, ako prijímeš verdikt a začneš konať. Ty žiješ s manželkou dlhé roky, ty ju musíš lepšie poznať, to aká je, ako by zareagovala,...
Inak máš tu hodnotné príspevky od Karola a Pepeho, s ktorými sa nedá nesúhlasiť. Sprav všetko, čo je v tvojich silách, možné aj nemožné, za zachovanie manželstva. Nie každému sa podarí udržať niekoľkoročné manželstvo.

Miga

Jaj, ze kolko rokov manzelstva mam za sebou. Ja som sa pomylila a pochopila tak, ze kolko manzelstiev mam za sebou. Za tuto chybu sa ospravedlnujem. Za zvyskom si stojim. Radsej byt sama s detmi, ako s niekym, kto je sice dobry ku mne, ale nie je stastny a tuzi po niecom inom. A ostava so mnou len preto, ze sa mu nechce ist do poradne, cize riesit pricinu a nechce sa mu riesit rozvod a odist z toho ako sa o neho staram atd

Miga

Karolko, nemusim mat za sebou 7 manzelstiev ako ty, aby som bola skusenejsia a mohla napisat svoj nazor. Ci kolko mas manzelstiev ty? Dve? Tri? To z teba robi skusenejsieho? Nie, maximalne tak hlupejsieho :D Ja mam jedno, stale a pevne, uz roky. S muzom sa milujeme. Nie nemame 4000 motylov v bruchu ani vasen po rokoch nevyzera ako ked sme sa dali dokopy, ale uprimne sa milujeme a to sa neprejavuje len byt "dobry" k sebe, ale riesit vsetky zivotne situacie. Ak ich niekto riesit nechce, ako autor temy, naco maju byt spolu? Aby bola ona cely zivot po boku niekoho, kto ju nemiluje? Aby boli k sebe dobrucki, hoci on zjavne tuzi po niecom inom? Aby ona zila cely zivot v klamstve? To je nadhera :D Pritom keby bol k nej uprimny, mozno strati rodinu ale aspon ona dostane sancu byt s niekym kto ju bude milovat. Ale jasne, radsej drz hubu a krok, nestazovat sa, zit s nespravnym clovekom cely zivot a na smrtelnej posteli si povedat, ze co uz, aspon sme boli k sebe dobri, aj ked sme neboli stastni :) Amen

alexiara

Každý to má inak tak neviem prečo to tu tak selektuješ na tých čo ti môžu dať odpoveď a na tých, čo nie?!

KarolBlik

Nie, nie sme slepi. Ano, pise, ze ju nemiluje, ale aj nadalej ju ma rad, lebo sa k nej stale sprava dobre. Kolko rokov manzelstva mas ty za sebou?
Ano, v dnesnej dobe je to cool prestat milovat a ist o dom dalej.
Niekedy si clovek, len mysli, ze uz nemiluje, lebo tuzi po vzruseni a dobrodruzstve, ale co urobil on sam, aby to do vztahu priniesol?
Nebud taka nekompromisna, nemiluje, tak rozchod. Uvedom si, ze mozno znicis dva zivoty a nieco cenne, co sa budovalo roky, ale mladi nevedia, co je to nieco budovat.