Prosim nech mi odpovedia iba zeny, ktore ziju v dlhorocnych manzelstvach. Predstavte si, ze vas manzel prestal milovat, ma vas svojim sposobom rad, je vam vdacny za mnohe veci, vazi si vas. Vy o tom neviete, lebo sa k vam sprava dobre a je mily. Spava s vami, nevravi vam vsak, ze vas lubi. Vsetko vyzera byt ok. Ma ten manzel v tomto stave pokracovat, lebo si nechce komplikovat zivot a nechce vas po tolkych rokoch ranit alebo by ste boli radsej, aby ste o tom vedeli a najpravdepodobnejsim riesenim by bol tozvod. Porozpravanie sa o probleme alebo zajdenie do nejakej manzelskej poradne nepomoze. Zaujima ma iba ciste nazor zien - radsej o tom nevediet a zit z jej pohladu stastny rodinny zivot alebo by o tom mala zena vediet s rizikom rozvodu s tym, ze ona manzela stale velmi miluje. Nerozoberajte ine alternativy a chlapi a zeny nezijuce v dlhorocnych manzelstvach nepiste, to ma nezaujima, neviete o co ide, ked ste to neprezili.
Nazor zien zijucich v manzelstve
Posledne dva prispevky, vy ste slepi??? On nepise o nude alebo o tom, ze uz nema motyle v bruchu. Ale o tom, ZE JU UZ NEMILUJE! Ludia naucte sa citat a premyslat pri tom. Ked vas niekto uz miluje, neprechovava k vam ziadne city, ale akurat sa snazi byt k vam mily, to by vam stacilo? To je ok? Nejde o ziadnu vasen, ci motyle v bruchu. Ale o tom, ze niekto vas uz nemiluje ale kalkuluje s tym, ostat s vami, aby si nekomplikoval zivot rozvodom...
Vzajomna ucta, dovera a harmonia su casto viac nez nejaka vasen, motyle v bruchu, ci dobrodruzstva.
Ked ta to nudi, tak zacni byt ty sam spontanny. Pomiluj svoju zenu inde,inak a inokedy ako si zvyknuty. Vezmi ju na veceru, do divadla, alebo na vylet. Prines sviezi vietor. Ked si nudny patron necakaj, ze ti to prinesie ina zena. Po tolkych rokoch chces odznovu budovat nieco ine s niekym inym? Trva to roky, ktore uz nemas. Vaz si, co si vybudoval, co ste spolu preskakali a necakaj, ze budes zamilovany aj po rokoch ako sopliak.
Neviem preco ta beru depky z tvojho manzelstva, ale nachadzate sa v uplne normalnej faze. Keby ta tvoj muz nemal rad, choval by sa uplne inak. Mozno sa teraz nachadzate v nudnej faze, ale nikdy nevies, co zivot prinesie na druhy den. Ja vam prajem len to najlepsie, ale ak by sa vam nahodou pritrafilo nieco zle v zivote, tam by si pochopila, aky silny vztah mate. Opierali by ste sa o seba, a tam by sa ukazalo, co naozaj pre seba znamenate. Ak by ste sa aj rozviedli a on by si nasiel inu, myslis, ze by sa (pri najlepsom) znova nedostal do takej fazy, v akej je teraz s tebou? Prizvukujem: v tom najlepsom, lebo vacsinou tam, kde vyprcha vasen by mala ostat laska, aku prave mate vy dvaja, aj ked vo vacsine pripadoch prave vtedy vznikaju rozvody, lebo vtedy vyplava na povrch realita. Nepises, kolko si v manzelstve, a ci mate deti?
Zit naoko v stastnom manzelstve? Kto ako bude v nom stastny? Smetiar co vynasa smeti? Prosim ta....Kvoli tomu, ze hrate na seba divadlo a ze ste k sebe mili, neznamena to, ze mate stastne manzelstvo. Tak ako sa ty nedokazes priznat, ze uz nemilujes, mozno nemiluje aj ona, len sa to boji povedat. Ale nechapem co riesis. Nikdy takto nebudete stastni, nikdy. Ani naoko, ani tak, ze ty s nou ostanes a bude relativne "dobre". No nie, nebude. Ty nebudes stastny! A v konecnom dosledku ani ona. Musel by to byt robot bez citov, ktory by nevedel, ze nie je skutocne milovany. Takze moja rada, nehraj ziadne hry. Vy nemate stastne manzelstvo, cim skor si to uvedomis, tym lepsie. Hladaj sposoby ako tomu pomoct. Lebo napisat "manzelska poradna nepomoze", je prejav toho, ze naozaj ju nemas ani len trosku rad a nechces byt s nou. Ak nemienis pre zachranu vztahu nic urobit, tak sa pred nu postav ako chlap a povedz jej vsetko. Opakujem, toto nie je stastne manzelstvo, ani naoko. To, ze to tak vyzera alebo ona zije v mylnom predsvedceni, neznamena, ze je aj stastna.
NaRovinu - prvemu prispievatelovi to jasne nebolo a odpoved pisal akoby zene, ktora si tieto veci mysli o svojom vztahu.
No už len na takého chudáka ako si ty čakáme aby nám hovoril k čomu a kedy sa vyjadrovať. A ešte mi povedz ako si to overia, či ti tu píše muž žena a v akom vzťahu. Keď si taký neschopný, odpoveď znie, byť úprimný. Looser
Máte pravdu. Ale to je jedno. Fórum číta hodne ľudí a tento problém sa vyskytuje pri dlhodobo fungujúcich manželstvách vo všeobecnosti. To znamená aj pre zakladateľa, že takým rozmýšľaním ako tu napísal všetko stratí a nič nezíska. Ak uvažuje nepoctivo, že si niečo vyhliadne ešte pod krídlami tejto rodiny ktorú drží v domnení, že je všetko v poriadku by bolo veľké svinstvo. Na to sú civilizovanejšie spôsoby. A toto by mohlo osloviť aj iných čitateľov. Samozrejme nie ľudí s hrošou kožou.
Zuzazuza - To je jasné, ako facka.
K teme sa nevyjadrujem. Iba podotykam, ze temu zalozil podla vsetkeho muz, ktory je v situacii toho muza, akeho popisuje, a pyta sa preto, lebo nevie, ci to ma povedat manzelke.
Prepáč, že nie som žena, ale napíšem pár riadkov. Myslím, že štyridsaťdva rokov a tri odchované deti je dosť na to, aby som mal nejaký názor. To čo píšeš je prirodzená transformácia manželského života. Nech urobíš čokoľvek, vždy budeš banovať za týmto Tvojím vzťahom. Vzťah v dlhodobom manželstve sa už podobá skôr priateľskému, založenému na zvyku a úcte. Je to iné ako na začiatku, keď to malo iskru a vášeň. Tu netreba opakovať ako Ťa mám rád. To predsa vyplýva z toho, že som spojil svoj život s Tvojím a vydržal som s Tebou toľko rokov spoločne žiť. A poprípade ak sme mali šťastie, naplnili sme ho v podobe detí. A tým pokračovanie našich životov. Keď uvážiš, že polovica vzťahov sa rozvádza, tak si už tá šťastnejšia. Keď si v druhej polovici a manžel sa k Tebe správa ohľaduplne a nechce Ťa raniť svojím správaním ani po dlhoročnom manželstve, čo Ťa vedie k takýmto
úvahám. Psychológ, rozvod. Všetko stratíš a nič nezískaš. Jasné, že v dnešnom svete robí svoje aj škodlivosť čítania a nespočetné romantické seriály. A tým je ovplyvnené aj reálne myslenie ľudí. Deväť desatín dnešnej literatúry má len hodnotu papiera a tlačiarenskej černe. Napriek tomu má negatívny vplyv na ľudí. Určite dostaneš kopu rád ako ďalej. Prajem Ti aby si sa rozhodovala sama a správne. Hlavne potlač romantiku a vášeň, skús viac pretlačiť vlastný rozum. Manžel Ťa podľa toho čo píšeš neprestal mať rád.