mám rodičov prihlásiť na trvalý pobyt k sebe?

Príspevok v téme: mám rodičov prihlásiť na trvalý pobyt k sebe?
oxalis

ahojte...riešim takú vec. Rodičia majú firmu a na tú firmu si kúpili dom. Trvalý pobyt na ňom vraj mať nemôžu, keďže vraj je to ako firma..neviem týmto veciam nerozumiem. Pred pár rokmi som u nich vo firme robila a cez známeho mi vybavili byt a že si ho mám vziať na hypotéku lebo za pár rokov bude drahý a budem mať svoje atd. No veď ako dobre, no tak si vezmem byt veď môžem si tam dať nájomníkov a bude môj..Navýšili mi teda plat cez pásku aby mi dali hypotéku no a tak teda som si ten byt vzala. Je to drahé, sama by som to neutiahla ale mám tam nájomníkov takže hypotéku platia nájomníci.
Čo sa týka rodičov, tak teda hlavne otčím je dosť na peniaze. Veľmi ho ovládajú a keď ich nemá tak je agresívny. Pred 10timi rokmi ma pri hádke vyhodil z domu na 18tku a vzal mi moju výplatu. Takže som ostala na ulici bez peňazí. Nevravím, že ja som bola zlaté dieťa ale to v tom období s mojou pubertou nemalo nič spoločné. S mamou som sa často hádala a nikdy sa mi nejak moc nevenovala. Jej prejavy lásky su aj doteraz veľmi zvláštne. Prečo to píšem, no neverím im.
Bojím sa im tam dať trvalý pobyt, lebo napadlo ma, že do tej hypotéky ma schválne nalákali aby mali poistku keď im krachne firma a mali kam ísť. Keď im tam dám trvalý pobyt a oni krachnú, nasťahujú sa tam, čo môžem robiť? Bude moja povinnosť ich tam nechať keď sa zistí že majú malú podporu na to aby prežili? Oni totiž ako majitelia si posielajú minimálku,takže z toho by z podpory od štátu veľa nevyžili. Ja nemám peniaze na tú hypotéku aby ste boli v obraze. Keby som ju platila sama ostáva mi 20eur na žitie.
Mám ich tam nechať prihlásiť sa?

oxalis

byt platia moji podnájomníci ja otčímovi nie som nič dlžná. a pokial mi umožnil aby som si vzala byt mal povedat že za to niečo chce. aj keď som bývala doma, prispeivala som

oxalis

takto...ja som si už prácu našla inde. dovtedy si myslel, že ma drží za gule a dával mi to pocítiť, preto som odišla pracovať inam
mali vraj trvalý pobyt u sestry ktorá byt predala, takže teraz došli za mnou.
byt síce ešte nie je môj, takže ak by sa mi tam nasáčkovali ja ho sa ho môžem nejak vzdať? Nebudem mať povinnosť sa o nich starať?

Jax

Vobec nepises kto a preco vlastne ten tp navrhol. Doteraz ho mali kde? Preco ho zrazu maju mat v tvojom byte? Dom kde byvaju nemusi byt na firmu vecne. A najma tp vobec nemusia mat.

0v3cka

Trvaly pobyt nema nic spolocne s uzivacim pravom. Aj tvoji najomnici tam maju pravdepodobne trvaly pobyt a ak maju 3mesacnu vypovednu tak tam po tych 3 mesiacoch nemaju pravo byt.
Ale hlavne si uvedom ze ten byt ani neni tvoj po moralnej stranke a tvoj otcim ta doslovne drzi za gule. Na tvojom mieste si bud najdem inu pracu alebo drzim hubu a krok. To mu chces akoze povedat ze ich tam nedas na trvaly pobyt? To by ta asi okamzite vyhodil z prace a o byt prides.