ahojte...riešim takú vec. Rodičia majú firmu a na tú firmu si kúpili dom. Trvalý pobyt na ňom vraj mať nemôžu, keďže vraj je to ako firma..neviem týmto veciam nerozumiem. Pred pár rokmi som u nich vo firme robila a cez známeho mi vybavili byt a že si ho mám vziať na hypotéku lebo za pár rokov bude drahý a budem mať svoje atd. No veď ako dobre, no tak si vezmem byt veď môžem si tam dať nájomníkov a bude môj..Navýšili mi teda plat cez pásku aby mi dali hypotéku no a tak teda som si ten byt vzala. Je to drahé, sama by som to neutiahla ale mám tam nájomníkov takže hypotéku platia nájomníci.
Čo sa týka rodičov, tak teda hlavne otčím je dosť na peniaze. Veľmi ho ovládajú a keď ich nemá tak je agresívny. Pred 10timi rokmi ma pri hádke vyhodil z domu na 18tku a vzal mi moju výplatu. Takže som ostala na ulici bez peňazí. Nevravím, že ja som bola zlaté dieťa ale to v tom období s mojou pubertou nemalo nič spoločné. S mamou som sa často hádala a nikdy sa mi nejak moc nevenovala. Jej prejavy lásky su aj doteraz veľmi zvláštne. Prečo to píšem, no neverím im.
Bojím sa im tam dať trvalý pobyt, lebo napadlo ma, že do tej hypotéky ma schválne nalákali aby mali poistku keď im krachne firma a mali kam ísť. Keď im tam dám trvalý pobyt a oni krachnú, nasťahujú sa tam, čo môžem robiť? Bude moja povinnosť ich tam nechať keď sa zistí že majú malú podporu na to aby prežili? Oni totiž ako majitelia si posielajú minimálku,takže z toho by z podpory od štátu veľa nevyžili. Ja nemám peniaze na tú hypotéku aby ste boli v obraze. Keby som ju platila sama ostáva mi 20eur na žitie.
Mám ich tam nechať prihlásiť sa?
mám rodičov prihlásiť na trvalý pobyt k sebe?
najradsej by som sa na neho vysrala ale zase mama..aj na nu by som sa asi mala, lenze neviem byt take bezcitne a chladne hovado ako su oni dvaja. proste by som nezniesla keby som vedela ze je na ulici hladna ...oni zas na to srdce mali ja neviem.rok o mne nevedeli sa stastni vzali...odstahovali sa prec 400km....uvidim no...asi nezistim ci kecali s tym domom....
viete teraz sa oni strasne tlacia, peniaze mi pchaju do ruky ja nechcem proste mi ich napcha do vacku chodime s priatelom k nim zriedka lebo keby to bolo castejsie uz zas mam z nich vypadane vlasy...des aj teraz sa trasiem....ale tak uz som v pohode no..najradsej by som sa premenovala a odstahovala na opacny koniec sveta a uz ich nemala na ociach..nemala som sa k nim vraciat po tom co ma vyhodili...
Omen jasne ze mozu ale musia platit dane, ak by to bola symbolick asuma tka zase je to aj papierovanie. V pripade ale ze ju fyzicky napadol a aon uz u neho nerobi by som sa nanho vysral. A ak by to spravil pozamoj chrbat tak by som isiel na policiu. Oficialne to zrejme nejde ale moze sa nejakym podvodom ako sfalsovany podpis atd.
Omen nekric po mne :p dakujem ze sa mi venujes.
no takze na stranke kapor pozeram tak co mam dat ako zistim ci je to sklad alebo co?
Čomu NEROZUMIEŠ???
Ak je dom zapísaný v KATASTRI nehnuteľností ako DOM!!!, potom môže konateľ firmy s.r.o. uzavrieť s nimi nájomnú zmluvu a tiež ich tam prihlásiť na trvalý POBYT!!! A máš po starostiach.
Ak je dom zapísaný inak - sklad,... potom NIE!!!
Omen ako? :o
Ten dom je na firmu a po splateni si ho odkupia na svoje meno do osobneho vlastnictva
Zistí si v katastri nehnuteľnosti AKO je ZAPÍSANÝ!
Omen je to dom. oni maju dom. ale na firmu..oni si ho po splateni mozu odkupit. za nejku nizsiu dph ci co
@ 0v3cka, nie, nie je to jedno! Ak by to bol DOM, potom môžu mať trvalý pobyt TAM!
@ Oxalis, BEZ tvojho SÚHLASU ich NESMÚ prihlásiť na trvalý pobyt na tvojej adrese!!!
matthiola som ja.