mám rodičov prihlásiť na trvalý pobyt k sebe?

Príspevok v téme: mám rodičov prihlásiť na trvalý pobyt k sebe?
oxalis

ahojte...riešim takú vec. Rodičia majú firmu a na tú firmu si kúpili dom. Trvalý pobyt na ňom vraj mať nemôžu, keďže vraj je to ako firma..neviem týmto veciam nerozumiem. Pred pár rokmi som u nich vo firme robila a cez známeho mi vybavili byt a že si ho mám vziať na hypotéku lebo za pár rokov bude drahý a budem mať svoje atd. No veď ako dobre, no tak si vezmem byt veď môžem si tam dať nájomníkov a bude môj..Navýšili mi teda plat cez pásku aby mi dali hypotéku no a tak teda som si ten byt vzala. Je to drahé, sama by som to neutiahla ale mám tam nájomníkov takže hypotéku platia nájomníci.
Čo sa týka rodičov, tak teda hlavne otčím je dosť na peniaze. Veľmi ho ovládajú a keď ich nemá tak je agresívny. Pred 10timi rokmi ma pri hádke vyhodil z domu na 18tku a vzal mi moju výplatu. Takže som ostala na ulici bez peňazí. Nevravím, že ja som bola zlaté dieťa ale to v tom období s mojou pubertou nemalo nič spoločné. S mamou som sa často hádala a nikdy sa mi nejak moc nevenovala. Jej prejavy lásky su aj doteraz veľmi zvláštne. Prečo to píšem, no neverím im.
Bojím sa im tam dať trvalý pobyt, lebo napadlo ma, že do tej hypotéky ma schválne nalákali aby mali poistku keď im krachne firma a mali kam ísť. Keď im tam dám trvalý pobyt a oni krachnú, nasťahujú sa tam, čo môžem robiť? Bude moja povinnosť ich tam nechať keď sa zistí že majú malú podporu na to aby prežili? Oni totiž ako majitelia si posielajú minimálku,takže z toho by z podpory od štátu veľa nevyžili. Ja nemám peniaze na tú hypotéku aby ste boli v obraze. Keby som ju platila sama ostáva mi 20eur na žitie.
Mám ich tam nechať prihlásiť sa?

oxalis

Mrauka to je dobrý nápad. pokial to už neourobili. teda že sa tam neprihlásili..ako podpísať to za mna mohli..veď mi to oznámil že tam budú mať trvalý pobyt..och..vrie vo mne zas..no nájom je už teraz sakra vysoký :/ ale tak platia si ho oni..no sú tam štyria ..mama otec a dvaja synovia...tak to je na dva a pol izbák aj dosť

Mrauka

Kym sa nepostavis sama za seba, budu s tebou mavat do konca zivota.
Ti najomnici tam maju trvaly pobyt? Myslim, ze kolko ludi mas prihlasenych na byte, za tych aj platis, ked ich tam bude viac, bytove vam zdvihne mesacne poplatky. Je jedno, ci tam realne byvaju, alebo nie. Najomnici to platit nebudu. Ty? Rodicia?
Jednoducho im povedz NIE, co je na tom take tazke? A povedz, ze uz je tam prihlasenych dost ludi a nemozes prihlasit dalsich.

oxalis

No on ich moc nemusí. Ale tak pre pokoj hrajeme ich divadlo že je všetko ok. Ak sa rozhodnem akokoľvek stojí pri mne. Ale ma aj tak drží pri rozume aby som im nenaletela v ničom. Ak by som im to chcela šplechnut do tváre tak stoji pri mne to je jasne. Nijako ich nepotrebujeme. Ale ja sa o mamu asi bojím, že sa niečo stane a nikto nebude pri nej. Pritom je to ej život a ja za neho nie som zodpovedná.. Odmalička mám o nu strach moj vlastný otec chlastal ked došiel domov ona do neho skákala potom ju zmlátil a ja som sa vždy strašne bála že ju raz zabije. Tak stále také niečo vo mne je že sa o nu bojím.

pozor

a aký má priateľ názor na danú vec?

Rozhodnúť sa musíš sa sama, ale porozmýšľaj, či nie je na čase začať konať asertívne. Lebo neohradiť sa proti niečomu, s čím máš problém, v tebe potvrdzuje submisívny vzťah voči otčimovi a mame. Si s nimi zviazaná a časom, ak na svojom správaní nič nezmeníš, môžeš byť s nimi zviazaná ešte viac (môžu prísť z ich strany ďalšie "tvoje" rozhodnutia, na ktoré sa ťa nespýtajú, len ti ich nanútia). Napísala si jasne, že s nimi nič nechceš mať vzhľadom na zlé skúsenosti z minulosti. Neplánuješ im raz povedať nie? A je dobré, že to odkladáš na neskôr?

oxalis

Mrauka mas uplnu pravdu len ja sa nechcem s nimi dotahovat nenavidiet az do smrti.....ako to elegantne vyriesit...este mi povedal ze keby som chcela predat byt ze on ho kupi! On si mysli ze by som sla za nim! To by som musela byt uplne padnuta na hlavu. Aby som prisla byt aj o peniaze....

oxalis

no tie vztahy su take ze robime sa ze je vsetko v poriadku..ked sa stretneme raz za cas ,,rodinkaaa,,hraju divadlo na mojho priatela a jeho rodicov ale priatel vie co su zac. prejavili sa viackrat aj pred nim...vravim, ja nie som svata ale nikdy som im ublizit nechcela, ikdy som s nimi nesla vybabrat, nikdy som ich nevyuzivala.vzdycky ma skor druhi upozornovali na ich divne spravanie kym ja som slepo verila ved rodicia to so mnou myslia dobre.
ked som bola decko a mala som nejake problemy tak ma len osdtrkovala, doteraz neviem ci ma ma rada alebo ani nevie mat rada niekoho rada..mozno len psov co ma doma..pokial by z niecoho nieco nemala tak by pre mna neurobila.
z toho bytu vobec nemam dobry pocit a ze mi to oznamil ako hotovu vec s ktorou ja musim suhlasit mi steka studeny pot a strasne sa hnevam na to ze mu neviem peknepovedat nie. na to totiz by som musela vytiahnut minulost a to nechcem.

Mrauka

Nie, rozhodne to nerob.
Zas oni nie su nejaki chudaci, ktori by si nemohli dovolit byt, bud najom, alebo hypoteku, len sa taki robia, ako kazdy podnikatel dnes. Odrbavaju stat aj vsetkych okolo a chcu odrbat aj teba.
Ved prave, ze ta potrebuje drzat za gule a teraz ta nemoze, potom ta bude. Zas to chces?
Ano, su take matky, ale ked jej bolo jedno, co je s tebou, preco by tebe nemalo byt?