mám rodičov prihlásiť na trvalý pobyt k sebe?

Príspevok v téme: mám rodičov prihlásiť na trvalý pobyt k sebe?
oxalis

ahojte...riešim takú vec. Rodičia majú firmu a na tú firmu si kúpili dom. Trvalý pobyt na ňom vraj mať nemôžu, keďže vraj je to ako firma..neviem týmto veciam nerozumiem. Pred pár rokmi som u nich vo firme robila a cez známeho mi vybavili byt a že si ho mám vziať na hypotéku lebo za pár rokov bude drahý a budem mať svoje atd. No veď ako dobre, no tak si vezmem byt veď môžem si tam dať nájomníkov a bude môj..Navýšili mi teda plat cez pásku aby mi dali hypotéku no a tak teda som si ten byt vzala. Je to drahé, sama by som to neutiahla ale mám tam nájomníkov takže hypotéku platia nájomníci.
Čo sa týka rodičov, tak teda hlavne otčím je dosť na peniaze. Veľmi ho ovládajú a keď ich nemá tak je agresívny. Pred 10timi rokmi ma pri hádke vyhodil z domu na 18tku a vzal mi moju výplatu. Takže som ostala na ulici bez peňazí. Nevravím, že ja som bola zlaté dieťa ale to v tom období s mojou pubertou nemalo nič spoločné. S mamou som sa často hádala a nikdy sa mi nejak moc nevenovala. Jej prejavy lásky su aj doteraz veľmi zvláštne. Prečo to píšem, no neverím im.
Bojím sa im tam dať trvalý pobyt, lebo napadlo ma, že do tej hypotéky ma schválne nalákali aby mali poistku keď im krachne firma a mali kam ísť. Keď im tam dám trvalý pobyt a oni krachnú, nasťahujú sa tam, čo môžem robiť? Bude moja povinnosť ich tam nechať keď sa zistí že majú malú podporu na to aby prežili? Oni totiž ako majitelia si posielajú minimálku,takže z toho by z podpory od štátu veľa nevyžili. Ja nemám peniaze na tú hypotéku aby ste boli v obraze. Keby som ju platila sama ostáva mi 20eur na žitie.
Mám ich tam nechať prihlásiť sa?

oxalis

No toto prave neviem. On sa ma nepytal ci si tam mozu dat trvaly pobyt on mi to oznamil a ja som sa bala povedat nie. Ked vam pred 10rokmi niekto rozbije usta a zmonokluje tvarv amoku pri hadke a potom vykopne na ulicu bez penazi a potom znova ta osoba na vas nejak tlaci len zmeraviete a na co sa odhodlate?
Mozu s teda oni u mna aj bez mojho vedomia nejak tam prihlasit? Lebo vravel, ze to ide aj bezo mna. ze tam vobec nemusim chodit. mozem ich potom bez ich vedomia odhlasit? ako to teda spravila vraj ta sestra?

0v3cka

Omen a neni to jedno? oni proste chcu nejaku taku nie celkom legalnu vec po nej a toto by som spravil pre niekoho s kym mam dobre vztahy.

Omen

Nehnuteľnosť, ktorú si kúpili za účelom podnikania, je ako zapísaná? Ako DOM, sklad, výrobné priestory,...?

0v3cka

oxalis potom ten byt patri tebe. Akoze v podstate s tym trvalym pobytom nemozu nic. Ak na nich pride exekutor tak moze prist na adresu trvaleho pobytu a brat veci ale je to v podstate nelegalne ked tam nebyvaju akurat ze taky rozhovor by som si na tvojom mieste usetril. Akoze ak s nimi nemas dobre vztahy tak ser na nich. Ak hej tka ich tam prihlas. Ked ale odidu najomnici tak ich zase odhlas ak sa to da.

oxalis

maju s.r.o.
on tak rád drží za gule aj moju matku drží za gule. všetky prachy čo má sú na jeho účte . keby sa mu niečo stalo ide to jeho synovi...alebo sa s ním delí neviem jak to je

oxalis

este nieco. v tej osemnástke ešte firmu nemali a moja výplata sa mu vtedy dosť hodila. pracovala som od sedemnástich.