Ahojte. Mam po tridsiatke a stale problematicku plet. Stravujem sa relativne zdravo. Snazim sa jest vela ovocia, zeleniny, celozrnnych vyrobkov, pijem vela stiav. No po pravde obcas zhresim. Zacala som pit caj zo zihlavy, echinacei, matovy caj. Na rano pijem vodu s citronom. Beriem prirodny multivitamin, magnezium, snazim sa aj zinok, ale je mi z neho na vracanie a to ma dost odradza. Pouzivala som kozmetiku la roche posay, ale nevidim ziadne specialne vysledky. Je to sama chemia a mam sto chuti hodit ju do kosa. Tak isto som si plet skusala umyvat manna mydlami a neviem ci je to nimi, ale plet sa mi radikalne zhorsila. Asi hodim do kosa aj tie. :) Nejake overene rady prosim vas? :) Citala som, ze akne v dospelosti je odrazom zleho stavu pecene, resp. jej nespravnej funkcie. Potesia ma vase skusenosti, pripadne nejaku bio kozmetiku.
Problemy s pletou v dospelosti
A s tou psychikou, no niesom v najlepsej psychickej pohode, ked musim neskutocne mnozstvo casu investovat do starostlivosti o plet a nevidim nijake specialne vysledky. Som z toho potom frustrovana. :/
Tu diagnostiku tvare som si uz viac krat prezerala, ale ja mam vseobecne zanesene pory - akurat celo mam relativne ciste. Ja to mam tak aj na hrudi a na chrbte, akoze nie nejak radikalne, ale sem tam aj tam. Tak snad nemam kazdy jeden organ v dezolatnom stave. :D
Masť a krémy riešia pokožku iba zvonka.
Pokožka sa prirodzene obnoví do cca.30 dní, to si treba uvedomiť.
Tú pokožku, ktorú vidíš dnes na tvári sa do 30 dní celá prirodzene ošúpe a do 30 dní obnoví a bude úplne nová.
Niečo ti to do pokožky stále zvnútra generuje.
Tvár je zrkadlom ako aj duše/psychiky tak aj stavu fungovania celého organizmu a teda aj vnútorných orgánov.
Pokiaľ by to bola pečeň, mala by si sivú tvár a najviac postihnutá pokožka by bola na koreni nosa, medzi očami.(pozri si cez googl: diagnostika podľa tváre foto)
Ak to nájdeš, pozri si, ktorá časť pokožky na tvári je najviac postihnutá.
Asi vsetku. :D Vichy, bioderma, la roche posay. Obycajne drogerkove ani nemenujem radsej. Manna mydla ( vacsi odpad som nemala - od kedy som tieto skusila mam ako bonus na brane suche miesta, ktore nie a nie zmiznut). Tie nove masky od loreal, mam vsetky tri. Jednu dobu som pouzivala bahennu masku od mineral beauty system, alebo tak nejak na mastnu a zmiesanu plet a to bola pecka, ale prestali ju vyrabat. Momentalne pouzivam jej alternativu od Kawar z kauflandu. Mam doma aj krem na akne s materskou kasickou, sybircanku - teda modru hlynu. Najviac zo vsetkeho mi ale vyhovuje kokosovy olej, ale asi tiez nieje najvhodnejsi. Mam doma aj ine, arganovy, lanovy atd. Neviem uz co mam pouzivat na tu plet, s cim si ju umyt a podobne. Absolvovala som aj chemicky peeling, tri krat, prve dva boli super, ale po tretom sa mi radikalne zhrosila plet. Ale to moze byt aj tym, ze som mala tri mesiace pauzu a pokracovali sme 40% na 15 minut. Este stale mam po nom take vyzrate miesta pod nosom a to z presli tri mesiace. :/
aku pletovu kozmetiku mas vyskušanu? Mala som podobný problém a bolo to sposobene zlym vyberom platovej kozmetiky.